|
В момента е: Чет 21 Яну 2021, 17:28 Часовете са според зоната UTC + 2 |
Победи с реактивни самолети от ВСВ
Модератори: Penio |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 3 от 4 [60 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
onufrii
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 13226 Местожителство: вилает Боляристан |
Велтер е с 31. Понякога ми се е струвало, че Оберкомандо Велтер е създадена около него за него ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Нощните Ar-234 там ли са били изпитвани ![]() ![]() Panzergrenadier, ако всеки търсеше сам, то форумът би бил излишен. А и материалът на г-н Бориславов е прекрасен и заслужава само суперлативи! А и на теми като тази много трудно човек може сам да достигне до истината без задълбочено проучване, за каквото не всеки има възможност! _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
SS
Иване, благодаря за информацията за Велтер! Искам да попитам дали Курт Велтер е летял сам на Ме 262, защото знам че самолета му е двуместен? Сигурно ли е, че бордният му номер е бил бяла 10-ка? Виждал съм цветни профили на Ме 262 и там самолета му е с борден номер 10 в червен цвят. [/img] |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
SS
![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
onufrii
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 13226 Местожителство: вилает Боляристан |
Лети и на едноместен, и на двуместен, но повечето му победи са сам. _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
SS
Едноместния с радар ли е бил? |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
onufrii
Ами довечера ще погледна ако искаш на какъв точно месер е летял и ще ти пиша утре, ако някой не ме е изпреварил! _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
![]() Регистриран на: 02 Яну 2004 Мнения: 2680 Местожителство: Шуменщайн |
Двуместна с радар си е машината. И си е "червена 10-ка". Никакви бели. _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Иван
[Moderator] ![]() Регистриран на: 27 Юни 2004 Мнения: 1930 Местожителство: София |
Естествено, че е червена десетка! Не ми го побира акълът, откъде съм я измислил тази "бяла десетка". Тя че е окантена с бяло - окантена е. Но това не я прави бяла! Обърнах всичко по темата, не откривам и намек за бяла десетка. Извинения! ![]() ![]() ![]() Но преди да полети с двуместната версия Ме 262 B-1a/U1, Курт Велтер действа с едноместен Ме 262А-1а на принципа на прехващачите от ескадрите "Дива свиня". Самолетът му е специално оборудван с ултравиолетово осветление на кабината, специална лампа за осветление на картата и с авиохоризонт. Това оборудване отсъства на дневните изтребители, но на него му позволява да лети нощем. Поради липса на радар прехватите осъществява визуално. Летейки на голяма височина, той вижда като на екран върху светлинното поле, създавано от прожекторите, силуетите на вражеските самолети. Имайки значително превъзходство в скорост и височина, може да се спусне върху набелязаната цел, да я обстреля с четирите оръдия и онвово да изчезне в мрака на нощта. _________________ КОЙТО МОЖЕ - ПРАВИ! КОЙТО НЕ МОЖЕ - ДАВА АКЪЛ... |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
Ето профила на машината на друг летец от отряда на Велтер - Херберт Алтнер: _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
А ето и въпросната "червена 10-ка" ![]() ![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
onufrii
Бяла десятка не беше ли борда на Бер, или греша? _________________ Отказах се да ставам космонавт - вече видях земята през предното стъкло! Si vis pacem, para bellum - 26030 Прайм червени шишета на бели! |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Aragorn
![]() Регистриран на: 08 Окт 2004 Мнения: 951 Местожителство: София |
Може и да бъркам, но мисля че авиохоризонт имат всички 262-ки... че и 109-ките от G нагоре и всички 190-ки. _________________ Изгори, за да светиш! ![]() ![]() |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
baj_michal
http://www.warbirdsresourcegroup.org/LRG/bar.html Тук накрая на статията пише, че всички самолети на Бер са били с номер 13.[/url] _________________ I'd rather be a sparrow than a snail... |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
![]() _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
German
Мога да кача още няколко подобни профила от различни части на Ме 262, но се страхувам, че ще претоваря страницата. Ако някой от моделистите се интересува специално, да ми се обади да му ги пратя. _________________ Сред полето цъфти малко цветенце и то се казва: Ерика. Рояк от хиляди пчелички кръжи около Ерика, защото нейното сърце е изпълнено със сладост, а от пъстрото ѝ одеяние струи нежен аромат. |
||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Страница 3 от 4 [60 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.0792s ][ Queries: 12 (0.0047s) ][ Debug on ] |