Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн

Hot topics:
В момента е: Вто 11 Фев 2025, 00:54
Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action)
 Главната страница » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Форум на списание "Клуб ОРЪЖИЕ"
Забележки към списание "Клуб ОРЪЖИЕ"
Модератори: Super Flanker
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 1 от 1 [4 Мнения]  
Автор Съобщение
Flanker

МнениеПуснато на: Съб 31 Мар 2012, 21:19    Заглавие:  Забележки към списание "Клуб ОРЪЖИЕ"  

....
Последната промяна е направена от Flanker на Вто 20 Ное 2012, 20:03; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
Simeon

МнениеПуснато на: Съб 31 Мар 2012, 22:12    Заглавие:  

Пиша в този форум от Октомври 2002 година-да точна така демек още от първия форум.Навремето си пишехме само за авиация, имаше интересни дискусии, спореше се културно.Сега гледам, оплюване, пускане на ЛС-та и прочие такава смрад. Много от доказаните съфорумци са спрели да пишат или в най-добрият случай ще пуснат на няколко месеца веднъж едно интересно мнение. Определено повредата не е в моя телевизор.
Относно сп.Оръжие ,Преслав в един свой пост писа цитирам го дословно
Preslav написа:
Спокойно, пушки, пистолети, ножове и ками няма да има. Very Happy Както и охранителни истории.
Иначе нормално - зависи какво разбираш под нормално. За мен нормално означава за 1 година списанието отново да върне своята аудитория.
До 2008 г. "Оръжие" се четеше от 1000 човека, което бе наистина постижение. Резултатите след това не коментирам, не ми се влиза в спорове (не с теб).
За нас е важно до края на годината да съберем читателска аудитория от над 600 човека, което ще е добре за начало.
Поздрави!

Добре де колега, кажи Ти какво разбираш под думата "Оръжие"? Когато сп.Оръжие излезе за първи път през 90-те, беше интересно издание.Лека-полека започна да прилича на Вестник "Българска Армия"-достатъчно е да го сравним с аналозите му на Изток и Запад -немското DWJ и руското "Оружие" за да си направи човек простата сметка за какво идва реч. Същото се е получило и със списание "Криле" за съжаление. Добре, че го има "Ретросалона", за да четем добре написани и издържани статии.
Преди списание "Оръжие" да се сгромоляса с гръм и трясък се четеше минимум от 3500-4000 души за да падне до смешната цифра 1000-лично аз познавам 1500 души които са си го купували редовно навремето.............. Така можем да си пишем до утре сутринта.Нищо лично към хората списващи Изданията, защото знам колко е трудно такова нещо. Просто споделям мнение, което се надявам, че няма да бъде изтрито, както се прави по принцип тук. Wink

Preslav
[Admin]

МнениеПуснато на: Съб 31 Мар 2012, 23:27    Заглавие:  

Привет. Списание "Клуб ОРЪЖИЕ" съществува от 1998 г. и тиражът му никога не е бил 3500 (надолу), за да се чете от 3500 човека. Няма как продаваемостта му да е 100%.
Аз работя от 1998 г., от 18 годишен в "Еър ГРУП".
В първите 4 години бях стажант (макар и в "семейна" фирма, както някой хора казват) и започнах от най-ниското ниво - запознавах се с методите на разпространение на списанията, с техните тиражи, с печатниците, в които се отпечатват, с това как те се странират, макетират, наливат в компютъра, преглеждат на PM6, отпечатват и преглеждат на филми и т.н. В същото време списвах и преводни материали за "ОКЕАН". От 1998 г. досега - 2012 година съм и единствения човек, който поддържа архива на списанията, които издаваме. Всички списания и книги от 1995 г. досега се пазят ценно, прилежно и описани в един склад. За някой склад - за мен - съкровищница на знания. Защото през ръцете ми преминаха стотици тонове списания и се научих да ценя написаното.
От 2002 г. интензивно помагам в ОКЕАН, от 2005 съм негов главен редактор, от 2010 г. пък интензивно помагам и в КРИЛЕ.
Защо казвам всичко това? За да споделя, че мнението ми за списание ОРЪЖИЕ, макар и като собственост на Еър ГРУП 2000, ми е чисто любителски.
И напълно споделям вашите мнения. Да, списанието до 2005-2006 г. бе прекрасно, след това - пак се повтарям, започна да се пълни с тематика за пушки, саби, ками, мечове, а през 2008 г. - и за охранителна дейност. Но аз там нямах думата. Други хора му бяха редакторите, друга му бе политиката. За това и загуби читателите си. Но до последно те бяха 1000 човека (преди това - около 2000). Допреди ние да го дадем под наем.
Откакто въпросното лице - наемателят взе списанието, вие го питайте колко хора за година и половина издателска дейност успя да събере, или по-скоро - да отблъсне. Аз мога да ви покажа и документ с цифри от печатницата, колко бе неговия тираж. И този тираж ще споделя, че бе под нашата последна аудитория от 2008 г., която съм написал по-горе. И едно е тираж, друго е продаваемост, която бе минимална...
Да, списанието на наемателя бе добро, по-добро от страна на материали от нашите последни издания от 2008 г., но не знам какви са причините така да се срине. Мога само да предполагам - слабо разпространение, много слаба реклама на самото списание, слабо художествено и графично оформление. И ако той тръгна от нашите последни 1000 фена, сега ние трябва да тръгнем от нещо много по-малко... Надявам се със сили и умения, които придобихме през годините да се справим. Но най-се надявам списанието да се превърне в четивно, за да има фенове.
Какво искам аз от новото "Клуб ОРЪЖИЕ", което издаваме пак ние - военни исторически материали за България, Българската армия в момента, екшън, минали битки, нови оръжия, актуални новини и големи материали от световната военна промишленост. Ако вие имате идеи - на драго сърце ще ги приема.

Относно списание "Клуб КРИЛЕ", Симеоне - това си е твое мнение, което аз уважавам, но списанието от 2010 година се превърна отново в онова КРИЛЕ от първите броеве на 1996 и 1997 г. Това не е мое мнение, а мнението и на хората от българските ВВС и на хората от гражданския авиационен сектор. От 2010 г. досега тиражът му нарасна с 1500 човека, което означава че и продаваемостта му рязко скочи, предполагам заради одобрението на феновете. Абонаментът му през 2010 г. бе 50 фена (без да броя авиационните фирми), през 2012 г. е 350 човека!
Относно тематиката в списание КРИЛЕ - да, пишем за българските ВВС повече материали от необходимото, да - това не се харесва на част от аудиторията, но над 80% от нея са пряко свързани с българските ВВС и няма как материалите да не са обвързани с тях.
И накрая да споделя - от 1995 г. съществуваме като компания, вече 17 години! Период, в който мисля, че сме се доказали и наложили на пазара. Трудно е в тази финансова криза, която засегна и ЕЪР ГРУП да се поддържат 4 списания годишно, да се издадат над 120 военни книги през тези години. От 3 години МО не прави абонамент за частни издания, каквито са нашите. Давате сравнения с други и чуждестранни издания. Това е хубаво, защото и ние в издателството от няколко години следим световната военна преса и се учим от нея, но се опитваме и да бъдем себе си. Мисълта ми е, че в тази криза е изключително трудно да поддържаме всичко това, та ние май сме единственото военно частно издателство в България, което издава и книги и списания през годината. И това не го казвам, за да се хваля, а напротив - става ми тъжно. Защото наскоро бях в Лондон и се шашнах като видях подредени в един магазин - 10 авиоиздания, 5 монографии на самолети, 5 списания за моделизъм, 5 списания тип "Клуб ОРЪЖИЕ", 8 списания тип "Клуб ОКЕАН" и какви ли не книги на военна тема. Болно и тъжно е къде са те, къде сме ние - дето се опитваме да съберем пари, за да издаме 4-5 авиационни книги през годината. Книги, които са наистина ценни и остават за историята. Казвам всичко това, защото се надявам вие, феновете да уважавате труда ни. И се надявам, че щом оцеляхме толкова години, да оцелеем и в бъдещето.
Това е от мен, ако имате въпроси, питайте. Поздрави!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя 
Чукча

МнениеПуснато на: Нед 01 Апр 2012, 02:09    Заглавие:  

Нека темата не тръгва в посока нападки към Преслав, ето защо:
Едва ли някога Клуб Оръжие е било нещо по-добро, че поради това да се е радвало на онези големи тиражи !? Една от причитите списанието да има толкова голям тираж в миналото, бе именно абонамента, който МО правеше и благодарение на който сисанието се подмяташе из поделенияна. Често се случваше току що получен брой да заминава за подпалка в печката, защото аудиторията в поделенията беше нещо от рода на 100 незаитересовани къмто 1 с интерес към тематиката и така реално онзи тираж е бил един раздут балон. При такава ситуация тиража въобще не може да е обективен показател за интереса, че днес да казвате щом преди е бил с голям тираж, значи съдържанието е било по-интерсно. Поради същия този абонамент на МО съществуваха и изчезнаха няколко вестници и списания: Българска Армия, ВВС, Арсенал, Български Войн и т.н. Всички те съществуваха изцяло благодарение на раздувания от МО балон с огромния си абонамент и съвсем малко от реклами, разпространение по РЕПовете и частни абонаменти. Това обаче беше нож с 2 остриета. От една страна броевете са гарантирани, но от друга именно тази гаранция занижаваше качеството на съдържанието. Най-добър пример за това беше сп. Български войн, в който от 50 страници едва само няколко струваха нещо, а останалото беше поезия, кръстословици, разни шаржове и карикатури, скучини интервюта, вицове и все простотии далеч от интересите на читателите с афинитет към армия и оръжие. Поради същата причина в Клуб Оръжие започнаха да се пишат разни простотии за дела от N-ските поделения, играни на карта учения, интервюта с командири, вицове, подстрижки...все глупости, които ние цивилните търпяхме заради големия абонамент на МО и техните изискванията за съдържание. После пък пак беше същото, но вече заради охранителния бизнес. В такава атмосфера на редакцията и е било все едно какво е подбрала за публикуване, така или иначе броевете вече са платени до края на годината.
В един момент обаче МО престава да надува балона и списанието остава да разчита единствено на рекламките, РЕПовете и малкото частни абонаменти. Да но за да ги има и тях, то трябва редакцията да започне да работи по съвсем нов пазарен начин. Комунизма за тях свърши едва преди няколко години. Изискванията вече са съвсем нови и качествения брой зависи от добрия екип. Как обаче да подбереш екип, като не изплащаш хонорари на авторите, не плащаш достатъчно добре на снимачите, че да си развиват фотографията и т.н.
Така, че колеги няма как да нападате Преслав или да го обвинявате за големите игри навремето, когато е бил още ученик и тепъва е прохождал в занаята. В момента той и редакцията има последния шанс да се пребори за това списание. Моя добронамерен съвет към него е да си изгради екип, който да бачка качествено, а това се прави като му се ПЛАЩА подобаващо. За всяка качествена статия да се ПЛАЩА подобаващ хонорар, за всяка перфектна снимка да ПЛАЩА на снимача подобаващо....иначе няма как. От пръдня боя не се прави ! Просто трябва да се наливат повечко пари в екипа за да се постигне качество на работа. От труд за без пари не се просперира ! Налей финанси, като за последно, пък ако пак не ще да върви заеби списанието, но поне няма да те е яд, че не си опитал. Ползвай форума за коректив и виж кое се харесва и кое не, виж кога прекаляваш и кога да се преориентираш. Виж кой тип постове възбуждат интерес, така ще знаеш с какво на пълниш съдържанието. Много от форумчаните са готови автори и капацитети в областите си, възползвай се от тях, но винаги се РАЗПЛАЩАЙ за да те уважават и да ти вършат качествена работа. Помни "ОПКК" ! Ориентиране, Планиране, Качество, Контрол
Успех !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 1 от 1 [4 Мнения]  
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Форум на списание "Клуб ОРЪЖИЕ"
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

[ Time: 0.1102s ][ Queries: 15 (0.0046s) ][ Debug on ]

Copyright ©2006-2022 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker