Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Hot topics:
В момента е: Пон 17 Ное 2025, 22:01
Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action)
 Главната страница » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Авиосимулатори
FS2004 Проблеми и въпроси
Модератори: SHMITZA_BG, Stoyan
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 37 от 52 [769 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 35, 36, 37, 38, 39, ..., 50, 51, 52 Следваща
Автор Съобщение
kazey

Местожителство: Bulgaria, за съжаление

МнениеПуснато на: Нед 18 Май 2008, 01:56    Заглавие:  

На тази конфигурация и 2006 ще ти върви без проблеми (ако си го настроиш). Аз съм карал 2004 с хиляди аддони без проблеми на АМД 1900+, 128мб видео, 512мб рам. Направи си формат на С и преинсталация на Windows, както и бъди сигурен, че си инсталираш правилните драйвери за компютърните компоненти. Ако нямаш такива, разбери какви точно са ти компонентите и дърпай драйвери от сайтовете на производителите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя 
ICQ Номер 
vasilam

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед 18 Май 2008, 08:35    Заглавие:  

Благодаря, но това което ми казваш съм го направил преди 2 години.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
NorthWest

МнениеПуснато на: Нед 18 Май 2008, 15:16    Заглавие:  

Наблегай повече на процесора. За разлика от други игри ФС9 напрега повече процесора и по-малко картата.
Иначе съм на мнение като kazey ,че компютера ти е достатъчен за фс9.
Може би трябва да поразчистиш малко симулатора.
Със свестни настройки може много да изкараш.
Например наглса за 25 картини на секунда.
Да махнеш опцията за сянка и подобни глупости.
И другите настройки не до дупка. Все едно не изглежда много добре.
16 цвята са напълно достатъчно.
Виж в Task manager да не си съсипан от процеси.
Commit charge да не е много високо(при мене с антивирусни и тем подобни не е повече от 700-800м като ползвам фс9)
Броузери особено Firefox крадат много ресурси.Така че спирай програми които не са ти нужни при сумулирането
Може да пробваш да преинсталираш симулатора и Defragmenting на HD диска
Симулатора може да се бави ,ако е пълен с боклук например остатъци от уж изтрити Аддони например gauges и празни папки
Ползвам програмата FlusiFix за тази работа. Тя е и добра да се оптимира въопще ФС9
http://www.wolfgang-picheta.de/ В дясно я има и на английски.
Погледни да не задъхва охладитела на процесора и да не се събрало един тон прах зад вентилатора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
NorthWest

МнениеПуснато на: Нед 18 Май 2008, 18:17    Заглавие:  

В FCOM/AOM/OM има таблици за пресмятане на горивото. По-точно в QRH (Quick Reference Handbook) Тези ми изглеждат доста незадоволителни и общо хванати и според мене са повече за проверка от страна на пилота отколкото за пресмятането на горивото. Диспечерите използат сугурно други. В днешно време дори компютери Wink. Ако някой е по-наясно нека да изясни?
За "големите" самолети четох нещо по темата(от книгата на Peter Guth, ex captain Boeing 757/767) което може да ви е интересно;
В действителноста се пресмята горивото за полета така или подобно.
Почва се от края на отсечката и се изчислява към началото.
Като първо се взима DOW (dry operating weight-тежината на самолета с екипа,масло и худравлика, ама без пътници,багаж и гориво) към това се добавя Payload(пътници и багаж) което прави ZFW(Zero fuel weight) тоест самолета е натоварен, обаче без гориво.

Към ZFW се добавя първо FRF(final reserve fuel) това е горивото което трябва да е задължително в резервора при кацане и то на алтернативното летище(alternate).
Пример; полет Бургас-Пловдив, изведнъж е летще Пловдив затворено и едно от алтернативните летища е София. Самолета прекъсва захода към Пловдив и отлита към летище София. Като кацне там трябва да има задължително тази резерва. FRF е гориво за 30мин. Holding на височина 1500ft/msl.

По табела се чете от тежината (ZFW+FRF) и Време на полет до alternate(От Пловдив до София) Alternate fuel.

От друга табела се взима RR(route reserve fuel) това са 5% contingency за полета (от Бургас до Пловдив). RR се чете от тежината(ZFW+FRF+Alternate fuel) и Времето на полета от Бургас до Пловдив.

