|
|||||||||||||
|
В момента е: Пон 17 Ное 2025, 22:55 Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action) |
|
Addon Scenery за българските летища
Модератори: SHMITZA_BG, Stoyan |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Страница 7 от 26 [384 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 24, 25, 26 Следваща |
| Автор | Съобщение | ||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
HB-NIK
Регистриран на: 20 Авг 2004 Мнения: 1151 Местожителство: Варна/Швейцария |
Здравей, Благодаря ти за въпросите ти. В никакъв случай не можеш да ни ядосаш, защото всичките ти въпроси са конкретни и имат отговор. 1. За жалост не можем да ти дадем такава информация, защото направихме сценърито доста бързо и нямахме времетео да съберем подходящ бета екип, който да пробва летището на всякакъв вид конфигурации. Моето лично мнение, с което не ангажирам другите двама колеги е че 512 РАМ е доста малко за фс2004, след като WINXP ползва 128 от тази РАМ при обикновен режим на работа. Изненадох се като прочетох че другите адон летища ти вървят нормално и се радвам за това. Естествено, малко повече информация за конфигурацията на компа ти , няма да е излишна. Предлагам другите членове на форума, които имат подобна на твоята конфигурация, изкажат своето мнение за да се получи така търсения от нас Benchmark. 2. Има няколко опции- не пипаш сценърито и играеш с настройките на сима- махат се AI trfaffic, 3D облаците и някои др нещица. или пипаш сценърито и оставаш само терминал 2 с AFCAD файла на летището, което доста подобрява фреймовете, но тук вече ние трябва да ти помогнем и да ти кажем кое да махнеш. 3. Засъжаление, в тази версия на сценърито, не могат да се сложат AI traffic на ръкавите. Не ни стигна времето за да го направим 4. ILS09 е включен в сценърито и си работи нормално на честота 110.70 MHZ Надявам се да съм отговорил на въпросите ти. _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
|
fl310
Много благодаря за отговорите!! От тях преценявам, че засега нищо няма да пипам, освен може би конфигурацията на РС Знам, че не е никак оптимална, но се окуражих от това, че други много по-тежки синърита /поне на вид/ работят отлично - Кай Так, Хийтроу, Мумбай, Дели, Хавана, Фиумичино, Малпенса, Шереметиево, Домодедово, Внуково, Ататюрк, Елефтериос Венизелос, Нарита, Окече, Арланда и т.н. Бих се радвал, ако можех с нещо да съм полезен, обаче аз съм само ползвател и нищо не разбирам от създаването на синърита.. Ето конфигурацията: WIN XP AMD Sempron 2600+ 1.60 GHz, 512 MB RAM NVIDIA GeForce FX 5700LE Имам една идея, която може да прозвучи неуместно, обаче се изкушавам да я споделя - защо не влезете в контакт със създателите на другите хитови синърита - според мен корейците, японците и скандинавците са направо убийци в това отношение. сигурен съм, че има нещо малко, което се пропуска от вас и това скапва малко нещата. Дано не съм успял да ви засегна с това предложение, но това ми хрумна и това бих направил аз ПОЗДРАВИ и благодаря още веднъж! |
||||||
|
|||||||
|
EVGENY
Привет Не би трябвало и да си помисляш , че ще ни засегнеш !!! Напротив - доволни сме , когато ни намират грешки , които не са ни известни . Създаването на това сценари беше направено на доста по-пощни РС-та от твоето . За съжаление , както каза и Нико , нямахме достатъчно време да тестваме София на компютри от класа на твоят . Това разбира се не ни извинява по никакъв начин . Грешките са си грешки ! LBSF е направена колкото е възможно да е по благосклонна за AI трафика . Но на самият Т1 това беше почти невазможно да се направи поради липса на време и поради близостта на ръкавите , които са така и в действителност . Наистина се радвам , че нямаш проблеми с продуктите на големите производители на сценарита ( в повечето случаи - платени) . За жалост ние сме само едни аматьори , които са се хванали да направят нещо малко по-добро от онова , което съществуваше . Съжаленията са ми големи , че при теб не се получава както трабва . Но ако се замислиш да си слажиш още 1ГБ RAM и да се смениш видео картата поне на 7300 с 256MB памет ще се учудиш и на картинката , която ще се разкрие пред теб на въпросните професионални сценарита . Проблемът ти с ILS RWY09 идва от там , че Майкрософските контролери хич не ги интересува какви ги вършиме ние да кацаш визуално , то настрой си честотата на 110.7 и курса на 091 (Стоян може би неволно е сгрешил) . Тогава ще имаш и ILS RWY09 . А ако искаш да я имаш постоянно , то недей да летиш оффлайн , а ела при останалите и пробвай как е с по-реален трафик За контакт с мощните производители сме се сетили отдавна . Може би един от тях скоро ще ни изненада с една динамична София , която се надявам да бъде разкошна . Но това за сега са само неща от бъдещето (поне докато не го видя на бета версия) . Тогава вероятно всичко ще е съвсем супер . С благодарности _________________ Evgeny Genchev IVAO BG-ADIR FLY ONLINE
www.ivao.aero http://bg.ivao.aero |
||||||
|
|||||||
|
EVGENY
Благодарим ти много за оценката . Ние всъщност не сме правили сценари на София - град и околностите . Още първоначалната идея беше да направим само летището . Така , че телевизионната кула на Копитото въобще не сме я мислили . Интересно и приятно нещо са хеликоптерните площадки . Но повярвай ми , на летище София такива няма . Технически е съвсем лесно да се направят . И е много ефектно , особено през нощта . Но такива просто не съществуват . Затова и не сме сложили . Поздрави _________________ Evgeny Genchev IVAO BG-ADIR FLY ONLINE
||||||
|
|||||||
ayahuasca
![]() Регистриран на: 20 Май 2007 Мнения: 1500 |
Не трябва да имаш проблеми с тази конфигурация според мен.Аз в момента временно съм с 256МВ и Radeon X550 и нямам никакви ядове с нито едно скенери.Така е при мен,нека и други споделят за да се направят някакви по-общи преценки. Поздрави! |
||||||
|
|||||||
|
Zuki
[quote="fl310"]3. Има ли как да върна AI трафика на ръкавите, щото сега определено ме дразни /не летя онлайн/? quote] аз съм си решил този проблем като си преработих малко afcada с програмката afcad 2.21 и си направих трафик както на ръкавите,така и пред терминал 1 за чартърите и low cost. по този начин съм си направил и афкади за варна,бургас и пловдив и въпреки,че сигурно не са много реалистични (гледах сателитни снимки от google-earth за да видя общо взето как изглеждат паркингите) сега поемат доста трафик и ситуацията наподобява доста реалната картинка по летищата. ето как изглеждат който иска може да му ги пратя,на мене лично ми вършат перфектно работа |
||||||
|
|||||||
|
Stoyan
[Moderator] ![]() Регистриран на: 03 Май 2004 Мнения: 2400 Местожителство: София |
Ако си ползвал АФКАД правен от пакета за София или Бургас, след като го отвориш с тази програма би трябвало да ти изчезне вертикалната маркировка. _________________ a.k.a airmanbg ![]() |
||||||
|
|||||||
|
Zuki
изчезва само на София |
||||||
|
|||||||
|
fl310
нещо важно забелязах - по принцип доста летя на Ту-154, който всъщност е 1 мнооооооого тежък модел. това се оказа много неприятно за фреймовете на София Благодаря на всички за отговорите!! |
||||||
|
|||||||
|
EVGENY
Ами не е така . Изчезва ти и на другите летища и ти виждаш само дефолтната маркировка . Тя е доста по-различна . Освен това на афкада ти на София стоянките от 17 до 23 не са под ъгъл , а са перпендикулярни на J и N . В гейт 3 се влиза директно от L , а не с обръщане на обратно . Всъщност там си нарисувал 4а и 4в , а 3 го нямаш . Те се ползват предимно за бизнес авиация . Има и други неща , но основното е , че си решил за себе си проблема с AI трафика . Радвам се много за това и единственото , което бих могъл да кажа е : браво . Поздрави _________________ Evgeny Genchev IVAO BG-ADIR FLY ONLINE
||||||
|
|||||||
|
Zuki
мерси много за корекциите веднага си ги оправих за гейт 3 явно съм се подвел защото във гугъл на снимката имаше самолетче обърнато в обратна посока,но явно просто така са го паркирали а между другото не знам защо трафика когато е на стоянка и има паркинг кънектър напред (както са например пред Т1 и във Варна и Бургас) при потегляне пак прави push back назад и след това тръгва по taxyway.това адски ме дразни защото реално там не правят push back,така че ако ми кажеш какъв е пиниза ще съм ти много признателен |
||||||
|
|||||||
|
Zuki
ако имаш зимното разписание от avsim.com то е точно за MRAI само,че пъро разархивирай .rar файла за да остане вътре втория архив (който всъщност е файла за MRAI) после отваряш програмката избираш този втория архив даваш next и вече трябва да е намерило директорията със сима (например D:\Flight Simulator 9\) и папката в която ще сложи трафика (D:\Flight Simulator 9\Scenery\World\Scenery\) отдолу махаш отметките и оставяш само тази на use fixed arrival. после пак next и започва да търси какви самолети има в сима. появяват ти се самолетите които използва flightplan-а избираш първия и отдолу цъкваш на associate aircraft за да избереш с кой самолет да го вържеш. Например ако имаш 737-500 LZ-BOP примерно като избереш associate трябва да намериш пак LZ-BOP от списъка със самолети,които ти си сложил (ако ги слагаш правилно би трябвало да ти излязат всички) и така правиш със всеки поотделно после next и общо взето това е. за трафика на Варна и Бургас - слагаш разписания на летни чартъри (condor,thomas cook,S7 и всякакви такива + VIA,BAC i BH Air) и там става по-голяма навалица и от софия.Но слагането на отделни разписания и самолети за всяка авиокомпания си е бая играчка (примерно Air Berlin имат сигурно над 20 модификации на 737 като цветове,winglets,eyebrowse и прочие простотиики) за гейтовете в софия ако си направиш пред Т1 да ти спират low cost и чартърките (на гейта даваш десен properties и най долу пишеш 3-буквените кодове на авиолиниите примерно BUC WZZ VIM BGH и т.н.) то за ръкавите остава Bulgaria и редовните линии (malev,austrian,lufthansa и т.н.) и няма нужда да слагаш там кодове защото те просто няма да има къде другаде да спират айде успех |
||||||
|
|||||||
|
HB-NIK
Регистриран на: 20 Авг 2004 Мнения: 1151 Местожителство: Варна/Швейцария |
Zuki, не се води пос нимките на google, защото са стари... Браво за останалото. _________________ ![]() |
||||||
|
|||||||
|
vasilam
Чудесна работа сте свършили момчета, благодаря!!! |
||||||
|
|||||||
|
EVGENY
Здравейте . Предлагам на Вашето внимание един ъпдейт на перона в Пловдив , който се доближава доста до предлаганите навигационни карти в сайта на Българската Дивизия в ИВАО . Разбира се , че не претендирам за абсолютна точност , но според бета-тестерите това е много по-добро от съществуващият AFCAD . Основните неща са 11-те стоянки , вертикалната маркировка на рульожките , указателни табели за стоянките и прецизна глисада . В пакетът има и ексклуд файл , който премахва разни ненужни обекти генерирани от аутогена на Симулатора . Повечето от тези неща в действителност ги няма , но съществуват официално в Бъргарският АИП . Това беше и основният мотив за създаването на ъпдейтът . Не е нормално да разпространяваме карта на перон , която не можем да предложим реално като адон . Съветвам всички , които решат да свалят от www.ivao-bg.net и да инсталират тази добавка към сценарито на Пловдив първо да си направят бекъп на файловете "AF2_LBPD.bgl" и "exc.bgl" за да могат лесно да се върнат към първоначалното състояние на Пловдивското Летище ако ьпдейта не им хареса . Поздрави _________________ Evgeny Genchev IVAO BG-ADIR FLY ONLINE
||||||
|
|||||||
| Страница 7 от 26 [384 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 24, 25, 26 Следваща |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
| [ Time: 0.1132s ][ Queries: 15 (0.0124s) ][ Debug on ] |