Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
The time now is Sat 08 Aug 2020, 16:54
All times are UTC + 2
 Forum index » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Авиосимулатори
Microsoft Flight Simulator X + Въпроси и Проблеми
Moderators: SHMITZA_BG, Stoyan, su27
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 25 of 26 [385 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26 Next
Author Message
torta


Joined: 27 Oct 2007
Posts: 481

PostPosted: Thu 03 Sep 2009, 11:16    Post subject:  

:Р откъде да си го сваля симулатора.. казваите че ме сърбят пръстите да подкарам някоя машинка Very Happy Laughing Laughing Laughing Laughing Cool
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Crash


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 33

PostPosted: Fri 25 Dec 2009, 01:59    Post subject:  

Здравейте, колеги виртуални пилоти и Честита Коледа.
От скоро се интересувам малко по-задълбочено от ФСХ, досега правех главно малки полети с витлови самолети. Та имам въпрос относно кацането на старото летище на Хонг Конг и правилното му изпълнение със 747. Интересуват ме съвети относно траекторията в последните 10 мили преди полосата и данни за скоростта. Благодаря предварително, и приятно посрещане на новата година.

_________________
Click to see if image is larger
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Velin Andreev


Joined: 09 Oct 2007
Posts: 160
Location: Sofia

PostPosted: Fri 25 Dec 2009, 09:58    Post subject:  

Здравей , ще си позволя да ти дам отговор на въпросите за Кай Так въпреки , че не използвам FSX. За съжаление default-ното scenery не представлява нищо друго освен една писта (все пак вече няма такова летище). За да успееш поне малко да пресъздадеш красотата на истинския заход за полоса 13 ти е нужно addon scenery, което да добави локалайзера и останалите навигационни средства и визуални елементи нужни за изпълнението на този доста сложен заход, който е инструментален до един определен момент и след това при подходящи условия преминава във визуален. Хубаво и тествано addon scenery има произведено от FlyTampa ( http://www.flytampa.org/ ). Можеш да си го свалиш от торентите или да си го закупиш от сайта им. Можеш и просто да си изтеглиш не толкова красиво, но вършещо работа scenery, от http://avsim.com/ :
http://library.avsim.net/download.php?DLID=109757
http://library.avsim.net/download.php?DLID=109953 (update)

Click to see if image is larger

Това е схемата на захода за полоса 13 описана на картата : след прелитане на DVOR/DME CH (freq 112.3) на височина 8000ft продължаваме по радиал 270 от CH до достигане на разстояние 7 NM от CH (bearing 360 SL NDB - freq 268), до където снижаваме 6000ft. Следва десен завой към SL NDB (или в курс 045) със скорост по-малка от 180kt и в снижение до 4500ft. След SL NDB продължаваме с десния завой до захват на Localizer-a KL (freq 111.9 ) и Glide path-a (глисадата) (freq 331.1) където вече е препоръчително да сме в конфигурация за кацане (колесник , механизация и тн) за да сме готови за евентуалното визуално продължение до кацане. На ММ (средния маркер) трябва да виждаме Checker board-a за да изпълним десен завой и да продължим с визуалния заход.
Click to see if image is larger
Ако нямаме визуален контакт с Checker board-a при достигане на височината за взимане на решение (DH) се изпълнява стандартната процедура за минаване на втори кръг, както е описано на картата .
Пак ще се повторя , че за да направиш нещо смислено там ще ти е нужно addon scenery, което да добави Сhecker board-a & Localizer-a. Пускам ти малко снимки от scenery-то на FlyTampa (препоръчвам ти него) :
http://www.flytampa.org/shots/vhhx3.jpg
http://www.flytampa.org/shots/vhhx6.jpg


Тук разгледах захода за 13-та, защото той беше използван в 99% от случайте. Полоса 31 не бе използвана, поради ред причини, а и предполагам, че не те интересува тя (за нея има е просто един стандартен и нормален ILS заход). Популярното и това, с което е известен Кай Так е захода за 13-та. Wink
Ако имаш въпроси - не се притеснявай да ме питаш !

Весела Коледа !

_________________
Velin Andreev IVAO BG Training Coordinator
Click to see if image is larger Click to see if image is larger
Click to see if image is larger
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Crash


Joined: 12 Sep 2009
Posts: 33

PostPosted: Thu 31 Dec 2009, 09:57    Post subject:  

Благодаря за наистина задълбочения отговор! Трябва да пробвам scenery-то и ще кажа как съм се справил Very Happy Аз обаче ползвам една добавка наречена Tileproxy, която тегли сателитни снимки в реално време и ги поставя в играта, като при добра настройка резултатите са уникални. Единственият проблем е може би интерент скоростта ми и за постигане на оптимални резултати се налага да летя с ниска скорост и в повечето случаи витлов самолет. Ето и една снимка от един полет в Алпите с въпросната добавка.

Click to see if image is larger

Поздрави и приятно посрещане на новата година !
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Velin Andreev


Joined: 09 Oct 2007
Posts: 160
Location: Sofia

PostPosted: Thu 31 Dec 2009, 10:19    Post subject:  

Това е хубава добавка, но тя по никакъв начин няма да ти помогне за там. Не ти трябва Tileproxy по 2 причини: Първо ако ползваш сателитни снимки, правени след 1998 няма да постигнеш нищо, защото Кай Так вече го няма и сега там изгледа е коренно различен. На мястото на дъгата за излизане на правата вече има небостъргачи и търговски центрове. Да не говорим, че там ,където беше летището сега има нещо съвсем различно...
http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/6/0/6/1272606.jpg - нищо общо няма с 1998 и по-рано. Второ, на теб ти трябват актуалните за тогава навигационни средства като локалайзер, глисада, подходните светлини (които описват дъгата за излизане на финала) и т.н.

_________________
Velin Andreev IVAO BG Training Coordinator
Click to see if image is larger Click to see if image is larger
Click to see if image is larger
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
cankilll

Joined: 04 Feb 2010
Posts: 2

PostPosted: Thu 04 Feb 2010, 13:36    Post subject:  

Доста мнения за симолатора видях тук, но защо в мултиплеара несрещам българи.???.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Velin Andreev


Joined: 09 Oct 2007
Posts: 160
Location: Sofia

PostPosted: Thu 04 Feb 2010, 14:26    Post subject:  

Не знам за мултиплеъра дали ще срещнеш някого, но ако дойдеш в ИВАО ще намериш около 40-50 българи, които почти всяка вечер са онлайн и летят или контролират в най-развитата мрежа за онлайн полети. Ако имаш въпроси относно как да станеш член на ИВАО и какво е ИВАО - питай !
_________________
Velin Andreev IVAO BG Training Coordinator
Click to see if image is larger Click to see if image is larger
Click to see if image is larger
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
cankilll

Joined: 04 Feb 2010
Posts: 2

PostPosted: Thu 04 Feb 2010, 21:27    Post subject:  

Определено доста ме заинтригува,тоwа е mоия имеил koko70@abv.bg накоитоможеш дами испратиш и Skype.Или ако имаш др.идеи.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Velin Andreev


Joined: 09 Oct 2007
Posts: 160
Location: Sofia

PostPosted: Thu 04 Feb 2010, 23:54    Post subject:  

Намери ме утре на този скайп: velin.andreev и ще ти кажа за какво става дума. Ето тук http://ivao.aero/members/person/register2.htm можеш да си направиш регистрация и ще получиш мейл с пароли. Като се регистрираш избери държава България естествено Wink.
_________________
Velin Andreev IVAO BG Training Coordinator
Click to see if image is larger Click to see if image is larger
Click to see if image is larger
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
anton4o123

Joined: 12 Dec 2010
Posts: 1

PostPosted: Sun 12 Dec 2010, 13:27    Post subject:  

На мен не ми се показва лентата отгоре- гледал съм по клипчета една сива лента най- горе при мен я няма. Как да си я оправя?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
bercut


Joined: 29 Apr 2004
Posts: 869
Location: LBSF

PostPosted: Thu 23 Dec 2010, 17:15    Post subject:  

Отдавна не съм се появявал тук! много бачкане...

та тъй. ъпрейднах компа:

- i7 - 950, 3.500 mhz (mult 24)
- corsair ddr3 @ 2000 mhz
- asus x6p58 MB
- asus nvidia 470
- и цял куп други полезни и мощни дребории

та въпроса е: въпреки всичкото това нещо рядко ми вади повече от 30 фрейма...

сетих в fsx.cfg афинити на 255 за всичките 8 потока.
и въпреки това процеса е зает само на макс 20% ... странно..

добре че поне fs9 вади 120-300 фрейма на хубаво летище и лошо време..

_________________
I like to fly by wire!
Back to top
View user's profile Send private message 
Bundyt

Joined: 12 Jan 2011
Posts: 15

PostPosted: Wed 02 Nov 2011, 20:16    Post subject:  

Здравейте. Тъй като ще сменям лаптоп-а си и ще е без операционна система се чудя каква да кача. Мисля изборът ми да е съобразен с FSX и затова се обръщам към вас. Досега съм бил с ХР и симулатора работеше нормално. Мисля си сега дали да не си кача 7-цата,но се чудя дали ще имам някакви проблеми и как ще работи като цяло останалите характеристики на новия ми комп ще са: Icore7 2670QM 2200MhZ s auto overclock do 3100,Ram-8GB,Videokarta-GF M525 1GB. Та въпросът ми е с тази характеристика в комбинация с ХР или 7 ще работи симулатора по добре?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
HORNET


Joined: 27 Dec 2007
Posts: 14
Location: София

PostPosted: Sun 27 Nov 2011, 12:34    Post subject: Microsoft Flight Simulator X + Въпроси и Проблеми  

Bundyt wrote:
Здравейте. Тъй като ще сменям лаптоп-а си и ще е без операционна система се чудя каква да кача. Мисля изборът ми да е съобразен с FSX и затова се обръщам към вас. Досега съм бил с ХР и симулатора работеше нормално. Мисля си сега дали да не си кача 7-цата,но се чудя дали ще имам някакви проблеми и как ще работи като цяло останалите характеристики на новия ми комп ще са: Icore7 2670QM 2200MhZ s auto overclock do 3100,Ram-8GB,Videokarta-GF M525 1GB. Та въпросът ми е с тази характеристика в комбинация с ХР или 7 ще работи симулатора по добре?


Ако искаш да използваш повече от 4GB RAM, задължително ти трябва 64 bit Windows-7. Всъщност ако искаш да подкараш хардуер, който да може да кара FSX на макс, задължително ти трябва 64 bit Windows-7.
за FSX освен видео картата много е важен и процесора, и RAM-a и бързия хард, защото сумулатора работи с много техстури, които товарят точно рам-а и процесора.

До колкото направих проучване FSX просто работи перфектно с 64 bit Windows-7, то това само ако процесора също е 64 битов. В youtube има уникални клипове направени на тази комбинация:


Аз в момента сменям XP-то със 64 битова 7ца
CPU - Intel Q6600 QuadCore
RAM 4GB DDR2 (Предстои да бъде семена с 8 GB DDR3 - дъното ми го позволява)
Video - GF8800 GTS 512 Която също предстой да бъде сменена с по съвременна)

Но преди да правя ъпгрейдите ще напиша каква е разликата при работата на FSX с XP и с X64 Win7, при един и същи харуеър.

Поздрави.

EDIT:

Така, завърших с инсталациите!
При една и съща конфигурация на PC-то има огромна разлика между това как върви FSX на XP и на Windows 7 X64

При XP-то на сравнително ниски настройки, едва получвах 20-24 fps, които падаха драстично около по-тежки летища.
При W7 X64 всико настройки на макс ми върви между 25 и 10 fps. Само като махна сенките на наземните обекти, водните ефекти на medium и сваля резолюцията от 7 см на 30 см, не падам нито за момент под 30 fps. При много сложни сценерита. Повече от задоволително!
Задал съм таргет за феймовете на 30, защото няма смисъл от повече и няма за какво да тъпча ресурсите на машината.

За тестовете ползвам L39 на Lotus

Last edited by HORNET on Sun 27 Nov 2011, 20:13; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
HORNET


Joined: 27 Dec 2007
Posts: 14
Location: София

PostPosted: Sun 27 Nov 2011, 12:46    Post subject: Microsoft Flight Simulator X + Въпроси и Проблеми  

Понеже няколко теми по-нагоре стана въпрос за това че Migrosoft Flighт Simulator X няма да има продължение и отдела за разработване е закрит... Това вече не е така!
Продължение ще има, но с друго име. Просто" Microsoft Flight"
Ето и линк към страницата на разработката: http://www.microsoft.com/games/flight/

Ето и малко трейлъри:




Microsoft Flight се разработва за Windows Live.

Така, че продължение ще има, но май ще бъде повече "gameplay" ориентирано.

Поздрави.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
ayahuasca


Joined: 20 May 2007
Posts: 1183

PostPosted: Wed 07 Dec 2011, 23:17    Post subject:  

Здравейте!
От скоро имам ей тази джаджа

Click to see if image is larger

и имам нужда от помощ за конфигурирането му.Моля,ако някой има готов файл с конфигурация да ми го прари или поне да помогне с тези програмируеми бутони!Мерси много!
Поздрави!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 25 of 26 [385 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Авиосимулатори
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

[ Time: 0.1066s ][ Queries: 13 (0.0151s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker