|
В момента е: Нед 07 Мар 2021, 00:44 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Бомбардировките на София ...
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 16 [232 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 14, 15, 16 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
miro
![]() Регистриран на: 15 Апр 2004 Мнения: 213 Местожителство: Шумен, зад монитора |
Вижте какво намерих. Може би е стара информацията ми, но все пак ... да споделя ![]() http://photo-cult.com/presenting/canko_lavrenov/p1.php Salute! _________________ "Стояха зверчета oколо плета. В тях стреляха и те умираха." ![]() ![]() Последната промяна е направена от miro на Сря 09 Фев 2005, 13:58; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
su27
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 1248 |
Koeto e hubavo,hubavo e! super link. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
kapitan
Чудесен линк, благодаря!! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Иван
[Moderator] ![]() Регистриран на: 27 Юни 2004 Мнения: 1930 Местожителство: София |
Страхотни снимки ![]() Голям фен съм на черно-бялата фотография. Това си е изкуство... ![]() Само не ми е ясна работата с авторските права, при положение, че бай Цанко Лавренов отдавна си отиде от този свят :o _________________ КОЙТО МОЖЕ - ПРАВИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ - ДАВА АКЪЛ... |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
EvM
Гост |
Хубавото хубаво ама толкова време не се научихте, че се пише бомбардировки и бомбардирам, а не бомбандировки. Надявам се, че ще поправите заглавието на темата. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
miro
![]() Регистриран на: 15 Апр 2004 Мнения: 213 Местожителство: Шумен, зад монитора |
За бога!!! човече - това ли е единствения коментар който можа да измисилш когато видя снимките (а видя ли ги?) Нима това е важното за теб - правописната грешка?!?!?!? .... Колко тъжно..... На мен пък ми харесва - бомбандирам... звучи ми приятно, благозвучно. Толкова приятно се върти под езика думата - бомбандирам.... Харесва ми ![]() Salute! - и пожелавам на всички повече радости .... _________________ "Стояха зверчета oколо плета. В тях стреляха и те умираха." ![]() ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Пламен
Е не се впрягай. Човека е прав принципно ("Бомбардирана София" -малко се замислям дали не е видял грешката след като е отворил сайта - както и да е) всеки може да сбърка. По-добре е такива забележки да се изпращат като Л.С. А снимките наистина са много добри ! Във всяко отношение ! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Гого55
до сега не бях виждал снимки изобщо на бомбаНдирана софия.направо ме потресоха, колко много мъка има на този свят,какво е било и сега какво е, и как нещата се преобръщат ,и историята се променя коренно за има няма 50години, американците от врагове сега ни са съюзници ... _________________ ![]() =BgAF= Bulgarian Air Force http://gogo55.narod.ru/ |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Shilo
![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 1202 Местожителство: Плевен |
Снимките са много добри! Какво пък толкова с тази 'бомбаНдировка'? Всеки греши понякога. _________________ Dream on |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Panzergrenadier
Регистриран на: 06 Яну 2005 Мнения: 367 Местожителство: Варна/София |
Браво!!! Покажете снимките на Буш да види какви дивотии са правили. Panzergrenadier _________________ 'Terras licet' inquit 'et undas Obstruat: et caelum certe patet; ibimus illac: Omnia possideat, non possidet aera Minos.' Metamorphoses Publii Ovidii Nasonis; VIII, 185-187 |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Иван
[Moderator] ![]() Регистриран на: 27 Юни 2004 Мнения: 1930 Местожителство: София |
Не знам дали някой от участниците във форума е виждал "на живо" това от снимките. Аз съм играл из руините на "Раковски" и пл. "Славейков", на мястото на "Сатиричния театър" и т.н. И то през петдесетте години. Някои от снимките показват местата, където сега са ЦУМ, Министерският съвет, Президентството... И там всичко беше руини в началото на петдесетте. Затова много "обичам" американците и не ме трогват нещастията, които ги спохождат заради политиката им, заради което някои техни фенчета от форума ме мразят. Дано след като видят снимките, малко да изтрезнеят. И още нещо - снимките са правени доста след "гостуването" на задокеанските ни "приятели". Разказвали са ми какво е било през януари-април 1944 г... ![]() _________________ КОЙТО МОЖЕ - ПРАВИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ - ДАВА АКЪЛ... |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
reaper
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 1802 Местожителство: Sofia |
А някой може ли да каже от кои улици са снимките. Иначе дядо ми е разправял как при една от бомбардировките, е имало част железопътната линия (релсите заедно с траверсите) на близо 2 километра от гарата, забита в един покрив. _________________ These are unsophisticated men. They only respond to fear and the draw of lucre.We elicit this by using iconographic symbols and psychological intimidation. The way we look together presents a uniform image of strength and organization.Don't say anything. Look mean. No smiling. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Иван
Снимките са от бул. "Дондуков" несъществуващата ул. "Търговска", част от "Леге", която също не същеснвува (Президентство, Мин. съвет), Археологическия музей, фонтана при Партийния дом. Маркирам местата на сега съществуващи обекти. Например на първата снимка се виждат част от сградата на Музея и ъгълът на Народната банка. На мястото на сградата срещу тях сега е фонтанът. Общо взето - централната част на София... _________________ КОЙТО МОЖЕ - ПРАВИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ - ДАВА АКЪЛ... |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Glenn
![]() Регистриран на: 17 Мар 2004 Мнения: 114 |
А някой може ли да ме упъти къде мога да открия снимки на стара София ( в Нета разбира се !) ? |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
EvM
Гост |
Естествено, че видях снимките. И без тях Цанко Лавренов е изключителен хммм човек на изкуството (малко по-общо), но те са ценен материал. Както и да е като гледам още не сте оправили името на темата, но щом правописът няма никакво значение ок ще застина в умиление пред Лавренов. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страница 1 от 16 [232 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 14, 15, 16 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0852s ][ Queries: 12 (0.0045s) ][ Debug on ] |