В момента е: Съб 23 Фев 2019, 13:30 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Type XXVI U-boot
Модератори: Sea Dog |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 1 [5 Мнения] |
Автор | Съобщение | ||
---|---|---|---|
Любител
Гост |
![]() ![]() ![]() ![]() адрес:http://site.voila.fr/warshipsdesign/Home/homepage.htm?0.21686120118878993 Коментари ? |
||
|
|||
![]() |
|||
Thunderchief
Ми жалко дето не се е появило по-рано - доста съвременна на вид лодка. Явно е добре въоръжена и бърза(няма ги оръдията и други работи дето да пречат на висока подводна скорост). Общо взето прилича на прабабата на U 209. Абе харесва ми. Щяла е да накара Каталините, Приватирите и есминците юнашки да се изпотят _________________ Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт. |
||
|
|||
![]() |
|||
Любител
Гост |
изглежда , че е с двигател със затворен цикъл на работа , за подводно движение, освен акумулаторната ботерия |
||
|
|||
![]() |
|||
popay_the_sailor
[Admin] ![]() Регистриран на: 06 Яну 2004 Мнения: 10243 Местожителство: Варна |
Освен дизелите, ел. двигателите би трябвало да имат и паро-газова турбина, Валтерова разработка. Работи с водороден прекис. Тьй че наистина работи в затворен цикьл. |
||
|
|||
![]() |
|||
Любител
Гост |
Мисля, че ако се разгледат внимателно вторият и трeтият план, в последните два отсека ( в кърмата) се вижда система за работа на ПО-МАЛЪК (в трети план,втори отсек) бутален (вероятно също дизел) двигател , който работи по затворен цикъл и в режим “шнорхел” – вижте тръбите (план 2). Не се вижда турбина . И или е на водороден прекис или на чист ,втечнен кислород. Не съм намирал сведения : дали е възможно да са втечнявали въздух , на борда- в поход , към 1944/5г. |
||
|
|||
![]() |
|||
Страница 1 от 1 [5 Мнения] |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0540s ][ Queries: 12 (0.0034s) ][ Debug on ] |