|
В момента е: Вто 11 Фев 2025, 01:49 Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action) |
АВИОШОУ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВВС - 11 октомври 2014, ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 4 от 9 [135 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||
---|---|---|---|---|---|
ZuzKa
![]() Регистриран на: 12 Май 2011 Мнения: 14 Местожителство: Варна |
@cyborga_bg Страхотни снимки! ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
COMMANDER_KEEN
![]() Регистриран на: 30 Яну 2004 Мнения: 2151 Местожителство: София |
Малко картинки и от мен... Само дето светлината беше ужасна и срещу слънцето - толкова... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Flankerivo
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Апр 2005 Мнения: 11565 Местожителство: София |
Беше хубаво и професионално изпълнено. Адмирации за "ужасиите", които правеше Румен Радев. Имах чувството, че фигурите, които направи, бяха един вид протест срещу случващото и срещу това, което предстои да се случи. Това споделих и на колегата bobsen. Наистина с такова впечатление останах. Кобрата и двете камбани бяха класика, макар и непоказвана на наши демонстративни изпълнения - много, много приятна изненада. Друго си е на живо и от наш пилот... просто останах без дъх и при второто "излитане" (симулираното приземяване) на генерала, когато след докосването на пистата веднага натисна форсажа и на 30-40 метра (досами земята) над земята обърна гърба на машината надолу и започна набора от височина... Специално такова чудо и Сергей Богдан не е показвал. Адски много риск, но изключително премерен и гарниран от колосалния опит на Радев. Можем да се гордеем с него. Радев и ко въобще не ни оставиха да играем ролята на странични наблюдатели - виражите на 150 метра над главите ни на предна линия в тревата на няколко пъти ни накараха да усетим дъха на машината, да вдъхнем керосина, особено след форсажа на 29-ките. Адската вибрация на въздуха и звукът на РД-29 бяха каймака на цялата програма. След много приятната сценка на вертолетите и постепенната ескалация на интереса с появата на пъргавия Пилатус и след това на следващото ниво от учебната програма - L-39, звукът на МиГ-21 и МиГ-29 успя да посъбуди размекнатите ни от силното слънце глави. Какво повече можех да искам - рок и бойна авиация. Чудесен ден. Разбира се, само ако се абстрахираме от празните приказки и безсмислените брътвежи на безформения Звезделин Керемедчиев. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
shestiza
Браво!!!!Когато обърна 29-та нагоре с "краката" помислих че ще стане белята, обаче Радев е жесток!!!Уникално изпълнение! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
diecast
![]() Регистриран на: 09 Юни 2006 Мнения: 76 Местожителство: Видин hardcore |
Много красиво, много професионално, много емоционално! Така мога да опиша днешното авиошоу. Моите поздравления и дълбоко уважение към всички пилоти, техници, наземен персонал и всички хора, които направиха така, че този ден да остане в сърцата на всички фенове на авиацията! Благодаря Ви! _________________ НЕ на F-16 в Българските Военновъздушни сили! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
acioice
Уникално ШОУ , Уникална Обстановка ГОЛЯМО ЕВАЛА НА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, за съжеление малко останаха като него с неговия опит и НАЛЬОТ, а такива работи които той показа без НАЛЬОТ не стават. Децата ми от днес са запалени по авиацията и по самолетите. Още ми бучат машините в главата. Дано поне на 5 години да има по едно такова шоу. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА АВИАЦИЯ ЧЕ МЕ НАКАРАХА ОТНОВО ДА СЕ ПОЧУВСТВАМ ГОРД БЪЛГАРИН. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
gruio
Ей, хора, споделете, щото както винаги докато гледах през един дълъг обектив видях много малко... Моето уважение към ген. Радев! Но за кобрата: че излезе на голям ъгъл на атака, ок, но не вървеше ли прекалено нагоре, а не хоризонтално? Аз в този момент снимах слънцето да му се не види. Не се опитвам да го съдя, просто не видях, разкажете к'во беше в крайна сметка. На моите снимки се вижда една кондензация над крилото, но от нея не разбирам как се движи. Същото и за камбаните дявол да го вземе, к'во стана? Дайте някоя снимка. Когато простартира (да го наречем така) се обърна по гръб и така влезе в набор на височина ли? И това не видях! Следващият път идвам с бинокъл... В крайна сметка беше чудесно, да не повярваш! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Yahiko
И с бинокъл също нищо няма да видиш. Зарежи снимките и си гледай така с просто око. Иначе изпускаш много. А, това, което днес направиха и пилотите, и всички останали участващи в подготовката и провеждането на събитието беше уникално. Аз лично се гордея, че имаме такива пилоти. Аз понеже ги слушах по радиото, когато ген. Радев направи първата „Камбана“, попита: „Има ли време за още една“ и в гласът му се усещаше, че адски много се забавлява и е изпълнен с ентусиазъм. Изключително надъхващо. Когато се приземяваше обаче, спирачният парашут му се скъса и остана на ПИК-а, което ме навежда на мисълта, че тия машини се експлоатират на ръба на безопасността и пилотите поемат по-големи рискове, от колкото трябва. Дано не съм прав де. Шоуто наистина беше един път. Благодаря на пилотите, за което. Невероятни бяха. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Galenus
Грандиозно, възхитително ! Яко форсажи и мирис на керосин, тътен и грохот разцепиха небето на София. Благодаря ви знайни и незнайни български пилоти, инженери и техници, и всички "виновни" за днешния незабравим ден. Поклон за труд, майсторство и смелост! Да сте здрави и излитанаията да са винаги равни на кацанията! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
sluchaen
![]() Регистриран на: 21 Дек 2010 Мнения: 958 |
Не се къса. Веднага след "Пуск" се натиска и "Сброс". Или само "Пуск", но куката не е заключена. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Flanker 11
![]() Регистриран на: 05 Май 2011 Мнения: 19 |
А бе и по мое скромно мнение това със спирачния парашут си стана съвсем непредвидено... По този повод, един въпрос, колеги - има ли в кабината на МиГ-29А индикатор, който показва, че спирачният парашут се е откъснал, или не е сработил? |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
furuno
Благодарности за хубавите снимки! На някои, които са в полет имам чувството, че машините са спрели, и казват : хайде сега, който ще снима да снима, сега е момента...! |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
dragon x
![]() Регистриран на: 26 Яну 2004 Мнения: 1654 Местожителство: Варна |
Благодарности за снимките. Голямо шоу ще да е било. Бойко Ноев да го ![]() Пилотажът на ген. Радев: https://www.youtube.com/watch?v=gup-JJmm0qo _________________ РОТА, ШАГНУВШАЯ В БЕССМЕРТИЕ |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
конструктор
[Moderator] ![]() Регистриран на: 07 Юли 2014 Мнения: 4355 Местожителство: Варна |
Ето го този момент (щракнете върху препратката и гледайте в HD на цял екран): _________________ Ceterum censeo capitalismus esse delendam. |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
COMMANDER_KEEN
![]() Регистриран на: 30 Яну 2004 Мнения: 2151 Местожителство: София |
Още малко снимков материал: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Плаче ми се направо като си помисля как щяха да озглеждат със слънцето от правилната страна... |
||||
|
|||||
![]() |
|||||
Страница 4 от 9 [135 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.1029s ][ Queries: 15 (0.0082s) ][ Debug on ] |