Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн
Тръмп е разрешил отпускането на петрол от стратегическия резерв · Русия разположи в Арктика модерни системи за противовъздушна отбрана · Саудитският Пърл Харбър · Мобилните части са в готовност при евентуален бежански натиск, увери военният министър · САЩ към сърбите: Гледайте по-широко към бомбардировките на НАТО · Руският газ за Европа ·

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Mo 16 Sep 2019, 22:14
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩИ ТЕМИ
Казахстан
Moderatorenконструктор
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 1 [14 Beitrдge]  
Autor Nachricht
Восток


Anmeldedatum: 19.10.2016
Beitrдge: 3033
Wohnort: Пловдив

BeitragVerfasst am: Di 20 Feb 2018, 14:58    Titel:    

Назарбаев е утвърдил закона за новата казахстанска азбука на основа на латиницата. Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

https://russian.rt.com/ussr/news/484032-kazahstan-alfavit-latynica Smile Smile Smile
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
ayahuasca


Anmeldedatum: 20.05.2007
Beitrдge: 1176

BeitragVerfasst am: Di 20 Feb 2018, 15:45    Titel:  

...и триста нахилени емотикона...то не бе кеф,не бе радост....сега като приемат и браковете между мъже,сигурно ще почерпиш,а?
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
Flankerivo
[Admin]


Anmeldedatum: 19.04.2005
Beitrдge: 10072
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Di 20 Feb 2018, 15:59    Titel:  

Добавям и ултрасното веганство. А тия биомалоумници са ултраси, да го ева.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden Yahoo Messenger 
конструктор
[Moderator]


Anmeldedatum: 07.07.2014
Beitrдge: 4355
Wohnort: Варна

BeitragVerfasst am: Di 20 Feb 2018, 17:33    Titel:  

Правило №8 на форума гласи:

Zitat:
8. Постовете трябва да са "чисти" - без излишно много емотикони и без много препинателни знаци . Ако някой се увлече дотолкова с удивителните/въпросителните, че да "разтегне" форума, получава предупреждение.

Така че отправям официално предупрежение към Восток да не се "смее" толкова много. Има доказани случаи на хора, умрели от смях и не бих искал той да е от тях. Друг е въпросът, че за мен например в новината, която съобщава, няма нищо смешно. Тъкмо обратното.

_________________
Ceterum censeo capitalismus esse delendam.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
Восток


Anmeldedatum: 19.10.2016
Beitrдge: 3033
Wohnort: Пловдив

BeitragVerfasst am: Mi 21 Feb 2018, 01:43    Titel:  

Ами, не, няма смях, нито радост, а ирония. Wink Тия се водят едни от най-близките съюзници на РФ, а с тези си действия далеч не го показват, тъкмо обратното.Въпроса в случая е дали го правят, за да се приближат до "братята" си от Турция или го правят, за да се отличат от другите изкуствено създадени държави и нации в Централна Азия.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Восток


Anmeldedatum: 19.10.2016
Beitrдge: 3033
Wohnort: Пловдив

BeitragVerfasst am: Mi 21 Feb 2018, 19:41    Titel:  

Видимо, новата борба за "индентичност" на постсъветското пространство не буди интерес, нека да нахвърля няколко изречения, които може би ще внесат яснота относно желанието на Назарбаев да се "отличи" от другите 4 стана.Впрочем, това може би заслужава и нова тема, тъй като Казахския въпрос може би скоро ще бъде поставен на едно ниво с украинския, защото и тук, както и там, мащабите са големи.

Издевателствата над руското население в Казахстан започват през 1989 година, тоест още по времето на СССР, през септември е приет закон за езиците, казахския език е обявен за държавен, а руския за език за междунационално общуване.Година преди това са реабилитирани избитите Кудайбердиев, Букейханов, Магжан и много други.През същата година е обявена и длъжността президент, която е заета от Назарбаев до днес.
Трябва да признаем, че Казахстан се отнася доста "по-меко" спрямо руските си граждани, сравнено с таджиките например.Политиката спрямо руското население в новата държава се формира в края на 80те години, за главен идеолог можем да приемем Макаш Татимов, тезите му до днес са застъпвани от пожизнения вожд на казахския народ.Идеята на Татимов е проста и "цивилизована" - "да изгоним безконфликтно бившата имперска нация" - тоест руснаците.Първите тенденции по тази линия се появяват през декември 1986 по-известни като декемврийските събития от Алмати.Основната причина е именно междуетническото напрежение между двете части на съветския народ - тоест, руския и казахския, казахите, раждащи като всяка мюсюлманска държава, пък макар и социалистическа, започват да стават все повече и логично, да търсят по-добър живот в градовете, където обаче незнанието на руски език значително лимитира възможностите им.Разбира се, тук роля играе и самата съветска социална система.Официалната причина за безпорядките е смятана на ръководството в републиката.Лозунгите на казахската младеж са много ясни и прости - "Да живеят казахите", "Казахстан за казахстанците", "Казахстан трябва да се управлява от казахстанци"(а не от хора, посочени и дошли от Москва).
Сега нека се върнем на Татимов, с малко усилие бихме могли да го оприличим на Грушевски(Украйна), Новакович(Македония - Сърбия) или Ленин(целия СССР((без РСФСР де)) Laughing ).
Тезата му е простичка, ситуацията, при която казахите са малцинство на собствената си земя е изкуствено създадена от Москва, по време на колективизацията от 30тте години и в резултат на масовите изселвания на корейци, чеченци, немци и други народности на територията на Казахстан.И понеже тази ситуация е изкуствено създадена, то значи казахите имат моралното право по същия начин да си решат проблема.В бъдеще този човек ще бъде съветник на президента на новосъздадената държава.
И така казахите започват, гонят и недопускат многомилионното руско население до водещи постове, преименуват десетки хиляди улици и учреждения, площади, села и градове, за символ на тези действия се смята кощунственото преименуване на град Гуриев, основан през 1640 година.Друг случай с участието на Назарбаев е около демонтирането на паметника на Ермак Тимофеевич в град Ермак, преименуван в Аксу.Малко след въпросното събитие премиера на новата държава и Назарбаев са в Астраханска област, където откриват реставрирания мавзолей на казахския композитор Курмангази.След събитието следва пресконференция, където отговарят на различни въпроси и уверяват в нерушимата дружба на двата народа, внезапно се появява въпрос за въпросния паметник на Ермак Тимофеевич в град Ермак, на което Назарбаев цинично отговаря, че такъв град в Казахстан не съществува.

Много е трудно да се каже колко руснаци са се евакуирали от бившата братска република, според официалните данни на РФ те са около 2 милиона, но цифрата е занижена с около 1 милион.Самият Назарбаев засекретява всички данни по миграция и етнография.
Тези процеси обаче далеч не са престанали, почти 25 хиляди руснаци са напуснали страната през 2016 година.

Както става ясно, латинизацията не е някаква прищявка на доживотния правител, тя е логично продължение на процеса, който тази "държава" извършва вече няколко десетилетия.Трябва да им се признае обаче, че го правят майсторски, защото към разпада на СССР казахите в Казахстан са около 1/5 от населението, а сега са твърдо мнозинство.Успяха да изгонят не само руснаците, но и украинците, беларусите и германците, да, близо 800 хиляди немци са напуснали Казахстан след разпада на СССР.
Трябва да се отбележи, че наистина Казахстан направи всичко много "нежно" и "цивилизовано", те практически правят това, което прави и Украйна, гонят руснаците, дискриминират ги, забраняват езика им, но в същото време се водят техни съюзници.Една Украйна, която се опитва да направи същото нещо, загуби Крим, води война в източните си части, загуби десетки милиарди долари, а руското население все така стои в югоизточните ѝ части.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Восток


Anmeldedatum: 19.10.2016
Beitrдge: 3033
Wohnort: Пловдив

BeitragVerfasst am: Mi 21 Feb 2018, 21:30    Titel:  

Може би темата трябва да бъде посветена не само на Казахстан, но на Централна Азия като цяло.Може да се пише доста за отношенията и събитията там, както едни с други, така и с РФ.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Восток


Anmeldedatum: 19.10.2016
Beitrдge: 3033
Wohnort: Пловдив

BeitragVerfasst am: Do 22 Feb 2018, 22:53    Titel:  

Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Восток


Anmeldedatum: 19.10.2016
Beitrдge: 3033
Wohnort: Пловдив

BeitragVerfasst am: Mi 21 Mдrz 2018, 18:48    Titel:  

Много съдържателна статия, засегнат е и въпроса относно безвизовия режим между САЩ и Казахстан, латиницата и сътрудничеството с Турция и САЩ.

Zitat:
Нерусский мир: Казахстан меняет "большого брата"

Казахстан постепенно дистанцируется от России. На днях его МИД отверг требование главы российского внешнеполитического ведомства Сергея Лаврова отменить безвизовый режим с США. Ранее глава республики Нурсултан Назарбаев распорядился перейти с кириллицы на латиницу. И, наконец, чиновникам Казахстана отныне запрещено публично выступать на русском языке.


https://www.pravda.ru/world/formerussr/other/21-03-2018/1376576-astana-0/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Восток


Anmeldedatum: 19.10.2016
Beitrдge: 3033
Wohnort: Пловдив

BeitragVerfasst am: Do 19 Apr 2018, 00:18    Titel:  

Сериозна дискусия се получи след като Казахстан отказ да подкрепи руската резолюция, осъждаща ударите на САЩ и васалните им държави. Китай го направи, а съюзника в ОДКБ и ЕАС се въздържа. Колкото по- бързо Назарбаев бъде свален от власт или просто последва Каримов, толкова по- добре за РФ. Управлението му започва да клони не просто към "баланс", ами направо към чист про американизъм. Лошото е, че и тук, както и в Украйна голяма част от народа ще обвинява РФ за всички си несгоди, когато този идиот сдаде властта и не се знае какво ще стане, опозицията им е или за неутрална позиция, или за анти русизъм. Но Назарбаев в последните години е отвратителен с жалките си тюркофилски простотии...
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Восток


Anmeldedatum: 19.10.2016
Beitrдge: 3033
Wohnort: Пловдив

BeitragVerfasst am: Mi 25 Apr 2018, 22:59    Titel:  

Съюзниците от ОДКБ и Евразийския съюз, отварят каспийските си пристанища за САЩ, ще карат товари в Афганистан, маршрута ще е Грузия - Азербайджан - Казахстан - Узбекистан и Афганистан. Четири държави бивши републики на СССР, идилия просто. Защитавали си интересите, били СТРАТЕГИЧЕСКИ партньор на САЩ.

Zitat:

Власти Казахстана открыли каспийские порты "Актау" и "Курлык" для кораблей США.

Как сообщает РИА ФАН, таким образом Вашингтон получил доступ к каспийским портам, куда смогут направлять специальные грузы на территорию Афганистана по альтернативному пути, минуя РФ.

Согласно плану, сначала грузы будут доставлены в Грузию, после чего их переправят в Азербайджен, откуда по Каспийскому морю они будут доставлены в Казахстан. Затем через Узбекистан они проследуют в Афганистан.

По данным МИД Казахстана, этот договор был подписан для того, чтобы защитить интересы республики, которая является стратегическим партнером США.


https://ren.tv/novosti/2018-04-25/kazahstan-otkryl-kaspiyskie-porty-dlya-amerikanskih-korabley

Интересно, че темата и действията на Назарбаев не предизвикват никакъв интерес, явно ще трябва да пуснат американците да си направят база в Каспийско море, че да се види на къде върви тая страна.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Flankerivo
[Admin]


Anmeldedatum: 19.04.2005
Beitrдge: 10072
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Do 26 Apr 2018, 05:22    Titel:  

22 млрд. пари са в ролята на заложник. На практика им извиват ръцете.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden Yahoo Messenger 
Восток


Anmeldedatum: 19.10.2016
Beitrдge: 3033
Wohnort: Пловдив

BeitragVerfasst am: Do 26 Apr 2018, 13:03    Titel:  

Е, това ли е обяснението за всички мизерии на Назарбаев? За латинизацията кой е виновен? Това със сътрудничеството със САЩ не е от днес, от много време е...
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Flankerivo
[Admin]


Anmeldedatum: 19.04.2005
Beitrдge: 10072
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Do 26 Apr 2018, 14:25    Titel:  

Не е само това, но това е най-новото в редицата. И не мога да разбера какви идиоти си държат парите навън, и продължават да го правят, а времето е на световен финансов тоталитаризъм и няма защитена офшорна зона. Учат се по трудния начин.
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden Yahoo Messenger 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 1 [14 Beitrдge]  
Neues Thema erцffnen   Neue Antwort erstellen Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩИ ТЕМИ
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.0688s ][ Queries: 12 (0.0035s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker