|
В момента е: Нед 24 Яну 2021, 20:10 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Помиярство
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 1 [7 Мнения] |
Автор | Съобщение | ||
---|---|---|---|
Иван
[Moderator] ![]() Регистриран на: 27 Юни 2004 Мнения: 1930 Местожителство: София |
Работейки по четвърта книга на Luftwaffe 1935-1945, случайно попаднах на BLOG.BG, а там в раздела "История" открих (засега!) два материала, преписани 1 : 1 от "Ретросалон". Единият е на г-н Дарин Канавров в брой 89/2011 г. - "ОСУЕТЕНАТА БОМБАРДИРОВКА НА ВАРНА 25.02.1916". Другият е моята статия за радарите на Третия райх в брой 93/2011 г. "ПОВДИГАНЕ НА ЗАВЕСАТА". "Автор" на двата материала се крие зад някакво име ли е, абревиатура ли е, dimenzed. Регистрирах се надлежно за участие във форума на blog.bg, получих потвърждение на е-mail, но след като с думи прости им писах, че са плагиати, коментарите ми, естествено НЕ СЕ ПОЯВИХА, а и вече не мога да влизам във форума. АМАН ОТ ПОМИЯРИ, КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА ВЕЛИКИ С ЧУЖД ТРУД! _________________ КОЙТО МОЖЕ - ПРАВИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ - ДАВА АКЪЛ... |
||
|
|||
![]() |
|||
NEO
![]() Регистриран на: 12 Юни 2006 Мнения: 2121 Местожителство: Велинград |
Това е изключително неприятно. Този сайт сигурно има админ, защо не се свържеш с него? _________________ ![]() NEOфенщина https://www.youtube.com/watch?v=Dug-YEIvoe8 |
||
|
|||
![]() |
|||
dragon x
![]() Регистриран на: 26 Яну 2004 Мнения: 1643 Местожителство: Варна |
Кофти, меко казано, осбено с това авторство. Поне се радваме, че четвъртата книга от поредицата се "пече". Аз миналата седмица си закупих комплект трите излязли досега...и така. _________________ ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
pach
Чак сега видях тази тема, пък и датата ...току що. Пуснах нещо там, тъй като статийте не са махнати, нито някъде е упоменато за истинските им автори: http://pach.blog.bg/history/2013/06/24/kak-blogadjiia-krade-bezsramno.1123425 Да видим дали така ще има резултат...или и аз после няма да мога да си влизам в блога... ![]() _________________ Всичко ново е добре забравено старо! |
||
|
|||
![]() |
|||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
Странно, и аз чак сега видях темата! ![]() Първият ми порив беше да им напиша едно ядно писмо, но видях, че pach ме е изпреварил. Нямам какво да добавя към написаното от него затова засега ще чакаме реакция. Да си имаш работа с пишман-писачи е твърде неприятно и нечистоплътно дело. Допреди месец водих подобна война с една от местните медии в Шумен - в."Шуменска заря". Когато нещата опряха до там, че разпространих нелицеприятните им деяния във фейсбук - бързо клекнаха. Така че да знаете, че фейсбук е също средство. ![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||
|
|||
![]() |
|||
pach
То отговора май (на тамошните админи) е ясен, щото има дори един коментар под поста, но в статистиката към поста, графата му "прочетен" стои празна. Пробвах и го "четох" поне от десет различни IP-адреса, но графата си остава празна - без число, въпреки че явно се чете, съдейки по коментара който съм разрешил да се публикува. Може би сбърках със заглавието на темата, щото в блог.бг редовно избухват скандали на местна почва по повод плагиатство вътре в блог-пространството. Опитвам се да го намеря през менютата, но след като няма брой прочитания, нали се сещате че не е в нито в "най-четени" нито в "най-коментирани", но практически просто сякаш го няма... Тоест трябва да бъде потърсен по-друг начин, за да се види. Имам подозрения, че още с постването му, админите при прегледа го забиха в "девета глуха" може би само заради заглавието...както казах там доста скандали стават на тези теми, та чак са поомръзнали на четящите... Може би другата седмица ще ги изненадам с нов пост, който да ги пораздвижи малко в блатото.... и най-вече така да го направя, че да се "промъкне" през първото сито, и поне малко да е в началните читаеми менюта. Идеята е поне да накараме плагиата да упомене източника си, щото явно няма да свали откраднатото - постарал се е даже снимките да постне, тоест съзнателно си е играл. _________________ Всичко ново е добре забравено старо! |
||
|
|||
![]() |
|||
ARTU
![]() Регистриран на: 03 Яну 2004 Мнения: 509 Местожителство: Стара Загора |
Иване, какво пречи да си търсите правата по съответния ред? Има си кой да изиска данните на плагиата, а администрацията ще се скъса да изпълнява поръчката. Разни писания по блогове нямат никаква полза, дори напротив - увеличават посещенията към плагиата. _________________ Първият български сайт за мащабно умалени модели |
||
|
|||
![]() |
|||
Страница 1 от 1 [7 Мнения] |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0605s ][ Queries: 12 (0.0036s) ][ Debug on ] |