Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Select Forum Language:

 
Hot topics:
The time now is Sun 05 Apr 2020, 20:36
All times are UTC + 2
 Forum index » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » Морски и речен бизнес, морски флот и фирми в България
ЛЕСПОРТ
Moderators: Sea Dog
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [21 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42500

PostPosted: Mon 15 Jan 2007, 12:03    Post subject:  ЛЕСПОРТ  

“БМ Порт” инвестира над 4,5 млн. лева в пристанище Леспорт до края на годината03.05.2007 17:28

Новият оператор “БМ Порт”АД пое управлението на пристанището на 30 май 2006 г. по силата на 30-годишен концесионен договор, като от тогава до сега дружеството е направило инвестиции за над 2 млн. лева. Закупени са и са в експлоатация два вилкоповдигача марка “Svetruck”, с единична товароподемност съответно 10 и 15 тона, които са шведско производство – първа доставка на машини от тази марка в България.
Закупени са и два мотокара “Linde” с товароподемност 3 тона, немско производство, които са предназначени и за работа в контейнери и вагони. В пристанището вече успешно се експлоатира и новозакупен нов челен товарач, марка “Volvo L90”. Дружеството закупи неотдавна и два дизелови локомотива за обслужване на маневрите по индустриален жп клон, свързващ терминала с гара Езерово и ТЕЦ Варна.

От началото на годината е въведен и нов режим на експедиция на товарите от пристанището, като вече се гарантира пред клиентите, че в рамките на един час съответният товар натоварен на превозно средство ще е напуснал района на терминала.
2006-та година приключи с рекорден от построяването на пристанището годишен товарооборот. Обработени са над 456 хиляди тона товари, като по изследване на холандски консултанти това е над 75% натоварване на мощностите на терминала.
През настоящата година ръководството на “БМ Порт” АД ще реализира инвестиции и в публична държавна собственост - общо три поръчки. Едната се отнася за проектиране и изграждане на втори кръг на ел. захранването на терминала, втората е за отвеждане на отпадните води в градския колектор по изискване на РИОСВ, третата поръчка е за рехабилитация на 20 хил. кв. м от вътрешнопристанищните трасета и открити складови площи.

Ще бъдат направени и редица инвестиции, не включени в инвестиционната програма. Ще бъдат извършени сондажи по брега и в акваторията на пристанището във връзка със строежа на новите корабни места, ще бъдат подменени траверси по индустриалния ж.п. клон, започва поетапна подмяна на фендерите по кейовите стени, ще се изгради нова козирка на входно-изходния портал, ще се разшири входа на портала, ще се пуснат в експлоатация три ленти за движение на камиони от входа на пристанището, ще се оптимизира и разширява системата за видеонаблюдение и охрана и други. Общите инвестиции в пристанището до края на годината ще достигнат и надминат 4,5 млн. лева.

Проведена е процедурата по избор на консултант за развитието на терминала и след преговори със световноизвестни фирми, ръководството възлага изработването на генералния план на холандската “Royal Haskoning” B.V. Генералният план за развитие на терминала вече е внесен в Министерството на транспорта, а срокът за утвърждаването му е 6-месечен. Ръководството на “БМ ПОРТ”АД подаде официално искане до ресорното министерство и до ДП “Пристанищна инфраструктура” за удълбочаване на акваторията на терминала до проектното газене от 9,75 метра. В момента максималното газене е 8 м, което ограничава пристанищният оператор да приема за обработка по-големи кораби и партиди товари. Разполагайки с пълен ресурс техника и специалисти, ръководството възнамерява да предложи и извършването на нови видове услуги - обработка на контейнери, или по-точно контейнеризация и деконтейнеризация на товари.

Обработените товари в пристанище Леспорт от началото на годината до сега възлизат на 150 хил. тона. Безспорно направените инвестиции са дали резултат като завишаване на товарооборота и конкурентността на терминала. По силата на концесионния договор дружеството е запазило всички работни места в пристанището и дори увеличило броя на квалифицираните специалисти. В момента тук работят 118 души, а средната работна заплата е нараснала.


“БМ порт“ ще купува нова техника

Dnevnik.bg - 23 Октомври 16:39


“БМ порт“ АД, концесионер на варненското пристанище “Леспорт“, ще закупи ново оборудване за 1 млн. лв. до края на годината. Това съобщи изпълнителният директор на порта Ивайло Гавраилов. “До няколко месеца пристанището ще разполага с най-модерната техника, която в момента няма аналог у нас“, твърди той. Техниката ще осигури технически обработката на всички видове товари, както и разширяване на спектъра на предлаганите пристанищни услуги.

Основната част от вложените до момента средства в пристанището са за реновиране на сградите, публична държавна собственост - митница, охранителните помещения, част от административната сграда и др., каза още Гавраилов. Подобрен е и контролът на достъпа до терминала, който наскоро беше инспектиран от служители на бреговата охрана на САЩ и агенция “Пристанищна администрация“. Инспекцията е извършена във връзка с изпълнението на ISPS Code. ISPS Code е международен код за сигурност на пристанищните съоръжения и корабите. Той дефинира и минимума изисквания по сигурността на морските плавателни съдове, като се прилага за кораби с над 500 бруто регистър тона. Основните му цели е да открива заплахи и да прилага мерки за сигурността.

От момента, в който “БМ порт“ влезе във владение на пристанище “Леспорт“ на 30 май 2006 г., са обработени 93 кораба и над 188 хил. т товари, сочи статистиката на компанията. За сравнение, според Гавраилов първите пет месеца на годината държавният оператор на пристанището е обработил 172 хил. т, каза Ивайло Гавраилов. През септември е натоварен и първият кораб със стъкло в каси, произведено в новопостроения завод край Търговище, част от групата на турската форма “Шишеджам“. Експортът е предназначен за Русия.

КЗК одобри концентрация между "Пристанище Варна" и "Леспорт"дата : 2 август 2007 г. 14:37 ч.

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация на стопанска дейност, която ще се осъществи чрез вливане на "Леспорт" ЕАД в "Пристанище Варна" ЕАД.

Към настоящия момент "Леспорт" ЕАД не функционира като пристанищен оператор и не използва съответния пристанищен терминал.

Дружествата посочват, че след сключването на сделката, конкурентната обстановка на пазара ще се подобри, а потребителите ще имат достъп до по-голям брой и по-качествени услуги.

Проучването на КЗК установи, че предстоящата концентрация няма да промени пазарните позиции на "Пристанище Варна" ЕАД и не би могла да навреди на ефективната конкуренция в сектора.


Инвестират над 4,5 млн. лв. в пристанище Леспорт през 2007
03.05.2007 18:20Над 4,5 млн. лв. ще бъдат инвестирани в пристанище "Леспорт" през тази година, съобщиха от дружеството оператор на порта "БМ Порт" АД.


Ще бъдат реализирани три поръчки за инвестиции в публичната държавна собственост. Едната е за проектиране и изграждане на втори кръг на електрическото захранване на терминала, втората е за отвеждане на отпадните води в градския колектор, а третата - за рехабилитация на вътрешните трасета и открити складови площи.


През годината ще бъдат направени сондажи по брега и в акваторията на пристанището за строеж на нови корабни места, ще бъдат пуснати в експлоатация три ленти за движение на камиони, ще се оптимизира системата за видеонаблюдение и охрана.


Ръководството на "БМ Порт" планира да започне и обработка на контейнерни товари.


Вече е проведена процедура за избор на консултант за развитието на терминала. Изработването на генералния план за развитие на пристанището е възложено на холандската компания Royal Haskoning B.V.


От началото на годината в Леспорт са обработени 150 хиляди тона товари.

Last edited by Preslav on Thu 13 Nov 2008, 09:56; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42500

PostPosted: Thu 19 Apr 2007, 19:52    Post subject:  

http://www.nsbs.bg/members%20bottom-b.htm
http://www.sintrans.bg/informationbg.html

----------------------------------------------------------------
Комте Бул АД

http://www.comtebul.com/bg/

Какво можем да предложим на нашите бъдещи партньори?


- чрез нашите акционери и членове на БСМВО, фирмата разполага с квалифицирани специалисти в митническото агентиране, факт е , че освен обслужването на традиционни клиенти, Комте Бул изготвя митническите и транспортни документи на повечето големи спедитори в България/вкл. SCHENKER, KUHNE UND NAGEL, MAERSK и др./
- фирмата има офиси на всички гранични пунктове и в областните центрове;
- по брой на транзитни операции Комте Бул е на челно място в страната;
- част от служителите са оторизирани от Българската Търговско-промишлена палата и Българската стопанска камара да издават сертификати за произход за страни нечленуващи в ЕС;
- някои от акционерите притежават лицензирани складове под митнически контрол;
Важна част от дейността на Комте Бул АД заема спедицията.
Част от акционерите притежават собствен парк за международен автомобилен транспорт със съответните лицензи.


..........................................................................................................
РУСЕ: КРОЛ ТРАНС ООД
Транспорт и спедиция – офис: гр. Русе 7000, ул. Княжеска 31, ет. 2, тел/факс. 082/823251 , 276447, тел. 082/824045 , 823429, 821522, 830196, 826665
.................................................................................................

ДОНАУ ТРАНЗИТ ООД

http://www.donau-bg.com/
СЪЗДАДЕНА:
1992 г.


УПРАВИТЕЛ(И):
Енчо Ангелов, Мирослав Косев, Борил Иванов

Доставяме превозваните по река Дунав товари до краен получател в България и чужбина с автомобилен и жп транспорт. Организираме транзитни превози по схема река-суша-море през българска територия с претоварване в пристанища Русе и Варна. Предлагаме и речно-морски превози от/до пристанищата в средния и горния участък на река Дунав с претоварване в пристанище в долния участък на реката. В процес на разработка е схема за директни превози река-море-река между български дунавски пристанища и пристанища на Дон и Волга. По искане на товародатели, ползващи акредитивни разплащания, които изискват единен товарен документ за мултимодален превоз, издаваме спедиторски коносамент FIATA FBL.

ЦЕНТРАЛА:
ул. Александровска 1-Б, Бизнесцентър 4 ет., 7000 РУСЕ
Фрахтоване - тeл.: 082/813 700 ; e-mail: freight@donau-bg.com
Речни и комбинирани превози тел. (082) 813700 , факс (082) 827166, e-mail: freight@donau-bg.comАвтотранспорт - тeл.: 082/813 701 ; e-mail: road@donau-bg.com
ЖП транспорт - тeл.: 082/827 391 ; e-mail: rail@donau-bg.com
Митн. оформяне - тeл.: 082/827 390 ; e-mail: customs@donau-bg.com
Факс: 082/827 166, 827 385, 813 703
Tелекс: 62240; e-mail: office@donau-bg.com


КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ:
Спедиторско бюро (митн. оформяне и жп-превози)
Русе 7000, пл. Оборище, № 4
Тел.: 082/8273-90,91,92,93,94
Факс: 082/827385; e-mail: rail@donau-bg.com

Офис Пристанище Русе-Изток
Тел./Факс: 082/844736
e-mail: port@donau-bg.com

THREE PLUS Co. Ltd. (Дъщерна фирма)
P.O.Box 309, 272630, IZMAIL, UKRAINE
Тел.: +380 4841/23 121 ; Факс: +380 4841/26 012


ПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
21


ЗАСТРАХОВКА ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА СПЕДИТОРА:
При ЗПАД "Алианц България"


ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Конвенционални превози по р. Дунав
Комбиниран транзит река - жп/шосе - море
Речно-морски превози
Международен автомобилен транспорт
Пристанищна спедиция и митническо оформяне в българските дунавски пристанища
Пристанищна спедиция, митническо оформяне и корабно агентиране в пристанище Измаил, Украйна
Морски брокераж (Черно и Средиземно море)

................................................................................................
ДЕСПРЕД АД
http://www.despred.com/
СЪЗДАДЕНА:
1947 г.


УПРАВИТЕЛ(И):
Любка Младенова - изпълнителен директор
Людмил Тасков – прокурист


ЦЕНТРАЛА:
Ул. Веслец № 84, 1202 СОФИЯ
Teл.: 02/931 3950
Факс: 02/931 3952
e-mail: despred@despred.com
web-site: www.despred.com

СОБСТВЕНИ/НАЕТИ СКЛАДОВИ ПЛОЩИ:
21 382 кв.м собствени и 637 кв.м наети, закрити и 49 760 кв.м открити складови площи; собствени терминали и складове под митнически контрол в Бургас, Видин, Димитровград, Лом, Пловдив и София.


ЗАСТРАХОВКА ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА СПЕДИТОРА:
При ЗП АД БУЛСТРАД, Генерална Агенция София

ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Автомобилен транспорт
Групажен транспорт
ЖП транспорт (вкл. със специализирани вагони)
Морски и контейнерни превози
Въздушен транспорт
Митническо посредничество и банкова гаранция
Складова дейност - складиране на стоки в складове под митнически контрол и временно складиране
---------------------------------------------------------------------------------
Ренус България ООД

ИХГ Логистикс
СЪЗДАДЕНА:
1991 г.


УПРАВИТЕЛ(И):
Александър Гечев, Уве Омелен


ЦЕНТРАЛА:
бул. Брюксел № 1А, 1540 СОФИЯ
Тел.: 02/942 1912 , 942 1950; Факс: 02/945 9707, 945 9705
e-mail: info@bg.ihg-logistics.com
web-site: www.bg.ihg-logistics.com
Лице за контакт: Весела Петракиева

Морски и речен транспорт


Пристанищна логистика

FCL - цели контейнерни товари (20`, 40`и високообемни контейнери)

LCL - редовни линии за групажни контейнери от/до всички континенти

Вътрешна колекция и обработка в отправно пристанище
Износна и транспортна документация
Вносна митническа обработка
Широка гама от допълнителни услуги
Консолидация
Транзитно складиране
Транспортиране на опасни товари с FCL и LCLПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
30


СОБСТВЕНИ/НАЕТИ СКЛАДОВИ ПЛОЩИ:
- закрита - 4000 кв.м - София


ЗАСТРАХОВКА ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА СПЕДИТОРА:
При Oskar Schunck KG, Дюселдорф


ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Международни автомобилни комплектни и групажни превози от/за Германия, Бенелюкс, Италия, Франция, Испания, Португалия
Контейнерни превози до/от всички дестинации
Въздушни транспорти
Комбинирани превози суша-вода-суша
Специализирани превози на дрехи
Специализирани превози на опасни и извънгабаритни товари
Логистични услуги по складова дейност и дистрибуция от/до врата на клиент
Складова обработка под митнически контрол
Митническо складиране
Митническо агентство в т.ч. обезпечаване на транзитни митнически декларации между всички български гранични и вътрешни митници
Складова дейност, включително пакетиране, етикиране, сортиране и всичко свързано с търговския вид на Вашите стоки

ОСНОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ НА ПРЕВОЗИТЕ:
Западна и Централна Европа
Балкански регион
ОНД, Близък и Среден Изток, Далечен Изток

-------------------------------------------------------------------------------------

ЮНИШИПИНГ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ООД
Сертифицирана по ISO 9001:2000
СЪЗДАДЕНА:
1993
УПРАВИТЕЛ(И):
Георги Белев


ЦЕНТРАЛА:
ул. Цар Симеон I № 25, офиси 501-511, 9000 ВАРНА
Teл.: 052/606 757 , 606 759, 662 3810, 601 634
Факс: 052/606 758
Tелекс: 77290 USHING BG
e-mail: unishipping@varna.tea.bg

web-site: http://Welcome.to/Unishipping

ПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
10


ЗАСТРАХОВКА ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА СПЕДИТОРА:
При ДЗИ - Общо Застраховане АД, София


ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Превози на извънгабаритни товари
Автомобилни превози, вкл. с високообемни бордови и хладилни автомобили от/за Европа, Близкия Изток и страните от ОНД
Морски конвенционални и контейнерни превози за/от целия свят
ЖП превози от/за Европа и страните от ОНД
Превози по река Дунав
Въздушен транспорт от/за целия свят
Митническо оформяне и оформяне на реекспорт (във Варна, Бургас, Свищов, Русе, Ст. Загора)
Претоварване и складиране на стоки под митнически контрол (във Варна)
Корабно агентиране, брокераж и чартъринг
Посредничество при сключване на международни карго застраховки
Контейнерен оператор (NVOCC)
Транспортна логистика
Управление на складово стопанство
Спедиция
Мултимодални превози
Терминални операции

----------------------------------------------------------------------------------
ЮНИТРАНС ООД

СЪЗДАДЕНА:
1993 г.
УПРАВИТЕЛ(И):
Пламен Генчев, Диян Никитов
ЦЕНТРАЛА:
ул. Вардар № 1, вх. Б, ап. 2, ПК 515, 9000 ВАРНА
Тел.: 052/601 421 , 601 422, 632 130, 632 131
Факс: 052/632 177; Телекс: 77286
e-mail: uniagent@varna.ttm.bg


КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ:
Клон: ЮНИТРАНС - Сомовит, Тел./факс: 06567/440

ПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
11


СОБСТВЕНИ ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА:
1 товарен автомобил ВОЛВО - 25 т, 78 куб.м


СОБСТВЕНИ/НАЕТИ СКЛАДОВИ ПЛОЩИ:
Част от 10-а пристанищна магазия - пристанище Варна-изток за акцизни стоки


ЗАСТРАХОВКА ОТГОВОРНОСТ НА СПЕДИТОРА:
При ДЗИ - Общо Застраховане АД, София


ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Спедиция, товарни превози
Автомобилен, жп, морски и речен транспорт
Комбиниран транспорт: жп/море - река, автомобилен/море - река
Контейнеризирани товари
Товари внос, износ, транзит, реекспорт, вкл. терминални операции, контейнеризация и деконтейнеризация


ОСНОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ НА ПРЕВОЗИТЕ:
Източна, Централна и Западна Европа, Средиземноморието, Русия и страните от ОНД, Близък и Далечен Изток
----------------------------------------------------------------------------------
ЮНИМАСТЪРС ЛОДЖИСТИКС ГРУП АД
СЪЗДАДЕНА:
1990
ИЗП. ДИРЕКТОР:
Николай Божилов, Кичка Божилова, Мартин Попов
ЦЕНТРАЛА:
ул. Граф Игнатиев № 40, 9000 ВАРНА
Тел.: 052/665 5777 ; Факс: 052/665 5755
Телекс: 77656; e-mail: hq@unimasters.bg
web-site: www.unimasters.com

КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ
19
СОБСТВЕНИ ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА:
3 влекача с 3 полуремаркета; 1 бордова кола; 4 мотокара; 7 лекотоварни автомобила


СОБСТВЕНИ/НАЕТИ СКЛАДОВИ ПЛОЩИ:
Наета площ - 20 000 кв.м


ЗАСТРАХОВКА ОТГОВОРНОСТ НА СПЕДИТОРА:
При TT CLUB, Лондон и ITIC, Лондон


ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Интегрирани интермодални превози
Спедиция - морска, въздушна, сухопътна, жп
Фрахтоване и брокераж на кораби
Транспортна логистика

ОСНОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ НА ПРЕВОЗИТЕ:
Сухопътна и жп спедиция - Европа, Азия
Контейнерни превози - цял свят
Морска и въздушна спедиция - цял свят
-------------------------------------------------------------------------------------

ШЕНКЕР ЕООД

Сертифицирана по ISO 9001:2000
СЪЗДАДЕНА:
1993 г.
УПРАВИТЕЛ(И):
Минко Василевски
ЦЕНТРАЛА:
бул. Искърско шосе № 7, 1592 СОФИЯ
Тел.: 02/975 3066 ; Факс: 02/975 3055
Телекс: 25070; e-mail: schenker@schenker.bg
web-site: www.schenker.bg


КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ:
Представителство в Пловдив
4004 ПЛОВДИВ, ул. "Кукленско шосе" № 17, 1-ви офис етаж
Тел.: 032/6950-86 ; Факс: +032/6950-87;
e-mail: schenker.plovdiv@schenker.bg
Представителство във Варна
9000 Варна, Западна Промишлена Зона, фабрика Чайка
Тел: 052/5995-55 ; Тел./Факс: 052/5995-56 ; e-mail: schenker.varna@schenker.bg
Представителство в Русе
7009 Русе, бул. “Тутракан”, № 41
Г-н Пламен Русев

Тел.: 082/8450-57 ; Факс: +082/8446-57; e-mail: schenker.russe@schenker.bg
Представителство в Севлиево
5400 СЕВЛИЕВО, ул. Никола Петков, № 32
Тел.: 0675/349-89 ; Факс: +0675/306-52;
e-mail: schenker.sevlievo@schenker.bg
Представителство в Бургас
8000 БУРГАС, ул. Шейново, № 3, ет. 2, офиси 203, 204
Тел.: 056/8479-35 ; Факс: +056/8479-37;
e-mail: schenker.bourgas@schenker.bg


ПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
134


СОБСТВЕНИ/НАЕТИ СКЛАДОВИ ПЛОЩИ:
10 540 кв.м


ЗАСТРАХОВКА ОТГОВОРНОСТ НА СПЕДИТОРА:
При Алианц Австрия


ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Групажни превози по внос и износ - директни линии от/до основни градове в Европа
Автомобилен транспорт на комплектни и частични товари
ЖП превози за/от Европа, ОНД и Азия
Въздушни, морски, речни, контейнерни (LCL & FCL), комбинирани, мултимодални и транзитни превози
Панаирна спедиция
Превоз на личен и дипломатически багаж
Превоз на извънгабаритни товари
Мрежа за национален транспорт
Транспoртна логистика
Складове под митнически контрол, съхраняване стоки на консигнация, комисиониране, дистрибуция, отдаване на складови площи под наем
Митническо представителство
Лицензиран застрахователен брокер

ОСНОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ НА ПРЕВОЗИТЕ
Цял свят

---------------------------------------------------------------------------------
ФРИЛАЙН ООД
http://www.freeline.bg/

СЪЗДАДЕНА:
2004 г.
УПРАВИТЕЛ(И):
Велин Маринков


ЦЕНТРАЛА:
Адрес: ул. Бурел № 72, вх. Б, ет.1, ап. 1, кв. Иван Вазов 1408, София
Тел./Факс: 02/ 915 11 40/41/42/43/44/46/51/45
e-mail: headoffice@freeline.bg


ПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
8


ЗАСТРАХОВКА ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА СПЕДИТОРА:
При Булстрад АД


ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Контейнерен транспорт - FCL , LCL
Контейнерен транспорт - FCL , LCL
Мултимодален и комбиниран превоз
Сухопътен автомобилен превоз
Групажен транспжрт от и за Европа
Превоз на комплектни товари
Хладилни превози
Специализирани превози на акцизни и опасни товари
Въздушни превози
ЖП транспорт
Митническо агентство
Карго застраховки
----------------------------------------------------------------------------------
ТРАНС БАЛКАНИ ООД
СЪЗДАДЕНА:
1996 г.


УПРАВИТЕЛ(И):
Гeорги Минчев
ЦЕНТРАЛА:
бул. Гоце Делчев № 53, 1680 СОФИЯ
Тел./Факс 02/958 1517 , 958 1811
Телекс: 24478; e-mail: transbal@primasoft.bg
КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ:
Представителства:
ПЛОВДИВ
Товарна гара Пловдив, ет. 2
бул. Христо Ботев № 84, 4000 ПЛОВДИВ Тел./факс: 032/622 942 , 922 600

ВАРНА
ул. Оборище № 44, ап. 37, 9000 ВАРНА
Тел.: 052/601 997 , Факс: 052/601 998
РУСЕ
ул. Тулча № 13, ет. 1 - Товарна гара Русе, 7000 РУСЕ
Тел./факс: 082/845 788 , 803 700
ПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
20
ЗАСТРАХОВКА ОТГОВОРНОСТ НА СПЕДИТОРА:
При ДЗИ - Общо Застраховане АД, София

ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
ЖП спедицияЕвропа - ОНД - Азия
Автоспедиция Европа - Азия
Спедиция с контейнерни
Спедиция с речен и морски транспорт
---------------------------------------------------------------------------------
ТРАЙДЪНТ ФРЕЙТ ООД
Сертифицирана по ISO 9002
СЪЗДАДЕНА:
1991 г.
УПРАВИТЕЛ(И):
Йордан Тодоров
ЦЕНТРАЛА:
ул. Райко Жинзифов № 46, ПК 13, 9000 ВАРНА
Teл.: 052/681 721 , 681 731
Факс: 052/601 310; Tелекс: 77629
e-mail: trident@trident-freight.bg
web-site: trident-freight.bg


ПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
19


СОБСТВЕНИ ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА:
3 автокомпозиции за превоз на дрехи на закачалки;
2 автокомпозиция-контейнеровоз, всичките лицензирани за международни превози.


ЗАСТРАХОВКА ОТГОВОРНОСТ НА СПЕДИТОРА:
При "Евроинс" АД, София, като спедитор и мултимодален транспортен оператор


ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Корабно агентиране
Линейно агентиране
Международна спедиция на контейнеризирани, бройни и насипни товари по море, Дунав, шосе и жп (внос, износ, транзит)
Международни и вътрешни превози по шосе
Комбинирани превози море/жп/шосе/река
Митническо оформяне, претоварване и манипулиране на товари (внос, износ, транзит)


http://trident-freight.bg/bg/products_1_4.html

-----------------------------------------------------------------------------------
ССФ - СТИЛ ШИПИНГ ЕНД ФОРУЪРДИНГ АД

СЪЗДАДЕНА:
1998
УПРАВИТЕЛ(И):
Данчо Тодоров
ЦЕНТРАЛА:
бул. Цар Борис ІІІ, № 19Б, 1612 СОФИЯ
Teл.: 02/951 6979 ; Факс: 02/951 6793
e-mail: darum@mbox.cit.bg


КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ:
ССФ - Лом, Тел./Факс: 0971/21 226
ССФ - Бургас, Тел./Факс: 056/841 678ПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
40


СОБСТВЕНИ ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА:
6 товарни автомобила Скания Евро 3 - 94 куб.м


СОБСТВЕНИ/НАЕТИ СКЛАДОВИ ПЛОЩИ:
2 халета в ПК Лом


ЗАСТРАХОВКА ОТГОВОРНОСТ НА СПЕДИТОРА:
При ДЗИ - Общо Застраховане АД, София

ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Спедиция, товарни превози
Автомобилен, жп, морски и речен транспорт
Товари внос, износ, транзит, реекспорт, вкл. терминални операции
ОСНОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ НА ПРЕВОЗИТЕ
Западна Европа, Средиземноморието, Близък и Далечен Изток

----------------------------------------------------------------------
СКОРПИОН ШИПИНГ ООД
Сертифицирана по ISO 9000:2001
http://www.scorpion-shipping.net/

СЪЗДАДЕНА:
1992 г.


УПРАВИТЕЛ:
Пейчо Пейчев
ЗАМ.-УПРАВИТЕЛИ: Юрий Шиваров, Хрисим Башев

Направление "Комплектни товари"
Юрий Шиваров - заместник управител (Английски, Руски) - shivarov@scorpion-shipping.net
Бисер Блажев - директор (Английски, Руски) - bblajev@scorpion-shipping.net
Ива Брайкова - (Английски, Френски) - ibraykova@scorpion-shipping.net


ЦЕНТРАЛА:
ул. Бачо Киро № 23, 1000 СОФИЯ
Тeл.: 02/980 1632 , 91 055; Факс: 02/980 1631
e-mail: headoffice@scorpion-shipping.net


ГРУПАЖЕН ОФИС:
ул. Първа българска армия № 18, 1220 СОФИЯ
Тел.: 02/926 2700 ; Факс: 02/931 0826
e-mail: groupage@scorpion-shipping.net


ОФИС ВЪЗДУШНА СПЕДИЦИЯ:
Комплекс Аерогара София, бл. 1, вх. 2, ет.2, 1540 СОФИЯ
Тел.: 02/945 9022 ; Факс: 02/945 9259
SITA: SOFSSXH; e-mail: aircargo@scorpion-shipping.net


ПЕРСОНАЛ (ВКЛЮЧИТЕЛНО КЛОНОВЕ И ДЪЩЕРНИ ФИРМИ):
100


СОБСТВЕНИ/НАЕТИ СКЛАДОВИ ПЛОЩИ:
9000 кв.м собствен отопляем склад, митнически и свободен склад, специализирани секции за конфекция на закачалки, електроника, мебели, опасни товари, фармацевтични продукти, митническа служба, банков офис. Лицензиран склад за лекарства.
144 кв.м нает митнически склад за временно складиране в комплекс Аерогара София.


ЗАСТРАХОВКА ОТГОВОРНОСТ НА СПЕДИТОРА:
При ЗД Витоша АД

ВИД И ГЕОГРАФСКИ ОБСЕГ НА ПРЕДЛАГАНИТЕ УСЛУГИ
Комплектни товари
Комбинирани превози
Въздушни превози
Контейнерни превози
Групажни превози
Специализирани транспорти: конфекция на закачалки

ОСНОВНИ НАПРАВЛЕНИЯ НА ПРЕВОЗИТЕ:
Западна Европа, ОНД, Близък Изток и Далечен Изток, Африка, Северна и Южна Америкa
-------------------------------------------------------------------------
Рубишипс

Bulgaria ,Rousse ,
PO BOX 7000
16 Episcop Bossilkov str.
tel: +359 82 823266
fax: +359 82 823265
t/f: +359 82 823005


BG-7000 ROUSSE
22, PRISTANISHTNA STR
e-mail: rousse@rubiships.com
tel: + 359 82 824480 fax: 824481
PIC: TOSHKO PENCHEV
mobile: + 359 88 7431471
PETAR PETROV
mobile: +359 88 7449755
PLAMEN MICHEV
mobile: +359 88 5252500
OFFICE PORT EAST
e-mail:port@rubiships.com
tel/fax: + 359 82 844970 BG-5250 PORT SVISHTOV
e-mail: svishtov@rubiships.com
tel/fax: +359 631 60302
PIC: VENTZISLAV VELICHKOV
mobile: + 359 88 7430754


BG-3600 PORT LOM
e-mail: lom@rubiships.com
tel/fax: + 359 971 60144
PIC: SIMEON YANKULOV
mobile: + 359 88 7423914

--------------------------------------------------------------------------------

A-4010 PORT LINZ
9, REGENSBURGER STR.
e-mail: linz@rubiships.com
tel/fax: + 43 732 783873
PIC: NELI VELEVA
mobile: + 43 699 10948053 D-94469 DEGGENDORF
FREIHAFEN DEGGENDORF
Under registration

tel: +49 991 2503713
fax: +49 991 2503722
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
brr


Joined: 10 Oct 2006
Posts: 8341

PostPosted: Mon 23 Apr 2007, 11:03    Post subject:  

Тrimpex union

http://www.trimpexunion.com/index.php?site=trimpex&id=3

Услуги:

КОРАБНО АГЕНТИРАНЕ

Екипът ни извършващ корабно агентиране се състои от млади, динамични и висококвалифицирани специалисти, които са в постоянна готовност за 24 часово обслужване 7 дни в седмицата, включително в празнични и предпразнични дни.

ОБСЛУЖВАМЕ
линейни и трампови кораби / от/по всяко направление, с всички видове товари, товарещи и разтоварващи/
танкери
пасажерски кораби
кораби в ремонт
мениджираните от групата кораби
Основните ни принципи на работа са
бързина, точност и качество в комплексното обслужване на кораба
уреждане на всички формалности с държавните и контролни органи, пристанищни и морски власти
създаване на организация за намаляване на престоя на кораба в пристанищата
защита на интересите на корабособственика
Агентиране в трите фази
предварителна подготовка преди пристигането на кораба
пълно обслужване на кораба по време на престоя му в пристанището
комплектоване на всички документи плюс дисбурсметската сметка и изпращането им на корабособственика след заминаването на кораба
Организираме следното обслужване
осигуряване на работен кей, пилоти и буксири
административни и правно
здравно, санитарно и битово
хранително и техническо снабдяване
бункероване - масла, горива и вода
ремонт - на кей, на рейд, в завод
доставка на резервни части
смяна на екипаж и репатриране

----------------------------------------------
"ТРИМПЕКС ЮНИОН" ООД
Варна 9000, Ул. "Плиска" No 13 Ет. II
Тел. 052 632170, 632171,632173 / централа /
Факс. 052 632172
Телекс. 067 77311
E-mail: trimpex@telecoms.bg

----------------------------------------------
Длъжност Име, Фамилия Телефон Мобилен Ел. поща
Управител Стоян Щърбаков +35952632170 +35988833131 nospam_trimss@telecoms.bg
Директор Румен Несторов +35952632170 +35988590878 nospam_trimpex@telecoms.bg
Главен счетоводител Василка Цветкова +35952632170 +35988759089 nospam_trimpex@telecoms.bg
Счетоводител Керанка Калудова +35952632170 +35989742747 nospam_trimpex@telecoms.bg
Суперинтендант Христо Сергеев +35952632171 +35988924202 nospam_trimgree@telecoms.bg
Суперинтендант Янко Янков +35952632171 +35988751968 nospam_super@telecoms.bg
Суперинтендант Красимир Толев +35952632171 +35988607760 nospam_super@telecoms.bg
Старши корабен агент Георги Минков +35952632171 +35988758249 nospam_trimage@telecoms.bg
Корабен агент Сергей Василев +35952632171 +35988854009 nospam_trimage@telecoms.bg
Технически сътрудник Кина Бехтерева +35952632171 nospam_trimgree@telecoms.bg
Технически сътрудник Полина Христова +35952632135 +35988685733 nospam_trimpex@telecoms.bg
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
ICQ Number 
brr


Joined: 10 Oct 2006
Posts: 8341

PostPosted: Mon 23 Apr 2007, 11:08    Post subject:  

"Навибул Холдинг" АД

http://navibul.awardspace.com/shipagencybg.html

Корабно агентиране
"Навибул Холдинг" АД извършва корабно агентиране от своето създаване до сега. Със своя богат опит, дружеството предлага качествени и коректни услуги на корабособственици и чартьори в пристанище Варна и Бургас.

Комплексните дейности на дружеството му позволяват качествено и професионално да подпомага всякаква дейност, свързана с обработката на товари и кораби през пристанищата.
---------------------------------------
За информация и контакти:

"Навибул Холдинг" АД
Варна, ул."Хан Крум" 23
тел: 052 601 900; 601 999
факс: 052 601150
e-mail: sped@navibul.com
www.navibul.com


-----------------------------------------

"Навибул Холдинг" АД работи на българския и международния пазар вече повече от 16 години. За този период от време дружеството изгражда партньорски взаимоотношения с много фирми, асоциации и служби, както в България, така и в чужбина. Учредител е на Национално сдружение на българските спедитори, Българска морска камара, Асоциация на възпитаниците на Морско училище.

Непрекъснато променящите се изисквания в отношенията търговец – клиент изискват способности и умения за бърза преценка и предлагане на модерни решения, базирани на доказан опит. В тази връзка ние предлагаме висококачествено и професионално обслужване на нашите клиенти, съчетано с лоялност и иновативност.

Дружеството осъществява дейности в областта на транспорта, спедицията, логистиката, проектирането, строителството, дървообработването и туризма. Нашите служители имат знанията и опита, необходими за предлагането на квалифицирано съдействие в подкрепа на нашите клиенти.

Ще се радваме да обсъдим с Вас възможностите за взимноизгодно сътрудничество! Вие можете да се свържете с нас по телефон, факс или електронна поща.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
ICQ Number 
brr


Joined: 10 Oct 2006
Posts: 8341

PostPosted: Mon 23 Apr 2007, 11:35    Post subject:  

СТЕОРА / STEORRA

Варна 9000, ул. Р. Жинзифов 4В, тел. 052681710; 052681740; 052681741; 052681746; 052681744; 052681743
Ексклузивен Линеен Агент на ZIM Integrated Shipping Services Ltd., за България
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
ICQ Number 
brr


Joined: 10 Oct 2006
Posts: 8341

PostPosted: Mon 23 Apr 2007, 11:37    Post subject:  

Фирма ВАМОС ЧАРТ КО ООД

развива дейността си от 2002 год. Занимава се с корабно агентиране. Организира превоз на насипни товари над 1000т. Фирмата разполага с висококвалифицирани брокери.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
ICQ Number 
brr


Joined: 10 Oct 2006
Posts: 8341

PostPosted: Mon 23 Apr 2007, 11:40    Post subject:  

Корабно агентиране

http://catalog.bg/result.php?lg=1&sw=%EA%EE%F0%E0%E1%ED%EE+%E0%E3%E5%ED%F2%E8%F0%E0%ED%E5&st=1

Унишип сервис:

http://www.uniship.com.ua/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
ICQ Number 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42500

PostPosted: Fri 04 May 2007, 10:32    Post subject:  

http://www.danube-research.com/Danube.html


http://www.via-donau.org/en/wasserstrasse/messwesen/

http://www.appd-bg.org/bg/

http://bcs.buldata.com/

http://www.danubecom-intern.org/

http://www.nsbs.bg/index-b.htm


http://www.aebtri.com/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42500

PostPosted: Tue 08 May 2007, 22:42    Post subject:  

Адрес: Варна 9000, Ул. Цар Симеон 1-ви 25, офис 409
Телефони: 052630547
Факс: 052630747
E-mail:
Отрасъл: Корабно снабдяване
Дейност: Зареждане на кораби с горивоЗа нас Изпрати съобщение

CATALOG.BG > СУИФТ СИЙ СЪРВИС


Фирма СУИФТ СИЙ СЪРВИС е на пазара от 1996 г.

Основната й дейност е корабно бункероване - зареждане на кораби с дизелово гориво. Използва горива на Нефтохим - Бургас АД. Фирмата разполага с два танкера:

1/м/т"Джъмбо" - дедуейт 120 мт

2/м/т"Джъмбо 2" - дедуейт 630 мтФирмата предлага зареждане на кораби и на река Дунав.

СУИФТ СИЙ СЪРВИС има офиси във Варна, Бургас и Русе. Работното им време е от понеделник до петък от 8:30 до 17:00 часа.
Адресите на офисите са:

Варна
Ул.Цар Симеон 1-ви 25
Тел: 052 630 547
Факс: 052 630 747

Бургас
Ул.Георги С. Раковски 6
Тел:056 819 132

Русе
Площад Възрожденски 4, бл.Раяна, вх.А
Тел. 082 82 45 38
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42500

PostPosted: Tue 08 May 2007, 23:32    Post subject:  

"Ремо - Николай Тошев" ЕТ

Адрес: Оряхово, ул. 6-ти септември, бл. 6, вх. Б, ап. 16
Телефон: 0886 450 055
email: remo_nt@abv.bgФирмата е основана 1994 г. и основно се занимава с транспорт по река Дунав, кораборемонтни услуги, добив и транспорт на инертни материали /речен пясък и баластра/ от река Дунав.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42500

PostPosted: Tue 29 May 2007, 13:55    Post subject:  

СИЛИСТРА
8 са праговете по Дунав в българския участък
8 са праговете по река Дунав в българския участък, съобщиха от АППД. Участъкът при село Попина е най-трудният по течението на реката, ширината там е 70 метра. 44 сантиметра е нивото на Дунав при Русе днес, 85 е при Силистра. Прогнозата за следващите два дни предвижда покачване с 2 см. за Русе и спадане със 7 при Силистра. Праговете са три при остров Белене и по един при Батин, Вардим, село Попина, румънския остров Косуй и под село Мартен. Метеорологичните прогнози предвиждат слабо покачване на нивото в горния участък на реката. Плавателните съдове трябва да се съобразяват с условията на фарватера, но корабоплаването няма да спре, уточниха от АППД.

Нови укрепващи мероприятия ще бъдат предприети на островите Белене и Батин, за да може трафикът от кораби да стане целогодишен.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
popay_the_sailor
[Admin]


Joined: 06 Jan 2004
Posts: 10243
Location: Варна

PostPosted: Tue 29 May 2007, 17:03    Post subject:  

Ама хич не внимаваш къде какво пускаш! Twisted Evil
_________________
Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving, going in again
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high.
--------------------------------------------
Есть ложь, наглая ложь и советская историография
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
ICQ Number 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42500

PostPosted: Thu 07 Jun 2007, 19:26    Post subject:  

http://der.hit.bg/index.htm
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42500

PostPosted: Thu 07 Jun 2007, 19:27    Post subject:  

http://www.moniks.com/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Preslav
[Admin]


Joined: 19 Jan 2006
Posts: 42500

PostPosted: Fri 09 Nov 2007, 01:07    Post subject:  

http://buldata.com/lesport/

http://www.lesport-bg.com/pages/bg/tariff_2007.html
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [21 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » ОКЕАН - МОРСКИ ФОРУМ » Морски и речен бизнес, морски флот и фирми в България
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

[ Time: 0.1054s ][ Queries: 12 (0.0047s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker