Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Hot topics:
В момента е: Пон 17 Ное 2025, 22:55
Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action)
 Главната страница » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Авиосимулатори
Addon Scenery за българските летища
Модератори: SHMITZA_BG, Stoyan
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 7 от 26 [384 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 24, 25, 26 Следваща
Автор Съобщение
HB-NIK

Местожителство: Варна/Швейцария

МнениеПуснато на: Вто 18 Мар 2008, 22:14    Заглавие: Re: LBSF
Описание на темата: LBSF

fl310 написа:
ВЪПРОСИ??
имам няколко въпроса около синърито на LBSF. Ползвам 512MB RAM и определено "задирам".. През уикенда нарочно свалих всякакви синърита, вкл. и на Мумбай /невероятно!!!/ и с никое друго /освен може би с Франкфурт Мега/ нямам подобен проблем. Въпреки че разните летища по света имат вкл. и багери, които копаят, докато рулирам, няма проблеми..
ясно е, че София има накъде да се облекчава, но не знам как. не ми се иска да звучи като "хубаво сте го направили, ама не е много добре". Напротив! Обаче..
Имам следните въпроси:
1. Каква конфигурация е минималния ОК за LBSF?
2. Какво и как да махна, за да върви добре при 512MB?
3. Има ли как да върна AI трафика на ръкавите, щото сега определено ме дразни /не летя онлайн/?
4. Кога се предвижда ILS за 09?

Давам си сметка колко трудно авторите са направили настоящото синъри и моля да ме извинят, ако въпросите ми ги ядосват.. Всъщност искам много да им благодаря, защото полагат усилия, които сигурно можеха да си спестят Wink

Здравей,
Благодаря ти за въпросите ти.
В никакъв случай не можеш да ни ядосаш, защото всичките ти въпроси са конкретни и имат отговор.
1. За жалост не можем да ти дадем такава информация, защото направихме сценърито доста бързо и нямахме времетео да съберем подходящ бета екип, който да пробва летището на всякакъв вид конфигурации. Моето лично мнение, с което не ангажирам другите двама колеги е че 512 РАМ е доста малко за фс2004, след като WINXP ползва 128 от тази РАМ при обикновен режим на работа. Изненадох се като прочетох че другите адон летища ти вървят нормално и се радвам за това. Естествено, малко повече информация за конфигурацията на компа ти , няма да е излишна. Предлагам другите членове на форума, които имат подобна на твоята конфигурация, изкажат своето мнение за да се получи така търсения от нас Benchmark.

2. Има няколко опции- не пипаш сценърито и играеш с настройките на сима- махат се AI trfaffic, 3D облаците и някои др нещица.
или пипаш сценърито и оставаш само терминал 2 с AFCAD файла на летището, което доста подобрява фреймовете, но тук вече ние трябва да ти помогнем и да ти кажем кое да махнеш.

3. Засъжаление, в тази версия на сценърито, не могат да се сложат AI traffic на ръкавите. Не ни стигна времето за да го направим

4. ILS09 е включен в сценърито и си работи нормално на честота 110.70 MHZ

Надявам се да съм отговорил на въпросите ти.

fl310

МнениеПуснато на: Сря 19 Мар 2008, 10:53    Заглавие: LBF-2
Описание на темата: LBF-2

Много благодаря за отговорите!!
От тях преценявам, че засега нищо няма да пипам, освен може би конфигурацията на РСWink
Знам, че не е никак оптимална, но се окуражих от това, че други много по-тежки синърита /поне на вид/ работят отлично - Кай Так, Хийтроу, Мумбай, Дели, Хавана, Фиумичино, Малпенса, Шереметиево, Домодедово, Внуково, Ататюрк, Елефтериос Венизелос, Нарита, Окече, Арланда и т.н. Бих се радвал, ако можех с нещо да съм полезен, обаче аз съм само ползвател и нищо не разбирам от създаването на синърита..
Ето конфигурацията:
WIN XP
AMD Sempron
2600+
1.60 GHz, 512 MB RAM
NVIDIA GeForce FX 5700LE

Имам една идея, която може да прозвучи неуместно, обаче се изкушавам да я споделя - защо не влезете в контакт със създателите на другите хитови синърита - според мен корейците, японците и скандинавците са направо убийци в това отношение. сигурен съм, че има нещо малко, което се пропуска от вас и това скапва малко нещата. Дано не съм успял да ви засегна с това предложение, но това ми хрумна и това бих направил азWink

ПОЗДРАВИ и благодаря още веднъж!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
EVGENY

МнениеПуснато на: Сря 19 Мар 2008, 15:36    Заглавие:  

Привет

Не би трябвало и да си помисляш , че ще ни засегнеш !!!
Напротив - доволни сме , когато ни намират грешки , които не са ни известни .

Създаването на това сценари беше направено на доста по-пощни РС-та от твоето .
За съжаление , както каза и Нико , нямахме достатъчно време да тестваме София на компютри
от класа на твоят . Това разбира се не ни извинява по никакъв начин . Грешките са си грешки !

LBSF е направена колкото е възможно да е по благосклонна за AI трафика . Но на самият Т1
това беше почти невазможно да се направи поради липса на време и поради близостта на ръкавите ,
които са така и в действителност .
Наистина се радвам , че нямаш проблеми с продуктите на големите производители на сценарита ( в
повечето случаи - платени) . За жалост ние сме само едни аматьори , които са се хванали да
направят нещо малко по-добро от онова , което съществуваше . Съжаленията са ми големи , че при
теб не се получава както трабва . Но ако се замислиш да си слажиш още 1ГБ RAM и да се смениш
видео картата поне на 7300 с 256MB памет ще се учудиш и на картинката , която ще се разкрие пред
теб на въпросните професионални сценарита .

Проблемът ти с ILS RWY09 идва от там , че Майкрософските контролери хич не ги интересува какви
ги вършиме ние Smile Те си знаят полоса 27 и това е . Но ако си поискаш заход по 09 и те ти дадат
да кацаш визуално , то настрой си честотата на 110.7 и курса на 091 (Стоян може би неволно е сгрешил) .
Тогава ще имаш и ILS RWY09 . А ако искаш да я имаш постоянно , то недей да летиш оффлайн , а ела при
останалите и пробвай как е с по-реален трафик Smile

За контакт с мощните производители сме се сетили отдавна . Може би един от тях скоро ще ни изненада с
една динамична София , която се надявам да бъде разкошна . Но това за сега са само неща от
бъдещето (поне докато не го видя на бета версия) . Тогава вероятно всичко ще е съвсем супер .

С благодарности

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя 
EVGENY

МнениеПуснато на: Сря 19 Мар 2008, 15:46    Заглавие:  

koseto31 написа:
Браво и от мен,
Страхотни сценарии. Направо думи нямам както вишдам и чужденците го оценяват по същия начин като нас.
Искам да Ви благодаря ама много, обещавам че ще летя по често нат България само заради това което правите за нас.
И имам една молба, за бъдещия сценари, да направите и теливизионатта кула на копитото която е един от синволите на града, светлините и се виждат от далече ще бъде много яко.

koseto31 написа:
Още нещо допълнение към горната молба,
- На по големите летища има и хеликоптерни площатки но на българските.
Това и в реалния живот ли е така или само в сценария. Извинявам се предварително за глупавия въпрос, ама съм си малко тъпичък и обичам първо да направя едно полетче с белчето да видя къде ще кацна и от къде политам.
До скоро от мене

Благодарим ти много за оценката .

Ние всъщност не сме правили сценари на София - град и околностите .
Още първоначалната идея беше да направим само летището . Така , че телевизионната
кула на Копитото въобще не сме я мислили .

Интересно и приятно нещо са хеликоптерните площадки . Но повярвай ми , на летище София
такива няма . Технически е съвсем лесно да се направят . И е много ефектно , особено през
нощта . Но такива просто не съществуват . Затова и не сме сложили .

Поздрави

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя 
ayahuasca

МнениеПуснато на: Сря 19 Мар 2008, 21:37    Заглавие:  

Не трябва да имаш проблеми с тази конфигурация според мен.Аз в момента временно съм с 256МВ и Radeon X550 и нямам никакви ядове с нито едно скенери.Така е при мен,нека и други споделят за да се направят някакви по-общи преценки.
Поздрави!
Върнете се в началото
Zuki

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон 24 Мар 2008, 12:24    Заглавие: Re: LBSF

[quote="fl310"]3. Има ли как да върна AI трафика на ръкавите, щото сега определено ме дразни /не летя онлайн/?
quote]

аз съм си решил този проблем като си преработих малко afcada с програмката afcad 2.21 и си направих трафик както на ръкавите,така и пред терминал 1 за чартърите и low cost. по този начин съм си направил и афкади за варна,бургас и пловдив и въпреки,че сигурно не са много реалистични (гледах сателитни снимки от google-earth за да видя общо взето как изглеждат паркингите) сега поемат доста трафик и ситуацията наподобява доста реалната картинка по летищата.

ето как изглеждат

Click to see if image is larger

който иска може да му ги пратя,на мене лично ми вършат перфектно работа Very Happy
Върнете се в началото
Stoyan
[Moderator]

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 24 Мар 2008, 14:41    Заглавие:  

Ако си ползвал АФКАД правен от пакета за София или Бургас, след като го отвориш с тази програма би трябвало да ти изчезне вертикалната маркировка.

Click to see if image is larger Click to see if image is larger
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Zuki

МнениеПуснато на: Пон 24 Мар 2008, 19:42    Заглавие:  

изчезва само на София
Върнете се в началото
fl310

МнениеПуснато на: Вто 25 Мар 2008, 09:18    Заглавие: LBSF

нещо важно забелязах - по принцип доста летя на Ту-154, който всъщност е 1 мнооооооого тежък модел. това се оказа много неприятно за фреймовете на София Wink с по-леки модели май няма такъв гаден проблем - блърват околностите, но полосата и модела са ок. та вероятно пак става дума за липса на RAM.. имам и друг въпрос /нов/ - като стана въпрос за трафика, как сте се справили с българския трафик? имам флайт планове и модели, но нещо не успявам да спогодя едните файлове с другите? имам MRAI, както и AIA 737-300/500 на Bulgaria air, обаче не мога да ги "съчленя"? Трафика на Варна и Бургас - трагедия. Във Варна от дъжд на вятър имам по един Спийд бърд или Малев, но Бургас си стои празен.. Какво мислите по този въпрос? И последно - направи ми впечатление, че при синъритата, които по-горе са споменати, Ground ти дава след кацане да отидеш на random gate - според машината, с която идваш. Дали е възможно това да направим и за София? Пробвах да променя софийския AFCAD и казах на ръкавите какво да приемат там, дори посочих и авиолиниите, но май не ме разбра.. Много ми се ще някак да помогна, но явно желанието ми надвишава в пъти възможностите Wink
Благодаря на всички за отговорите!!
Върнете се в началото
EVGENY

МнениеПуснато на: Вто 25 Мар 2008, 14:00    Заглавие:  

Zuki написа:
изчезва само на София

Ами не е така .
Изчезва ти и на другите летища и ти виждаш само дефолтната маркировка .
Тя е доста по-различна . Освен това на афкада ти на София стоянките от
17 до 23 не са под ъгъл , а са перпендикулярни на J и N .
В гейт 3 се влиза директно от L , а не с обръщане на обратно . Всъщност там
си нарисувал 4а и 4в , а 3 го нямаш . Те се ползват предимно за бизнес авиация .
Има и други неща , но основното е , че си решил за себе си проблема с AI трафика .
Радвам се много за това и единственото , което бих могъл да кажа е : браво .

Поздрави

Върнете се в началото
Zuki

МнениеПуснато на: Вто 25 Мар 2008, 18:43    Заглавие:  

EVGENY написа:
Zuki написа:
изчезва само на София

Ами не е така .
Изчезва ти и на другите летища и ти виждаш само дефолтната маркировка .
Тя е доста по-различна . Освен това на афкада ти на София стоянките от
17 до 23 не са под ъгъл , а са перпендикулярни на J и N .
В гейт 3 се влиза директно от L , а не с обръщане на обратно . Всъщност там
си нарисувал 4а и 4в , а 3 го нямаш . Те се ползват предимно за бизнес авиация .
Има и други неща , но основното е , че си решил за себе си проблема с AI трафика .
Радвам се много за това и единственото , което бих могъл да кажа е : браво .

Поздрави

мерси много за корекциите веднага си ги оправих Smile
за гейт 3 явно съм се подвел защото във гугъл на снимката имаше самолетче обърнато в обратна посока,но явно просто така са го паркирали

а между другото не знам защо трафика когато е на стоянка и има паркинг кънектър напред (както са например пред Т1 и във Варна и Бургас) при потегляне пак прави push back назад и след това тръгва по taxyway.това адски ме дразни защото реално там не правят push back,така че ако ми кажеш какъв е пиниза ще съм ти много признателен Smile
Върнете се в началото
Zuki

МнениеПуснато на: Вто 25 Мар 2008, 19:20    Заглавие: Re: LBSF

fl310 написа:
нещо важно забелязах - по принцип доста летя на Ту-154, който всъщност е 1 мнооооооого тежък модел. това се оказа много неприятно за фреймовете на София Wink с по-леки модели май няма такъв гаден проблем - блърват околностите, но полосата и модела са ок. та вероятно пак става дума за липса на RAM.. имам и друг въпрос /нов/ - като стана въпрос за трафика, как сте се справили с българския трафик? имам флайт планове и модели, но нещо не успявам да спогодя едните файлове с другите? имам MRAI, както и AIA 737-300/500 на Bulgaria air, обаче не мога да ги "съчленя"? Трафика на Варна и Бургас - трагедия. Във Варна от дъжд на вятър имам по един Спийд бърд или Малев, но Бургас си стои празен.. Какво мислите по този въпрос? И последно - направи ми впечатление, че при синъритата, които по-горе са споменати, Ground ти дава след кацане да отидеш на random gate - според машината, с която идваш. Дали е възможно това да направим и за София? Пробвах да променя софийския AFCAD и казах на ръкавите какво да приемат там, дори посочих и авиолиниите, но май не ме разбра.. Много ми се ще някак да помогна, но явно желанието ми надвишава в пъти възможностите Wink
Благодаря на всички за отговорите!!

ако имаш зимното разписание от avsim.com то е точно за MRAI само,че пъро разархивирай .rar файла за да остане вътре втория архив (който всъщност е файла за MRAI) после отваряш програмката избираш този втория архив даваш next и вече трябва да е намерило директорията със сима (например D:\Flight Simulator 9\) и папката в която ще сложи трафика (D:\Flight Simulator 9\Scenery\World\Scenery\) отдолу махаш отметките и оставяш само тази на use fixed arrival. после пак next и започва да търси какви самолети има в сима. появяват ти се самолетите които използва flightplan-а избираш първия и отдолу цъкваш на associate aircraft за да избереш с кой самолет да го вържеш. Например ако имаш 737-500 LZ-BOP примерно като избереш associate трябва да намериш пак LZ-BOP от списъка със самолети,които ти си сложил (ако ги слагаш правилно би трябвало да ти излязат всички) и така правиш със всеки поотделно после next и общо взето това е.
за трафика на Варна и Бургас - слагаш разписания на летни чартъри (condor,thomas cook,S7 и всякакви такива + VIA,BAC i BH Air) и там става по-голяма навалица и от софия.Но слагането на отделни разписания и самолети за всяка авиокомпания си е бая играчка (примерно Air Berlin имат сигурно над 20 модификации на 737 като цветове,winglets,eyebrowse и прочие простотиики)
за гейтовете в софия ако си направиш пред Т1 да ти спират low cost и чартърките (на гейта даваш десен properties и най долу пишеш 3-буквените кодове на авиолиниите примерно BUC WZZ VIM BGH и т.н.) то за ръкавите остава Bulgaria и редовните линии (malev,austrian,lufthansa и т.н.) и няма нужда да слагаш там кодове защото те просто няма да има къде другаде да спират Smile между другото ако си с последната версия на София там афкада доколкото разбрах е направен без трафик на Т2 така,че или си го преправи или дръпни някоя по-стара версия на афкада.Но въпреки зададените кодове на гейтовете на мене My Air най-нагло всеки път ми се лепва на ръкав,така че понякога трафика просто си прави каквото си иска.

айде успех Wink
Върнете се в началото
HB-NIK

Местожителство: Варна/Швейцария

МнениеПуснато на: Сря 26 Мар 2008, 00:16    Заглавие:  

Zuki, не се води пос нимките на google, защото са стари... Браво за останалото.
vasilam

МнениеПуснато на: Пон 21 Апр 2008, 00:56    Заглавие:  

Чудесна работа сте свършили момчета, благодаря!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
EVGENY

МнениеПуснато на: Пет 06 Юни 2008, 00:29    Заглавие:  

Здравейте .

Предлагам на Вашето внимание един ъпдейт на перона в Пловдив ,
който се доближава доста до предлаганите навигационни карти в
сайта на Българската Дивизия в ИВАО .

Разбира се , че не претендирам за абсолютна точност , но според
бета-тестерите това е много по-добро от съществуващият AFCAD .
Основните неща са 11-те стоянки , вертикалната маркировка на
рульожките , указателни табели за стоянките и прецизна глисада .
В пакетът има и ексклуд файл , който премахва разни ненужни обекти
генерирани от аутогена на Симулатора .

Повечето от тези неща в действителност ги няма , но съществуват официално
в Бъргарският АИП . Това беше и основният мотив за създаването на
ъпдейтът . Не е нормално да разпространяваме карта на перон , която
не можем да предложим реално като адон .

Съветвам всички , които решат да свалят от www.ivao-bg.net и да инсталират
тази добавка към сценарито на Пловдив първо да си направят бекъп
на файловете "AF2_LBPD.bgl" и "exc.bgl" за да могат лесно да се върнат
към първоначалното състояние на Пловдивското Летище ако ьпдейта
не им хареса .

Поздрави

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 7 от 26 [384 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 24, 25, 26 Следваща
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Авиосимулатори
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

[ Time: 0.1132s ][ Queries: 15 (0.0124s) ][ Debug on ]

Copyright ©2006-2022 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker