Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Hot topics:
В момента е: Вто 17 Юни 2025, 17:35
Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action)
 Главната страница » ОБЩА СТАЯ » ОБЩ АРХИВ » Общи приказки
НЛО и Третия райх
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения Предишната тема :: Следващата тема
Страница 3 от 5 [72 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5 Следваща
Автор Съобщение
Preslav
[Admin]

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 10:37    Заглавие:  

ARTU написа:
А настоящата тема е интересна и като изключим някои крайни мнения - истината е някъде по средата Smile

+1

Като изключим мненията на Рейгън, темата си е чудесно лятно четиво.
Но пък точно мненията на Рейгън ви провокираха.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Octagon

Местожителство: LBPD

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 10:47    Заглавие:  

ARTU написа:
А настоящата тема е интересна и като изключим някои крайни мнения - истината е някъде по средата Smile

И коя точно е тази среда?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
vh1

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 11:08    Заглавие:  

Стига с тия извънземни и НЛО!
Всичко е опити да се направи по-съвършенна техника за летене.
Не знам защо, но нещо ако не можем да проумеем или не разбираме, винаги го свързваме с НЛО.
В средновековието пък са го свързвали с Господ Бог....
Когато бях в 6-7 клас, в кръжока по моделизъм, в пионерския дом в Русе, направих модел само от едно крило. Трудно за управление, не толкова съвършен, на все пак беше опит. Ще ме обвините ли в "връзки с извънземни"?
Съжалявам, че не е останала никаква снимка, но ако бяхте видяли (и не кажех, че това е мой модел) - сигурно щеше да има коментарии за произхода на модела ми.... Very Happy
А и не бях само аз...не беше моя идеята....просто не имахме възможност да я осъществяваме и развиваме...не бяхме достатъчно подготвени, все пак за деца от 6-7 клас и това беше нещо...
За съжаление това беше в кръга на кръжоците и по-късно живота ни се разви в друга насока....Представете си, че бях учил авионика и бях станал конструктор...и се намереше някой да финансира тия разработки...като имам предвид, че не съм сам, а доста деца бяхме в това тесто - представете си при една "държавна протекция" за развитие на това до къде можеше да се стигне....
Това, че има опити и разработки на такива летателни средства още по времето на Хитлер, не означава връзка с извънземни.... Very Happy Просто им е трябвало съвършено оръжие, нали?
Как мислите, самото споменаване през 60-те години за днешните телефони, MP3 плеери, видеото без механични (движеще се) части (на основата на днешните флашки, а и самите флашки... Very Happy ), нямаше ли да предизвика или смях или размисъл за намеса на извънземните в тая технология?....Да не говорим и за други високотехнологични неща от ежедневието ни.
Спомням си, моя учител по рисуване ме беше поканил и завел у един русенски художник, почти енциклопедист (за жалост не помня името му и вероятно вече не е жив...все пак беше на преклонна възраст, а оттогава са минали поне 35-40 год.), който си беше решил да направи моделче на самолетче, но не знаеша как да си запали моторчето (микродвигателче, сещате се, от ония дето горят етер и газ...2.5 куб.см.). Показах му на човека. Той дори и не се срамуваше да пита мен, "заяка" в 5-клас.
И по обяд реши да хапнем, да почерпи...тогава, аз за първи път видях микровълнова печка, на която той направи пържени яйца само за минута-две....С простички думи ми обясни как стават нещата и аз бях изключително впечатлен от това. Още повече, че сам си я беше направил. След като споделих с приятели, бях обвинен в лъжа и фантазьорство, дори и на подбив ме взеха....само дето не ме упрекнаха във връзка с извънземни....
Хайде повече да не говорим за извънземи...стига с глупостите на някои "амонячни мозъци"........
Хайде малко по-сериозно.......!

ARTU

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 12:21    Заглавие:  

Всъщност самото заглавие е подвеждащо и неточно. Може би по-правилното би звучало така "Тайните летателни апарати на Третия райх".
Иначе средата е между "Осанна" и "Разпни го" Cool

прр1

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 13:04    Заглавие:  

И моите "5 стотинки" по темата:
http://fastmarksman.ru/1_t/
На любителите на "страшните" истории приятно четене. Късички разказчета, често тенденциозни, с цел внушаване на ужаси в крехките потребителски души. Руски. Приятен ден на съфорумците.
Докато четях постовете на уважаемите съфорумци си зададох следния тъп въпрос: Бе, като им е станало зорно на руснаците вадят всичко - от музейните експонати до експерименталните разработки (напр. опитното оръдие на линкорите "советский Союз" - един екземпляр, опитни б.пр., ама стреля мамка му) а бая по наведените дойчландци защо не са взели опитния екземпляр на "летящата чиния", шола", "танурче", "поднос" или каквото там и да направят Москау еле пък ненавистния на Фюрера Сейнт Питърсбърг на чакъл и овъглен пякък? А седнали да плашат милите екипажи на "крепостите" над Фатерланда.... Ако са можели да пошашавят цяла американска ескадра при Антарктида, барабар с милия адмирал командвал пикника, защо не са пощурили барем един маршал на СССР? Или са били наясно, че всичките маршали на др. Сталин са дистрибутори на ГСМ?

Aragorn

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 17:08    Заглавие:  

Вервай ми Рейгън, не сме давали на германците никакви наши технологии, нито сме ги канили при нас на Луната (Ние гущероподобните илюминати я наричаме Н'джара. На атлантски диалект беше "Джару") Те сами си стигнаха до там, та се наложи да ги унищожим. Не можехме да контролираме Хитлер (а нали знаеш, ние контролираме целият свят, само че задкулисно. ), та се наложи да го премахнем. Затова отвлякохме и подучихме Франк Уитл, та и той да направи реактивен самолет. Затова и на руснаците дадохме ракетни двигатели, та да си направят Би2 и подобните. Е, вярно, на нас ни трябваха 12 хиляди години да дойдем до вашата планетка с нашите свръхразвити химични ракетни двигатели, но какво пък. Ние сме свръхразвити и ви даваме технологии от време на време. Но на немците не сме!

А сега, Рейгън, не чети нататък.

Темата е тотална идиотщина. Само човек с много ограничена обща култура би повярвал на тия дивотии за НЛО. Човек който съвсем не е наясно нито със самите технологии, използвани от немците, нито с тяхната еволюция през годините преди това. Човек който не иска да си задава въпроси или да мисли сам. Впечатлителна блондинка или лабилен тинейджър, може би. Всъщност неслучайно американците са най-големите генератори и поддръжници на всякакви теории за конспирации.

Всъщност не знам дали знаете, но и Антихристът е тук. Като хванете името Уилям Хенри Гейтс III (пълното име на Бил Гейтс), изписано на английски и го конвертирате по ASCII стойностите на символите, ще получите сума, равна точно на 666. Случайност ? Рейгън, моля не ми отговаряй!

Върнете се в началото
ICQ Номер 
nick_wolf1

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 17:26    Заглавие:  

Цитат:
Като хванете името Уилям Хенри Гейтс III (пълното име на Бил Гейтс), изписано на английски и го конвертирате по ASCII стойностите на символите, ще получите сума, равна точно на 666. Случайност ?

Кодовете на интервалите между имената влизат ли в сумата Laughing
Върнете се в началото
ss waffen

Местожителство: пьнчево

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 21:16    Заглавие:  

еми като изключим че правят първия реактивен двигател юмо 001които се използва 7 години след това от съюзниците,първа зенитна и балистична ракета а фон браун създва и досега наи-мощния двигател за Сатурн 5 кво друго са измислили? Вземи почети малко че ставаш за смях! withstupid
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
ayahuasca

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 22:04    Заглавие:  

Както казва колегата Октагон "Като изключим сериозния прогрес в ракетите и теоретичната аеродинамика...",само че няма да изключваме нищо,защото тези два сериозни прогреса са предпоставка за добри самолети.Авангардни и странни за времето си.Не че е нямало да се достигне до тези технологии от друг,но все пак,след Хортъна,който за мен си е като от Звездни Войни,въпреки възрастта си (или може би точно заради нея),много по-лесно допускам,че е възможно да са експериментирали и в тази област.Защо няма доказателства?-не съм сигурен,че няма-аз не ги знам,но в нивата на секретност има не само такива,до които аз нямам достъп,а и такива,до които всички ние нямаме достъп.Въпреки че тук,не се съмнявам има хора,които са много навътре.
Върнете се в началото
Octagon

Местожителство: LBPD

МнениеПуснато на: Сря 21 Юли 2010, 23:48    Заглавие:  

Някой помни ли вече откъде тръгна темата?

Въобще - има ли сериозни данни за експерименти с дисковидни апарати?
Върнете се в началото
Penio
[Moderator]

Местожителство: Yambol

МнениеПуснато на: Чет 22 Юли 2010, 00:43    Заглавие:  

ss waffen написа:
еми като изключим че правят първия реактивен двигател юмо 001които се използва 7 години след това от съюзниците,първа зенитна и балистична ракета а фон браун създва и досега наи-мощния двигател за Сатурн 5 кво друго са измислили? Вземи почети малко че ставаш за смях! withstupid

Патента за двигателя мисля че се води на името на Франк Уитл, справка Википедия:

1930: Sir Frank Whittle patented the design for a gas turbine for jet propulsion. His work on gas propulsion relied on the work from all those who had previously worked in the same field and he has himself stated that his invention would be hard to achieve without the works of Ægidius Elling. The first successful use of his engine was in April 1937.
1934: Raúl Pateras de Pescara patented the free-piston engine as a gas generator for gas turbines.
1936: Hans von Ohain and Max Hahn in Germany developed their own patented engine design at the same time that Sir Frank Whittle was developing his design in England

ICQ Номер 
ss waffen

МнениеПуснато на: Чет 22 Юли 2010, 08:56    Заглавие:  

Писах че правят,не че патентоват.Хортена наистина уникален ,чрез него разбират че тази форма е невидима за радарите още 1943г.Има една книга на Леонид Селяков "Трънливия път за никаде" та там човека които е гл.конструктор при Мясишев и Туполев показва снимка от 1953г.На нея всички останали от екипа на Фон Бран в Пиемюнде заедно със семействата са преместени в Казахстан до смърта на Сталин и там поставят основите на съветска ракетна наука.Нали знаете че съветската лунна ракета носител не излита понеже на Корольов му предоставят 43 двигателя за първата секция и той се отказва.Така че един гений като Фон Браун та бил и той нацист може да промени историята !
Върнете се в началото
Gaden Gogi

МнениеПуснато на: Чет 22 Юли 2010, 11:42    Заглавие:  

ss waffen написа:
Писах че правят,не че патентоват.Хортена наистина уникален ,чрез него разбират че тази форма е невидима за радарите още 1943г.!

Човече, тревата ти наистина е мноУ яка, или то е синтетика?
Просто за сведение- англикските авиациони двигатели (и реактивни и бутални) от онова време превъзходжат прехвалените от тебе германски във всяко едно отношение, и като мощност и като надеждност. а съветите имайки германските двигатели (и произвеждайки ги серийно) въпреки всичко купуват лицен за английски. Сам си направи извода..ако си способен.
Колкото до Хортена и колко чудо-удесен бил- по-горе ти постнах линкове, с образователна цел...ама то чукчата нали е само писател....
Иначе Нортроп си е залитал по подобни схеми много дълго време, а преди Б-2 има и такива сътворения като Б-35 и Б-49.
Върнете се в началото
ss waffen

МнениеПуснато на: Чет 22 Юли 2010, 15:10    Заглавие:  

Aбе Гаден Гоги аз имам повече книги по темата отколкото ти си прочел изобщо през целия си живот withstupid !Вземи прочети някоя книга ами не ми давай тъпи линкове!Прочети дадената по го горе от мене,писана от руснак,тази''Немецкое секретное оружие во второй мировой войне" от Рожер Форд които е english и тогава се изказвай!Кои е първия самолет с ТРД,не е ли Ме-262 Швеле(Лястовица),ама като на правиш разлика между РД и ТРД то си е за твоя сметка!'' На14 април 1945 амер. части завземат Гота и заводите Фридрихсрода където намират готовите прототипи V3,V4,V5,V6 по късно от Лаипциг залавят V1.Трофеите са изпратени в САЩ и предадени на Джон К. Нортроп.По време на изпит. полети се наблюдава интересен ефект.Тогавашните радари колкото и да са несъвършени засичат Юнкерс-88 с площ 54.80м а не засичат Хортена с площ56.50 докато не се приближи много близко.Това е документирано от персонала на радарите.Когато Нортроп започва работа по своя невидим Б-2 избира за прототип форма откровено напомняща за немския прадядо Хортен".стр.76 том1 "Реактивните самолети" Иван Бориславов .

Мнението изтрито поради груб тон. Спазвайте правилата на форума. Админ.

Последната промяна е направена от ss waffen на Чет 22 Юли 2010, 15:50; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
nick_wolf1

МнениеПуснато на: Чет 22 Юли 2010, 15:37    Заглавие:  

И в никоя от книгите ли не прочете, че първият самолет с ТРД всъщност е He-178, а не Ме-262?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 3 от 5 [72 Мнения]   Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5 Следваща
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » ОБЩА СТАЯ » ОБЩ АРХИВ » Общи приказки
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

[ Time: 0.0986s ][ Queries: 15 (0.0059s) ][ Debug on ]

Copyright ©2006-2022 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker