В момента е: Вто 10 Дек 2019, 14:46 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Артилерията в БНА
Модератори: Super Flanker |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 7 [92 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
владислав шишман
![]() Регистриран на: 14 Сеп 2005 Мнения: 117 Местожителство: карлово |
Може би вече досаждам със своите елементарни въпроси,но пак ще ви помоля за помощ.По принцип се интересувам от история,а напоследък от студената война и каква е била нашата армия тогава. Ето някой числа с които съм се сдобил,моля да ги коментирате. 692 броя гвоздика 35 бр акация /първо са били в ямболската мсд,а после в шумен/. 222 бр бм-21 град 209 бр д-20 152мм гаубица 195 бр м-30 122мм гаубица 72 бр м-46 130мм оръдие 395бр тунджа 68бр су-100 72бр а-19 122мм оръдие 150бр д-44 85мм оръдие ? сд-44 ? 107мм планинска минохвъргачка ? 160мм минохвъргачка ? д-30 122мм гаубица ? мл-20 152мм гаубица По големият ми въпрос е как е била организирана артилерията в бна до 1989,разбира се имам някаква представа по въпроса но тя е непълна и тъй като не искам да ставам за смях ще си премълча. _________________ слава на христа бога наш http://img91.imageshack.us/img91/909/balkanskadushevnost6uy.jpg http://bgtech.org/magazine/BgTech1.rar |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27535 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() Мога да кажа само че гвоздиките бяха в дивизиони към мотострелковите полкове. Минохвъргачките 82 и 120 също бяха предадени към мотострелковите батальони. Останала част мисля че беше в артелирийски полкове. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Бай Ганьо
![]() Регистриран на: 17 Фев 2005 Мнения: 4475 |
Мнението е изтрито по желание на потребителя. _________________ Не ви е срам! Ще ми се тунквате тука! ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27535 Местожителство: София |
![]() ![]() ![]() "Акацията" бяха 12-един дивизион. Мисля че завода "Хан Крум" в Търговище бяха останали на съхранение 5 парчета преди година-две. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Гост
Гост |
|
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Бай Ганьо
Мнението е изтрито по желание на потребителя. _________________ Не ви е срам! Ще ми се тунквате тука! ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Гост
Гост |
А планинските мх къде са били,доколкото знам в бна няма планински 4асти. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Бай Ганьо
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Гост
Гост |
Бай Ганьо,ако разкажеш нещо и за 122мм гаубици ще ти кажа БРАВО. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Dibo
Tова може и да Ви се стори интересно: http://www.tdg.nu/OOBs/1946%2B/oob_bulgaria_1996.htm |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Елемаг
![]() ![]() ![]() Доста грешки а и липсват ракетните войски. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Бай Ганьо
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Гост
Гост |
Много благодаря |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Бай Ганьо
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Dibo
Eстествено. Но пък не знам някой да е написал някъде "вярната". ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 1 от 7 [92 Мнения] | Иди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.1017s ][ Queries: 12 (0.0054s) ][ Debug on ] |