Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн
Тръмп е разрешил отпускането на петрол от стратегическия резерв · Русия разположи в Арктика модерни системи за противовъздушна отбрана · Саудитският Пърл Харбър · Мобилните части са в готовност при евентуален бежански натиск, увери военният министър · САЩ към сърбите: Гледайте по-широко към бомбардировките на НАТО · Руският газ за Европа ·

Select Forum Language:

 
Hot topics:
Aktuelles Datum und Uhrzeit: Mo 16 Sep 2019, 22:40
Alle Zeiten sind UTC + 2
 Forum-Index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩ АРХИВ » "Оръжие"
НОВИНИ ОТ БА
Neues Thema erцffnen   Dieses Thema ist gesperrt, du kannst keine Beitrдge editieren oder beantworten. Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
Seite 1 von 100 [1500 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2, 3, ..., 98, 99, 100 Weiter
Autor Nachricht
onufrii


Anmeldedatum: 02.01.2004
Beitrдge: 13226
Wohnort: вилает Боляристан

BeitragVerfasst am: Do 25 Jan 2007, 15:04    Titel:    

Малиии - 140 бона го броят предпоставка Laughing ! Не си играят на дребно Cool !


Министър Близнаков издаде заповед, с която понижава във военно звание с една степен за срок от една година командира на поделение 26810 в Поповица майор Недялко Митев и капитан Иван Гошев, заместник-началник на сектор в същото поделение.

Дисциплинарното наказание на двамата офицери е заради липса на оръжие, боеприпаси и други материални средства в поделението.

Проверка на ВВС установява, че липсват три пистолета „Валтер", една малокалибрена пушка „Бърно" и други материални средства на стойност 138 000 лева.

Командирът на поделението майор Митев и капитан Гошев са извършвали фиктивни проверки за съхранението и отчета на въоръжението и не са организирали правилно инвентаризацията на материалните средства в складовете, като така са създали предпоставки за злоупотреби.

Наложеното наказание е в резултат на извършваните проверки в поделенията и на политиката за укрепване на дисциплината и пресичане на злоупотребите в армията.

_________________
Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло!

Si vis pacem, para bellum - 26030

Прайм червени шишета на бели!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
popay_the_sailor
[Admin]


Anmeldedatum: 06.01.2004
Beitrдge: 10243
Wohnort: Варна

BeitragVerfasst am: Do 25 Jan 2007, 17:46    Titel:  

Машалла майор Митев, машалла... Laughing
_________________
Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving, going in again
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high.
--------------------------------------------
Есть ложь, наглая ложь и советская историография
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
ICQ-Nummer 
Елемаг
[Moderator]


Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 27533
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Mo 29 Jan 2007, 11:14    Titel:  

Cool Cool Cool
Военното обучение за младежите, навършили 18 години, може да бъде въведено най-рано през 2009 - 2010 г. Това прогнозира вчера пред "Дневник" зам.-министърът на отбраната Симеон Николов. В петък с текст от четвъртата поправка на конституцията депутатите одобриха отпадането на наборната служба и превръщането на армията в професионална, но дадоха възможност да се въведе военно обучение.

Разпоредбата, приета с гласовете на БСП, НДСВ и ДПС, гласи, че "подготовката на гражданите за защита на отечеството се урежда със закон". Текстът предизвика бурен двучасов дебат. От левицата настояваха за разпоредбата с мотива, че в определен момент може да се наложи всеки българин да притежава първоначална военна подготовка. Дясната опозицията възрази, че така се създават възможности за противоречиви тълкувания на основния закон и се оставя "вратичка" за връщане на казармата. Председателят на ДСБ Иван Костов нарече това "нарушение на човешките права", а лидерът на СДС Петър Стоянов заяви, че е против създаването на "народно опълчение". Само от "Атака" пък се обявиха за запазване на казармата.


По неофициална информация плановете на военното министерство са да бъде подготвен законопроект за военната служба. Той ще се отнася основно за професионалните войници, но ще съдържа и описание как ще се придобиват първоначалните военни знания. До подготовката на закона от министерството планират да проведат дебат, чрез който да изберат най-подходящата форма на обучение. Обявявани по-рано планове на Генщаба предвиждаха преминаване на едномесечен курс в център за подготовка.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Елемаг
[Moderator]


Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 27533
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Mo 29 Jan 2007, 11:32    Titel:  

Cool Cool Cool
Е това ако не е корупция, здраве му кажи:
Всеки кадрови военен ще получава по 30 лв. допълнително за храна, но те ще се дават на магнитна карта и ще могат да се харчат само за манджите в казармата, осигурени от частни фирми. Самият военен министър Веселин Близнаков призна за тази идея при посещението си в Карлово през миналата седмица.
По този начин ръководството на МО ще осигурява по 900 000 лв. месечно за четирите фирми, които от началото на годината започнаха да хранят армията. Това са пари, изчислени за 30 000 военни.
След 1 януари 2008 г. в армията няма да има нито един наборен войник. Същевременно кадровите военни ходят в казармата на работа, където им се полага обедна почивка. Те не са задължени да се хранят в поделенията.
На 1 декември м.г. Близнаков подписа тригодишни договори с българските консорциуми "Бултабакс 2000" и "Петробилд", българската фирма "Сейл Комерс" ЕООД и "П. Дусман" ЕООД, която е дъщерно дружество на международния концерн Dussmann Gruppe. Единствено последната фирма е реномирана и позната в областта на фирменото хранене.
Двата български консорциума "Бултабакс 2000" и "Петробилд"се държат от бизнесмена Александър Найденов, който е управител и на фирма "Олинеза". В единия консорциум той е съдружник с ресторантьора Христо Чепишев. Той от своя страна е в приятелски отношения с ръководството на фирма "Нилана" ООД, която до Нова година снабдяваше армията с хляб. Един от собствениците на тази фирма е Николай Цонев, който е изпълнителен директор на ИА "Социални дейности на МО".
От Нова година тихомълком бяха увеличени и режийните за ден на един военнослужещ с 20 %. Сега за трите манджи частните фирми разполагат с 6,12 лв. на ден.
От две седмици Близнаков презентира храненето единствено на "П. Дусман" ЕООД. За готвенето и качеството на храната на останалите три фирми и най-вече на консорциумите на Александър Найденов министерството на отбраната мълчи.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
onufrii


Anmeldedatum: 02.01.2004
Beitrдge: 13226
Wohnort: вилает Боляристан

BeitragVerfasst am: Mo 29 Jan 2007, 12:18    Titel:  

Още нещо безплатно, а Evil or Very Mad ? Първо да вземат в армията да вкарат малко повече способни хора, а не само вдебилени хрантутници каквито са 90% от кадроваците, и когато покажат, че го заслужават, тогава да получат.

Доклад за миналата година :

В задгранични мисии през изминалата година са участвали 1128 военнослужещи от Българската армия, към днешна дата на такива мисии са 434 военни. Това се посочва в доклада на началника на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков.

В Националния военен учебен комплекс "Чаралица" днес започна разширеното заседание на Военния съвет към началника на ГЩ на БА, в което участват президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Георги Първанов, министърът на отбраната Веселин Близнаков и председателят на парламентарната комисия по отбрана Ангел Найденов. На заседанието се разглеждат подготовката на БА и състоянието на войсковия ред и дисциплината през 2006 г. В доклада на ген. Стойков се посочва, че всички дейности за миналата година по т. нар. План 2015 са изпълнени. Реорганизирани са управленията и командванията на ГЩ на БА, както и щабовете на видовете въоръжени сили.

През годината са разформировани тактическите командвания на Сухопътните войски и ВВС. В БА са били формирани пет, реорганизирани - 43, разформировани - 15, преподчинени - 9 и предислоцирани - 5 поделения. В резултат на тези промени, от кадрова военна служба са били освободени 35 офицери, 145 сержанти и 188 цивилни от системата на армията.

В доклада се отбелязва ускоряване професионализацията на армията. На кадрова служба през 2006 г. са били приети 2227 кандидати /184 повече от 2005 г./, с което към края на миналата година броят на кадровите войници е достигнал 15 404. Остава до края на тази година да бъдат попълнени 4092 вакантни места, по-голямата част от които са сухопътни войски. Отбелязва се, че са положени големи усилия за модернизация на БА, като се посочва модернизираната и приетата на въоръжение нова техника.

В доклада се отбелязва и помощта на армията, предоставила 12 групи и 102 транспортни и специални машини за овладяване на ситуацията при покачването на нивото на река Дунав през април 2006 г. и преодоляване на последствията от наводненията. За тази дейност са били изразходвани 115 500 лева, които са възстановени.

Модулните армейски формирования са обезвредили и унищожили 205 невзривени боеприпаси, които са открити извън територията на войскови полигони и обекти. Общият извод от доклада е, че БА успешно изпълнява конституционните и съюзническите си задължения в системата за сигурност на страната, НАТО и ЕС.

През настоящата 2007 г. приоритет остават мисиите, оперативните и бойни способности в съответствие с ангажиментите в НАТО и ЕС, професионализацията и модернизацията на БА. Състоянието на войсковия ред и дисциплината е определено като удовлетворително. Посочена е трайна тенденция на подобряване на климата във войсковите части.

В БА са регистрирани общо 743 инцидента, което в сравнение с 2005 г. бележи известно увеличение. От тях 339 са при или по повод изпълнение на служебните задължения с два смъртни случая - офицер, починал на работното си място поради здравословни причини и войник, самоубил се като часови на пост по семейни причини.

Останалите 404 инцидента не са свързани със службата. Отбелязва се, че все още е висок делът на пътно- транспортните произшествия с лични МПС на служители в БА /особенно когато са фиркани/. През 2007 г. е предвидено изготвянето на нов устав за войсковата служба на въоръжените сили.

_________________
Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло!

Si vis pacem, para bellum - 26030

Прайм червени шишета на бели!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Елемаг
[Moderator]


Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 27533
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Di 30 Jan 2007, 12:29    Titel:  

Cool Cool Cool
Поредната простотия:
Войниците ще пишат оценки за работата на командирите си, ще се самооценяват и ще дават мнения за колегите си. Това ще стане с въвеждане на нова система за атестиране на кадровите войници, съобщи вчера министърът на отбраната Веселин Близнаков. Всеки ще има право да оценява всеки, обясни той. За целта във всички поделения ще се въведе софтуер, в който ще се съхраняват данни за работата на бойците. Работим и върху подобряване на отношението на командирите към войниците, за да се създаде по-добра атмосфера, допълни Близнаков. Новата система ще бъде въведена първо във флота. До края на годината матросите ще могат да се оценяват по нея. След тях системата ще бъде внедрена във ВВС и Сухопътни войски. Близнаков предупреди, че ще прави внезапни проверки в поделенията. Ще бъда безкомпромисен към нарушенията в армията, закани се той. Според него е много важно да се затегне дисциплината във войската. Миналата година са зачестили кражбите. Другите нарушения са свързани със злоупотреба със служебното положение. 743 инцидента са станали в армията през 2006 г. От тях 339 са при изпълнение на служебните задължения. Има и два смъртни случая. Офицер е починал на работа поради здравословни причини. Войник пък се е самоубил като часови на пост по семейни причини. Голям е процентът на катастрофите с личните автомобили на военните.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Елемаг
[Moderator]


Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 27533
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Sa 17 Feb 2007, 16:41    Titel:  

Cool Cool CoolНачалникът на секретен далекосъобщителен обект в Стара Загора, е бил арестуван в четвъртък вечерта при специализирана акция на полицията, съобщиха в петък от Окръжната прокуратура в града. Арестуваният е уличен в получаването на подкуп от 2 хил. лв.

Задържаният е с чисто съдебно минало и с добра служебна характеристика. Окръжният прокурор Николай Божинов съобщи, че подкупът е бил поискан от 53-годишния служител, за да не създава пречки пред строително-монтажните работи в далекосъобщителен обект “Стара Загора – 2”.

Окръжният съд постанови постоянна мярка задържане под стража, при закрити врати, заради обстоятелства, свързани с държавна тайна.

Към задържания държавен служител е повдигнато обвинение за вземане на подкуп при използване на служебно положение. За такова деяние се предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Вероятно обектът е в системата на Изпълнителна агенция “Държавна мрежа за сигурност и отбрана”, в която бяха отделени съоръженията, свързани със системата за оповестяване по време на война. Преди това те бяха в структурата на БТК. След приватизацията на телекомуникационната компания съоръженията бяха отделени и обособени в изпълнителната агенция, която е на подчинение на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Елемаг
[Moderator]


Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 27533
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Di 20 Feb 2007, 11:15    Titel:  

Cool Cool Cool
Консултативният съвет за национална сигурност при президента ще обсъди професионализацията на Българската армия.
До края на 2007 г. в армията ни трябва да постъпят близо 4 хиляди желаещи да станат професионални военни, съобщи БНР. В момента се водят преговори с няколко банки, които да отпускат дългосрочни преференциални жилищни кредити на военните. Предвидено е също за тях и семействата им да бъде осигурено и безплатно здравеопазване. Има достатъчно желаещи за професионални военни, показа изследване, поръчано от Министерството на отбраната. Във възрастовата граница между 18 и 35 години 10 000 жени и 30 000 мъже имат интерес да станат професионални военни. Вчера военният министър Веселин Близнаков заяви, че законът, който налага професионална армия от 2008 г. ще бъде спазен, но реалната професионализация на армията ще отнеме повече време. Според закона членове на КСНС са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, началникът на ГЩ на БА и представител от всяка парламентарна група.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Елемаг
[Moderator]


Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 27533
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Mi 21 Feb 2007, 11:21    Titel:  

Cool Cool Cool
Необходимо е незабавно да се пристъпи към промени в близо 40 закона, които са важни за нормативното осигуряване на процеса на професионализация на Българската армия (БА). Това е становището на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), свикан по тази тема във вторник от президента Георги Първанов.

След заседанието той каза, че законопроектите вече са готови и следващата седмица ще започне разглеждането им в МС. Според държавния глава мнозинството и част от опозиционните сили са потвърдили готовността си да съдействат конструктивно за приемането на законите.

Становището на КСНС, обявено от Първанов, е за наложителна подготовка на нова стратегия за националната сигурност, след като предишният вариант бе отхвърлен. “Имаме ангажимента на министър-председателя, че ще бъде подготвен нов проект, който в началото на есента ще бъде предложен за обсъждане и приемане”, добави Първанов.

Министерството на отбраната (МО) ще работи по подготовката на новата военна доктрина и ще предложи и виждане дали са необходими евентуални корекции в т.нар. “План 2015”, който регламентира организационното изграждане на въоръжените сили.

“Професията на кадровия войник продължава да не е привлекателна, въпреки усилията на Генералния щаб”, каза още Първанов, като все пак оцени положително предложението на МО за нова цялостна система за кариерно израстване и за заплащане на военнослужещите.

Първанов обаче уточни, че засега МО трябва да търси резерви в рамките на отпуснатите бюджетни средства за тази година. По думите му на този етап повече средства не могат да се предложат. Президентът наблегна и върху необходимостта да се ускори реализирането на социалните мерки, най-вече за осигуряването на жилища на военнослужещите.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
боец

Anmeldedatum: 27.02.2004
Beitrдge: 178
Wohnort: софия

BeitragVerfasst am: Fr 23 Feb 2007, 09:01    Titel:  Специално за Бай Ганчо
Themen-Beschreibung: Жена механик водач
 

Землячка на Лечков стана танкистка №1
Трактористката Минка преборила 100 младежи на изпита за войници


СЛИВЕН. Землячка на Лечков ще влезе в историята на Българската армия като първата жена танкист. 21-годишната Минка Динкова Колева от Сливен е на път да стане механик-водач на верижна машина. Ако това се случи, след две седмици Минка ще може да кара и танк. Тя има огромно желание и амбиция, които най-вероятно ще удовлетворим, след като се върне от обучение в Плевен, заявиха от щаба на танковата бригада в Сливен.
Минка се явила на изпит за кадрови войник през януари. Спечелила първото място от всичките 101 приети младежи. Момичето впечатлило комисията с резултатите си на 100 и 1000 метра, както и на комплексното силово упражнение за мускули. Така отличничката получила право за избор на специалност. Офицерите от комисията обаче останали втрещени, когато чули, че Минка иска да стане механик-водач на верижна машина. Специалността е изключително непривлекателна и затова има недостиг на кадри. Неслучайно наскоро самият министър на отбраната Веселин Близнаков обяви, че водачите на верижни машини ще бъдат стимулирани със сто лева над заплатата си. В момента кадровият войник получава 360 лева. Минка обаче обяснила, че е изкарала техникум за трактористи в Нова Загора. "Управлявала съм огромни трактори колесари, няма да ми е проблем да подкарам и танк", обяснила дамата. В момента Минка все още е зачислена като автоматчик. Преди изпита по физическа подготовка тя е минала без проблеми медицински и психопреглед. Впечатлила комисията и с интелект по време на събеседването. Проучване на "Стандарт" установи, че в световен мащаб единствено израелската армия използва жени за механик-водачи на верижни машини. Някои от тях са дори инструктори и обучават начинаещи танкисти.
Георги Мангинов в. Стандарт

Вече нямам сили и да се прекръстя Smile) Ама щом я влече момата да дърпа патериците .....
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
ICQ-Nummer 
T-72
[Admin]


Anmeldedatum: 16.01.2004
Beitrдge: 10067
Wohnort: Burgas

BeitragVerfasst am: Fr 23 Feb 2007, 12:07    Titel:  

Истина е !
еи сега приказвах с неина колежка

_________________
Кръвта вода не става!!!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
ICQ-Nummer 
onufrii


Anmeldedatum: 02.01.2004
Beitrдge: 13226
Wohnort: вилает Боляристан

BeitragVerfasst am: Fr 23 Feb 2007, 14:49    Titel:  

Голям праз - и ние във форума си имаме танкистка Cool !
_________________
Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло!

Si vis pacem, para bellum - 26030

Прайм червени шишета на бели!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Елемаг
[Moderator]


Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 27533
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Fr 23 Feb 2007, 14:59    Titel:  

Cool Cool Cool
??? Коя е тя?! Shocked За рпг-ска знам ама за танкистка Rolling Eyes

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
T-72
[Admin]


Anmeldedatum: 16.01.2004
Beitrдge: 10067
Wohnort: Burgas

BeitragVerfasst am: Fr 23 Feb 2007, 21:38    Titel:  

рпг-стка е жена ми
Very Happy

_________________
Кръвта вода не става!!!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden 
ICQ-Nummer 
Елемаг
[Moderator]


Anmeldedatum: 01.01.2004
Beitrдge: 27533
Wohnort: София

BeitragVerfasst am: Fr 23 Feb 2007, 22:01    Titel:  

Cool Cool Cool
И СР71 вече Laughing Макар и само към опълчението Very Happy Very Happy

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Nach oben
Benutzer-Profile anzeigen Private Nachricht senden E-Mail senden 
Beitrдge der letzten Zeit anzeigen:   Sortieren nach:   
Seite 1 von 100 [1500 Beitrдge]   Gehe zu Seite: 1, 2, 3, ..., 98, 99, 100 Weiter
Neues Thema erцffnen   Dieses Thema ist gesperrt, du kannst keine Beitrдge editieren oder beantworten. Vorheriges Thema anzeigen :: Nдchstes Thema anzeigen
 Forum-Index » ОБЩА СТАЯ » ОБЩ АРХИВ » "Оръжие"
Gehe zu:  

Du kannst keine Beitrдge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beitrдge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beitrдge in diesem Forum nicht lцschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht teilnehmen.

[ Time: 0.0761s ][ Queries: 12 (0.0074s) ][ Debug Ein ]

 
Copyright ©2006-2012 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker