В момента е: Съб 16 Фев 2019, 01:45 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Артилерията в БНА
Модератори: Super Flanker |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 4 от 7 [92 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Tatra
![]() Регистриран на: 26 Сеп 2008 Мнения: 189 |
Това снимка от гаражите на втори баталъон на Втора Тунджанска ли е 22610 ли беше поделението нали знаеш че е забранено да се снима във военни обекти |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Tatra
Не става ли въпрос за преносим ракетомет а не за минохвъргачка Тези 107 мм ракетомети са заменени със 110 мм наше производство ако не се лъжа Представляват нещо като тази 122мм ракетометка http://www.new-factoria.ru/missile/wobb/grad_p/grad_p.shtml |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
dechco
Точката, както в СССР (Русия), така и у нас НИКОГА и НИКОГА няма да бъде организирана в бригада. Ракетата е тактическа и дивизионите са в състава на дивизиите ( в старо време). Линка е поредния идиотизъм на всезнайко в нета. Татра, макар, че някой много знаещи хора тук ще ти дават линкове само от нета не им вярвай. Съвет. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
dechco
107 mm си е точно съветска планинска минохвъргачка обр.1938, от преди 60 години. Оправи си понятията. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27529 Местожителство: София |
Д-20 сме ги получили чисто нови и даже не се включваше преди време поправката за износване. Аз съм виждал такива с все още заводска консервация. Д-30 имаме само две бройки на Змеево а М-30 са свалени от въоръжение. Българска крилата ракета не е имало. Иначе и аз чух такива слухове но като ми казаха че двигателя бил от ВСУ ми стана ясно че няма как да съществува такова нещо. Български БЛА има само в няколко експериментални бройки и никой не дава пари за серийно призводство. Един такъв даже летя над Челопеч след взривовете. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
lubo_juve
![]() Последната промяна е направена от lubo_juve на Пон 21 Май 2012, 12:27; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Елемаг
[Moderator] ![]() Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27529 Местожителство: София |
А част от тези клипчета съм ги снимал аз ![]() _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
lubo_juve
![]() Последната промяна е направена от lubo_juve на Пон 21 Май 2012, 12:27; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Елемаг
![]() ![]() ![]() Кои стрелби по-точно? Защото клипчетата са от съвсем различни събития? _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
lubo_juve
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Елемаг
![]() ![]() ![]() За тези не знам. Това не е мое произведение. Но като гледам май са наборници така че едва ли вече протичат така. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! ![]() Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Tatra
Те и Сау и РСЗО са тактически но това не им пречи да се организират във самостоятелни бригади (и смесени такива) Руски източник Организационно комплекс входит в состав МСД или ТД, а также в отдельные бригады ( по 2-3 РДН), в дивизионе - 2-3 стартовые батареи, в батарее 2-3 пусковые установки Български източник ОТР-21 най-често е включена в ракетните войски на дадена страна и установките са организирани по бригади (18 машини). Бригадата разполага с до 72 допълнителни ракети А ето и как Точките "НИКОГА няма да бъдат организирани в бригади" в Русия 152 ОРБР Черняховск (Калининград) 187 чел. Точка 114 РБР Капустин Яр 310 чел. Точка 182 РБР Зеленая Роща (Красноярск) Точка 92 РБР Каменка (Пенза) 310 чел Точка 448 РБР Курск 112 РБР Шуя 310 чел. Точка 26 РБР Луга 398 чел. Точка-U 20 РБР Спасск-Дальний Точка 107 РБР Биробиджан, Семисточный Точка |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Tatra
Не само във "финансови години" едната ракета беше 7500 лева така че със тоя залп отиват 300 000 лв доста слабо накриващи 40 декара или по плътно към 27000м2 (към 3 ха) иначе си стрелят със система заместител 130мм ва на техен си полигон непреставайки да мечтаят за корен |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
dechco
Признавам грешката си. За разлика от много хора не се осланяма само на прочетеното в нета. А там си и пише : "После уничтожения "Оки" 233 рбр была расформирована. 233 рбр была сформирована второй раз уже в составе 7 танковой армии, на этот раз на комплексе 9К79 "Точка". Ракетные дивизионы танковых и мотострелковых дивизий были выведены из состава дивизий и сведены в ракетные бригады армейского звена. Этим предполагалось усилить ракетную составляющую сухопутных войск после уничтожения ракетных комплексов по РМСД". Пояснили са хората защо са създали бригади. Нашите бригади за последно бяха с ОТР 8К14 и 8К714. Дивизионите ТР бяха към мсд и тбр. Затова какво, къде се използва и как е организирано може да се говори много. Дай няколко довода защо нашите Точки трябва да са в бригада:задачи, брой, осигуряване и т.н. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Tatra
[quote="Елемаг" А част от тези клипчета съм ги снимал аз ![]() Странно мислех че са от един човек като дойдоха до мен през друг Въпросния човек даже даже играеше на ръчен плейстейшън във едни от кадрите и е сглобил нещо като цялостно клипче Авера дето ми ги даде беше присъствал на стрелбите а именно единия от разчета на фагот Между другото оператора на фагот е връзкарче но не само Той е и некадърник от космическа величина Единствения до сега наборен който не е оцелил мишената със птур Не е снимана стрелбата със птура но ракетата е паднала на метри пред нея Кои от клиповете си снимал ти Май е едните да са от Шумен а другите от Хасково |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страница 4 от 7 [92 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0672s ][ Queries: 12 (0.0047s) ][ Debug on ] |