В момента е: Съб 07 Дек 2019, 16:40 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Лопата от самолетно витло на ДСФ - КРАДЕНО?
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 1 [4 Мнения] |
Автор | Съобщение | ||
---|---|---|---|
Flying_Armour
![]() Регистриран на: 26 Апр 2007 Мнения: 31 |
Здравейте, Докато търсех нещо в продавалника, забелязах тази обява: http://prodavalnik.com/samoletno-vitlo-i32784285 Първо ми направи впечатление, че е неграмотно написана. А после, и че написаното не отговаря на истината. Снимките със самолетите са крадени и не отговаря на епохата. Освен това първите български самолети, се произвеждат, много преди основаването на ДСФ, през 1938-ма и т.н и т.н. Най-важното е, че неграмотникът е написал, "витлото е музеен експонат" Поправете ме ако бъркам, но музейните експонати се намират в музеите, а не в продавалника. Някой знае ли, дали не е откраднато от някой музей ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Flying_Armour
Сега виждам, че обявата е свалена. Бях пуснал сигнал до администраторите на Продавалник. Явно са преценили, че е основателен. Ще преразкажа обявата за тези, които виждат темата сега: Изключително неграмотно написана. Споменаваше се, че "витлото" било "Музеен експонат с нумЕзНатина стойност". Имаше публикувани 4 снимки. Две черно-бели, крадени от сайта Lostbulgaria.com (едната беше тази снимка), другата на самолет с от Първата световна война, с немски кръстове. На другите две, с размазан фокус, беше самото "витло". Всъщност беше лопата от дървено витло с печат на ДСФ. Около 15 процента, в основата, беше лакирано и се виждаше дървесината. Там беше и печата. Останала част боядисана във "военно" зелено. Според мен вероятността, подобно витло да е откраднато "изнесено" от някой музей е голяма. Ще се радвам ако някой може да помогне. Ако е от някаква полза - "юнака" е от Варна и това му е профила Бонго |
||
|
|||
![]() |
|||
Alexxx
![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 778 |
Web Page Name Що пък да е крадено? |
||
|
|||
![]() |
|||
Flying_Armour
А защо пък да не е? |
||
|
|||
![]() |
|||
Страница 1 от 1 [4 Мнения] |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0584s ][ Queries: 12 (0.0041s) ][ Debug on ] |