(ZFW+FRF+Alternate fuel+RR)= LW(landing weight)

Чак сега се пресмята TRIP FUEL с третата табела Smile от тежината
(ZFW+FRF+Alternate fuel+RR) и пресметнатото време за полета от Бургас до Пловдив

Към това всичко се добавя taxi fuel и Contingency fuel ( допълнително гориво за страхливи пилоти, например ако се очаква повече насрещен вятър от прогнозата или при излизане от пресметнатия път .Може да се наложи при срещи с cumulunimbus облаци по пътя)

Ако се очаква да се въртят Holding на летище Пловдив тогава трябва да се вземе допълнително гориво XTR(=Extra) Fuel и не се ползва FRF.

Пилотите получават от диспечърите така наречения Flight plan. Там пише между другото колко гориво се очаква да е изхачено за всяка навигациона точка по отделно и колко трябва да е минималното гориво в резервоарите при пресичане на точката. Пилотите контролират това .Ако се окаже че горивото на борда е по-малко от пресметнатото минимално гориво трябва да подготвят междино кацане.
Върнете се в началото
vasilam

МнениеПуснато на: Нед 18 Май 2008, 18:55    Заглавие:  

Искрено благодаря за този отговор. Сима ми наистина е понаедрял - май минах 50 ГБ. Може би от там идва всичко. Преди време ми вдигаше до 40-50 фрейма, а сега максимума, който дава е 25-30, като пада до 15. Това малко ме дразни. Иначе сима съм инсталирал на отделен дял с отделен Уиндоус. Там няма нищо друго инсталирано, така че всички ресурси да са свободни. За насторйките не съм сигурен кое е по-добре, аз съм задал фреймовете на макс, дали от там не идва проблема? Другите настройки не са в максимално положение, сенките съм изключил. От време на време поразчиствам това онова, но гледам да няма останки. Май трябва да дефрагментирам дяла, а и да пробвам тази програмка. За съжаление ъпгрейд на процесора не мога да направя, тъй като максималния, който поддържа дъното ми е 3,2 ГХц-а, а аз съм на 3 и не мисля, че ще постигна кой знае какъв напредък ако го сменя. Машината, с която летя е Ту-154 на ПТ. Може би и тя малко затормозява компютъра.
Все пак благодаря за съветите!!!
Върнете се в началото
NorthWest

МнениеПуснато на: Нед 18 Май 2008, 19:46    Заглавие:  

И моя е 3ГХ. Картата ми е по-слаба. 50гб са ОХО! Shocked
С Ту-154Б нямам проблеми, ама при Ту-154М ми бави също. Зависи много как са програмирани аддоните.
Например Левел-Д 767 е огромен не само като самолет ,въпреки това ми върви плавно а CRJ на Wilco много ме бави.
Някой Freeware са направо катастрофа. Картата ми качва температура от 90 градуса, а пък като си летя с PMDG си остава ледено студена.

С настройките трябва да пробваш.На всека система е резултатът различен. Почни от най-вляво и увеличавай по-малко.
Намали видимоста на 60ми и обаците на 30ми. изглежда освен това по-реалистично. 3Д може да е на 100% също така и детайлите на олаците.
Ако ползваш Aktive sky(харчи много) трябва също да се нагласи за твоя компютър.

FlusiFix намира сиромашки gauges и папки и ги вади от системата в отделен файл. Предлага и нови текстури които не крадат толкова фпс.
Ако имаш програмите на диск си струва найстина пълно триене и инсталиране на ново. Правя го редовно 1 път на година. Laughing

Да го намалиш на 25фпс има смисъл.
Върнете се в началото
vcr

Местожителство: България =)

МнениеПуснато на: Нед 18 Май 2008, 19:57    Заглавие:  

Здравейте ! Бихте ли ми казали коя версия на FSUIPC да си сваля ?
Върнете се в началото
NorthWest

МнениеПуснато на: Нед 18 Май 2008, 20:06    Заглавие:  

eми най-новата Laughing
за FS9 е 3.81
http://www.schiratti.com/dowson.html
Върнете се в началото
vcr

Местожителство: България =)

МнениеПуснато на: Нед 18 Май 2008, 21:50    Заглавие:  

А случайно да знаете ключ за регистрация ? Rolling Eyes
Върнете се в началото
Zuki

МнениеПуснато на: Пон 19 Май 2008, 10:39    Заглавие:  

аз съм с доста слабичка машинка и последното което ме спаси е настройката на visible distance на 30 miles значително се вдигаха фреймовете но имам един много странен проблем. понеже използвам допълнителни sound packages на самолетите за по-реалистичен звук забелязах,че когато съм с 3 или 4 двигателен самолет (ту5,747) фреймовете падат драстично в сравнение с 2-двигателните (320,737) и когато цъкна Q за спиране на звука тогава си върви съвсем гладко.пробвах да спра само звука на двигателите,но дори и с дефолтния звук пак цепи доста в което не виждам никаква логика.възможно ли е нещо в самата конфигурация на звука или от саунд картата (тя си е съвсем обикновена)? пробвах с най-новите драйвери (както между другото и с видеокартата) но положението стана още по-зле и си сложих пак оригиналните от диска с който съм го взел.
някакви идеи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя 
EVGENY

МнениеПуснато на: Пон 19 Май 2008, 16:38    Заглавие:  

vcr написа:
А случайно да знаете ключ за регистрация ? Rolling Eyes

Всъщност за какво точно ти трябва да го регваш ?
Аз моето не съм го регистрирал и всичко си работи на 100% .

Поздрави

Върнете се в началото
del

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет 29 Май 2008, 14:16    Заглавие:  

Интересна ситуация.
В LEG 5 IVAO WORLD TOUR 2008 DANGEROS се лети от SPRF до SPVL за които липсва METAR. SPRF се намира на височина 14423 ft. При offline и WEATHER от СИМА, всичко е наред, но в IVAO, изведнъж се оказваш на 29000 ft и естествено Чесната не може да помръдне, все едно да излетиш от Еверест.
Някакви идеи?
Върнете се в началото
Stoyan
[Moderator]

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 29 Май 2008, 15:56    Заглавие:  

del написа:
Интересна ситуация.
В LEG 5 IVAO WORLD TOUR 2008 DANGEROS се лети от SPRF до SPVL за които липсва METAR. SPRF се намира на височина 14423 ft. При offline и WEATHER от СИМА, всичко е наред, но в IVAO, изведнъж се оказваш на 29000 ft и естествено Чесната не може да помръдне, все едно да излетиш от Еверест.
Някакви идеи?

Хвани термика! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Извинявам се! Laughing

Click to see if image is larger Click to see if image is larger
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
del

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Пет 30 Май 2008, 10:06    Заглавие:  

del написа:
Интересна ситуация.
Някакви идеи?

Вечерта проблемът беше изчезнал и летището отново си беше на 14000ft.
Изглежда е имало някакво Rolling Eyes "тектонично повдигане и смъкване на Перуанските Анди"! Laughing
Върнете се в началото
ayahuasca

МнениеПуснато на: Вто 10 Юни 2008, 19:53    Заглавие:  

Здравейте!
Имам следния проблем-не мога да си стартирам двигателите на 727-200 на DreamFlight.Уча го от около месец и се справям сравнително добре с управлението във въздуха,с АП-а,с излитането и кацането,а месеците на Чесна са ми страшно полезни за навигацията.До онзи ден се включвах винаги с работещи прибори и двигатели,тъй като не съм си изяснил още процедурите по стартиране в cold&dark положение.След последния полет загасих всички системи в самолета,а на следващия ден го открих в същото състояние и от тогава ми отидоха 3-4 часа в безполезни опити да се справя със ситуацията.Установявам,че има проблем с налягането на маслото на 1 и 3 двигатели/2-ри успявам да стартирам от старт суичовете/ и това е.Много ви моля да ми помогнете,страшно се запалих по този самолет и отделям зая него всеки ден по 2-3 часа след работа,което ми е невероятен релакс,и сега ми липсва.Благодаря! А,да-спешно ми е!!! Crying or Very sad Confused
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 37 от 52 [769 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 35, 36, 37, 38, 39, ..., 50, 51, 52 Следваща
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » krile.net - ГРАЖДАНСКИ АВИАЦИОНЕН ФОРУМ » Авиосимулатори
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

[ Time: 6.0426s ][ Queries: 15 (4.6854s) ][ Debug on ]

Copyright ©2006-2022 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker