Private Colleger of transportation
image
Начало Форум-основен Форум-Модел Криле Океан Океан Dreams Оръжие Криле Ретросалон Нато и България Галерия Новини Поръчай онлайн


 
Hot topics:
В момента е: Пон 25 Сеп 2023, 14:18
Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action)
 Главната страница » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
Запасните войски и военните съюзи в България
Модератори: Super Flanker
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
Страница 1 от 9 [135 Мнения]   Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9 Следваща
Автор Съобщение
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27554
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 12 Юли 2007, 14:19    Заглавие:  Запасните войски и военните съюзи в България  

Cool Cool Cool

Специализираният учебен батальон "Васил Левски" - град Стрелча, навърши 10 години от своето съществуване. През 1997 година имах честта да създам това подразделение най-вече благодарение на ентусиазма на децата, сподели майорът от резерва Михаил Неделев.

Първите отряди, предшественици на ученическия батальон, са били "Млад огнеборец", "Млад регулировчик", "Млад полицай" и "Млад санитар". Преди три години в Стопанска професионална гимназия "Атанас Буров" - Панагюрище, е бил сформиран отряд за противодействие на природни бедствия, включен в учебните планове от директорката Мария Влаева, но основната дейност е било военното обучение.

Задачата ни е да подготвим децата за преодоляване на трудностите в живота и да могат да реагират правилно в екстремни ситуации като бедствия, аварии и катастрофи, оказване на първа медицинска помощ, защита, самозащита и оцеляване. Най-мотивираните се насочват за служба в Българската армия и стават курсанти и кадрови войници, заяви Михаил Неделев.

Началник на медицинската служба на батальона е Донка Младенова, съпруга на полковника от резерва Иван Урумов, с когото е била в осем гарнизона по време на службата му в Българската армия. Тя има дългогодишен стаж във Военна болница - Пловдив. От три години е в санаториум "Роза" - град Стрелча, и е в помощ при обучението в даването на първа медицинска помощ, при пътно-транспортни произшествия, изучаване на огневи наранявания и предимно в действия при травми и контузии. Всички деца, обясни Донка Младенова, знаят как да се предпазват от ухапвания от влечуги и насекоми, а някои като Дочка Лютова умело работят с медикаменти.

Един от най-малките в ученическия батальон е 12-годишният Пресиян Димитров от Приморско. При наскоро проведения показ на полигон "Црънча" от командоси от 68-а бригада "Специални сили" и ученици от батальон "Васил Левски" Пресиян каза, че подарява този ден в памет на своя дядо Филип Младенов, пенсионирал се като заместник-началник на Военна автомобилна инспекция - Пловдив, и затова е започнал обучението си като млад регулировчик в батальона.

Click to see if image is larger
На "Црънча" възпитаници на ученическия батальон участваха в занятие заедно с командоси.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
боец

Регистриран на: 27 Фев 2004
Мнения: 178
Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Пон 16 Юли 2007, 09:20    Заглавие:  

Cool Cool Cool Cool Cool
И какво точно е командвал о.р майор Неделав Smile)))))))))))

Забележката ми не се отнася до идеята- децата наместо да скитат из улиците да научат нещо полезно!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
ICQ Номер 
Боцман


Регистриран на: 03 Мар 2006
Мнения: 913
Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон 16 Юли 2007, 09:56    Заглавие:  

Какви са тези "Запасни войски"? От къде го измислихте пък това? Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27554
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 16 Юли 2007, 17:26    Заглавие:  

Cool Cool Cool
Мисля в тази тема да пускам неща за запасните войни и подразделения.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27554
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 11 Сеп 2007, 11:01    Заглавие:  

Cool Cool Cool
Ученическият батальон от Стрелча дава десетки кадрови бойци на армията


Националният младежки събор "Аз съм българче", който се проведе от 4 до 7 септември в Историко-етнографски комплекс "Фанагория" във Варна, даде възможност успешно да бъде представена военната професия пред много млади хора с високо патриотично съзнание, с активно отношение към спорта и неговата военноприложна част. Особено показателно беше участието в него на школниците от Първи специализиран ученически батальон "Васил Левски" от Стрелча с командир майор от резерва Михаил Неделев. Те заедно с над 100-те участници в петте младежки отбора от Варна, Стара Загора, Русе, Пазарджик и Кърджали, са може би в голямата си част потенциални професионални военнослужещи, поради което вниманието на МО, ГЩ на БА и ИА "Военни клубове и информация" беше насочено към тях.

Основни организатори на Националния младежки събор бяха историко-етнографски комплекс "Фанагория" със своя Център за патриотично възпитание, духовно и физическо развитие, Международен спортно-демонстративен център "Дако Даковски" и Прабългарска школа за оцеляване "БАГАТУР" - Стара Загора и се проведе под патронажа на областния управител на Варненска област Петър Кандиларов. Особена атрактивност на младежката среща беше участието в събитието на МО, ГЩ на БА, МВР, МОН и МДПБА, а така също на областните и общинските администрации и на неправителствени организации.

Младежите на възраст между 14 и 19 години получаваха професионална помощ от институциите, отговарящи за безопасността и сигурността на населението - Гражданска защита, Пожарна безопасност и защита на населението, Гранична полиция и Военноморските сили. На събора участниците показаха придобитите умения в обученията за "млад спасител", "млад огнеборец", "автономно оцеляване в природна среда" и др.

Специално организиран щанд на ИА "Военни клубове и информация" направи обширна презентация на кадровата военна служба "Българската армия - кариера и бъдеще". Кадрови войник Петър Георгиев от поделение 22840 разказа интересни моменти от своето войсково ежедневие.

Трите основни направления на програмата "Аз съм българче" - "Екологично и културно-историческо наследство", "Основи на безопасния живот" и физкултурен многобой "Земя - Вода -Въздух" подпомагат физическото, емоционалното и интелектуалното израстване на младежите, уменията за работа в екип, лидерски практики, навици за действия в кризисни ситуации.

Основните прояви отразяваха разбирането на изключителната роля на многовековната българска история. Бе направена демонстрация на прабългарски бойни умения и конни игри от каскадьорска ученическа група при историко-етнографския комплекс "Фанагория". Историческият спектакъл "Ехо от вековете" на варненски ученици бе аплодиран от участниците.

Цел на събора "Аз съм българче" бе и подобряване координацията между трите сектора на обществото - държавни институции, частни фирми и неправителствени организации, за по-ефективна образователна и възпитателна работа с младите и децата, като комплексното обучение осигурява базисна обща култура, която е предпоставка за правилно професионално ориентиране и позволява бърза преквалификация.
Съборът "Аз съм българче" започна с подготвителни и съпътстващи мероприятия от края на юни т.г. В София в Национална гвардейска част се проведоха методически занятия на младежи за усвояване трите направления на програмата. В Плевен, в УЦ "Христо Ботев" бе реализирана подготовка в учебни модули за кадрови войници. В Русе бяха проведени спортно -тренировъчни занимания на учащи се от града, а във Варна по дисциплините на програмата бе заснета специалната подготовка във военно поделение. В Пловдив, Асеновград и Военноморска база "Атия" - Бургас се проведе обучение на методисти.

Част от програмата на събора "Аз съм българче" бе провеждането на демонстрационното показно учение "Безопасни брегове 2007". Това беше съвместно занятие на ВМС и на сили от области Варна и Добрич. Целта на учението по време на събора беше да се популяризира сред населението и на първо място сред учащите цялостната дейност на институциите, ангажирани с управление при кризи и осигуряващи безопасен начин на живот. На практика участниците в събора видяха задържане и обезвреждане на терористи, освобождаване на заложници деца в бежански лагер и високопоставен техен гост.

Вече акцентирахме на специалното участие в националния младежки събор "Аз съм българче" във Варна на създадения преди 10 години Специализиран ученически батальон "Васил Левски" от Стрелча. Той е пример как може такава доброволна младежка структура да работи за съхраняването, развиване на българските ценности и воинските добродетели, за родолюбивото и патриотично възпитание на младежите, за усвояването на знания и умения за борба с бедствия, аварии и катастрофи и за оказване на помощ, самозащита и оцеляване. Всичко това създаде условията от 2000 г. насам от неговите членове в БА да постъпят 1 офицер, 28 кадрови войници и 4-ма все още курсанти в НВУ "Васил Левски". Трима бивши членове на ученическия батальон са сред първите ни миротворци в Ирак, 2-ма в Босна и Херцеговина.

Ето защо със специалното съдействие на командващия ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев батальонът по време на събора посети Военноморска база Варна. Младежите разгледаха базов миночистач "Добротич", където се запознаха с възможностите му и с екипажа на кораба. По-късно, в клуба на дивизиона, те бяха запознати с 36-годишната история на 3-и дивизион миночистачни кораби и с участието му в съвместни учения с гостуващи военни кораби на страни от региона и членки на НАТО.

На 6 септември, по повод 122-годишнината от Съединението на България, Първи специализиран учебен батальон "Васил Левски" съвместно с представителни части на ВМС застана на почетен караул и участва във воински ритуал по поднасяне на цветя и венци пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Цветан Димов, началник на отдел "Социална адаптация и информация за кадрова военна служба":

Разчитаме, че участващите в събора подрастващи и младежите до 32 години са научили повече за условията, които предлага БА като институция за родолюбивото и военнопатриотично възпитание, за своята бъдеща социална реализация. Ние бихме могли да бъдем полезни за развитието на идеите на движението с включване в обединените усилия за хармоничното развитие на подрастващите чрез моделирането на тяхното физическо, емоционално и интелектуално усъвършенстване. Не случайно в събора вземат участие и група ученици от СУБ - гр. Стрелча, водени от майора от резерва Михаил Неделев.

Армията е доказала се национална институция, тя се гордее от постъпването в нея на силно мотивирани личности, убедени родолюбци, такива, каквито качества формират у своите членове днешните организатори и съорганизатори на този национален събор. Изпълнена е държавната задача БА да стане изцяло професионална. Но това е непрекъснат процес, който ще продължи и в бъдеще.


Click to see if image is larger
Демонстрационното показно учение "Безопасни брегове 2007" беше сред най-атрактивните и запомнящи се на националния младежки събор "Аз съм българче".
Click to see if image is larger
На 6 септември ученическият батальон от Стрелча и представителни части на ВМС заедно честваха 122-годишнината от Съединението на България.
Click to see if image is larger
Оказването на първа помощ на пострадал е едно от задължителните обучения

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27554
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб 15 Сеп 2007, 11:47    Заглавие:  

Cool Cool Cool
София. Назрял е моментът България да има ясна стратегия за изграждане на резерва. Това каза Ангел Найденов, председател на комисията по отбраната на научна конференция “Ролята на офицерите от резерва за поддържане на резервните сили на армиите от страните членки на НАТО”, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Найденов посочи, че комисията по отбрана заедно с неправителствени организации е започнала дейността по изготвянето на модел за изграждане на резерва на Българската армия, принципите на които да се основава и осъществява подготовката на резервистите. Найденов обясни, че вече се подготвя и законопроекта за резерва, който да отговори на очакванията както на обществото, така и на Българската армия. “Очевидно няма единен модел за изграждането на резерва и трябва да се разчита на комбинация от доброволност и задължителност”, посочи Найденов. Той бе категоричен, че трябва да се търсят решения и по отношение на работодателите и необходимата техника, която може да бъде използвана в рамките на резерва.
“Не по-малко важно е обсъждането на въпросите свързани с необходимостта от въвеждане на форма на подготовка на учениците. Не говоря само и единствено за военно обучение в неговото старо разбиране, говоря за подготовка на учениците за действие в екстремни ситуации или при бедствия и аварии”, уточни Найденов.
Той коментира също идеята на Боян Расате за създаването на Национална гвардия. “Това, което беше лансирано от Расате е възможно най-острото и затова крайно неприемливо предизвикателство към държавните институции”, каза Найденов. Той бе категоричен, че държавата има достатъчен капацитет и без създаването на Национална гвардия.
Найденов обясни, че законопроекта за Агенцията по сигурността е напълно готов. Готови са и мотивите към него. “Очакваме само финализиране на събиране на подписи от вносителите му”, подчерта Найденов.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27554
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 25 Окт 2007, 10:34    Заглавие:  

Cool Cool Cool
От началото на годината досега 10 възпитаници на Ученическия батальон "Васил Левски" от град Стрелча с командир майор от резерва Михаил Неделев са постъпили като кадрови войници. А общо подготовка в отряда са преминали двама лейтенанти, един офицерски кандидат, един сержант, трима младши сержанти, двама ефрейтори и 35 редници, които сега служат в редовете на Българската армия. Още четирима пък са курсанти в НВУ "Васил Левски". И тази дейност на майора от резерва Неделев продължава.

Първите отряди, предшественици на ученическия батальон, са били "Млад огнеборец", "Млад регулировчик", "Млад полицай" и "Млад санитар". Задачата ни е да подготвим децата за преодоляване на трудностите в живота и те да могат да реагират правилно в екстремни ситуации като бедствия, авариии и катастрофи, оказване на първа медицинска помощ, защита, самозащита и оцеляване. А най-мотивираните се насочват за служба в Българската армия и стават курсанти и кадрови войници, обича да казва Михаил Неделев.

През тази година батальонът навърши 10 години от своето създаване. Една от големите прояви бе участието на ученици от него в показното занятие на полигон "Црънча" заедно с командоси от 68-а бригада "Специални сили", пред министъра на отбраната, началника на ГЩ на БА и още много гости. Тогава воините, водени от лейтенант Илиян Хутов, "прочистиха" сграда и освободиха заложници, а два екипа санитари на учениците оказаха първа медицинска помощ. Средношколците демонстрираха и умения при охрана на ВИП-гост. Някои от тях вече служат в Българската армия.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27554
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 29 Ное 2007, 21:10    Заглавие:  

Cool Cool Cool
18 млн. лева са необходими за поддържането на военен резерв от 10 000 души и 1000 единици техника. Това е записано в икономическата обосновка на Концепция за основните положения и проект на закон за резерва на въоръжените сили на Република България, изготвена от Асоциацията на завършилите Колежа по отбрана на НАТО, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Концепцията бе представена на дискусия, организирана от Комисията по отбрана в парламента. Близо 7,5 млн. лева от тези средства за заплати на резервистите. Малко повече от 7, 683 млн. лева са за курсове и подготовка, 1,377,5 млн. лева са за техника и др. Според концепцията резервът ще се формира в съотношение 1:2:10 – офицери:сержанти:войници.
В резерва ще влизат войскови единици от българската армия, структурни звена и подразделения от МВР, Национална агенция “Сигурност”, Национална разузнавателна служба, Национална служба “Охрана”, както и военизирани формирования, подчинени в мирно време на областните управители и кметовете на общини. В резерва са и българските граждани, зачислени в него, както и единици техника.
Определят се три категории резерв – основен, спомагателен и запас.
Полковник Иван Иванов, председател на асоциацията посочи, че опасностите към проектозакона е да не бъде разбран техния дух, тенденции и принципи или да се прояви субективизъм и ограничен ведомствен подход.
В хода на дискусията началникът на Военна академия “Г. С. Раковски” Евгени Манев посочи, че някои постановки по концепцията се нуждаят от поясняване, имало и противоречиви констатации.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Victor 3
[Admin]


Регистриран на: 15 Окт 2007
Мнения: 4111

МнениеПуснато на: Пет 30 Ное 2007, 11:06    Заглавие:  

София: Труд


Викат в запас до 60 години

Мъжете ще бъдат викани в запаса до 60-годишна възраст. Жените пък ще бъдат мобилизирани в случай на кризи, ако са до 55 г. Това предвижда проектозаконът за резерва на въоръжените сили, който бе подложен вчера на обществена дискусия в парламента, форумът откри лично председателят на Народното събрание Георги Пирински.

Документът предвижда Българската армия, МВР, българското ФБР и НСО да сформират свои запасняци.

Иначе резервът ще се дели на основен, спомагателен и запас. Освен това ще се класифицира на I и II категория. За първа категория ще се наемат предимно бивши военни, които не са се уволнили преди повече от 5 г. В този случай мъжете не трябва да са над 50-годишни, а жените - над 45-годишни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Victor 3
[Admin]


Регистриран на: 15 Окт 2007
Мнения: 4111

МнениеПуснато на: Пет 30 Ное 2007, 11:18    Заглавие:  

София: Сега стр. 2, автор: ДИЯН НИКОЛОВ


Офицер от резерва ще се става за 3 месеца

Желаещите да станат офицери от резерва ще получават документ срещу обучение от 12 седмици. Това предвижда концепцията за проектозакон, която вчера бе обсъдена в НС. За звание „сержант" се предвижда подготовка от 8 седмици, а за „редник" - само 4. Доброволците ще подписват договор с армията и всяка година ще ходят на обучение за 14 дни. Те ще получават по една заплата на военен. В момента редниците получават около 400 лв., а полковниците по 1200 лв. В проекта се предвижда активният резерв на страната да е от 10 000 души. За неговата подготовка, обучение и храна са нужни 19 млн. лв., сочат разчетите. По закон в момента резервът е до 100 000 души. Идеята е армията да компенсира работодателите за периода, в който резервистът е на работа в армията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27554
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто 22 Яну 2008, 13:01    Заглавие:  

Cool Cool Cool

След като се определи мирновременния числен състав на армията ще се развие и процеса по формиране на резерва. През 2007 г. на основата на оценка на мисиите на въоръжените сили и изискванията към тях, отбранителните възможности на страната, принципите, целите и ресурсното осигуряване на въоръжените сили министерството на отбраната и Генералния щаб изготвиха "Стратегия за изграждане на резерва на въоръжените сили".

На годишната среща с военни аташета от алианса бе разяснено, че основната и цел е: да се формира постоянен резерв на доброволен принцип, който да се използва в мисии и операции в мирно време на територията на страната и зад граница без провеждане на мобилизация; да се формира мобилизационен резерв на смесен принцип, който да се използва само на територията на страната, като се провежда мобилизация; да се намали водения на отчет ресурс.

На базата на Стратегията за изграждане на резерва на Въоръжените сили ще се определят и ролята и задачите на резерва в Структурата на бъдещите Въоръжени сили и ще се подготви съвременна адекватна нормативна база.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
T-72
[Admin]


Регистриран на: 16 Яну 2004
Мнения: 10414
Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Пет 25 Яну 2008, 22:46    Заглавие:  

Добре!
По новият план ако не се лъжа малко повече от 100 000 е Българската армия при евентуална мобилизация
НО !
Как са разпределени ? - по бригади ,,,,
изобщо с каква техника ....
тези 100 000 не може само с пушкала да са разпеделени!?
Колко армии, бригади,полкове и други темподобни са предвидени?
а и да са предвидени с какво различно от Калашников ще са въоръжени?!
Танковете който имаме са за не повече от две бригади!?
не,това е сериозно, трябва да има план тези 100 000 с какво да ги въоръжат???

_________________
Кръвта вода не става!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение 
ICQ Номер 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27554
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет 06 Мар 2008, 11:15    Заглавие:  

Cool Cool Cool

За времето на своето съществуване специализираният ученически батальон "Васил Левски" от град Стрелча е дал на Българската армия трима офицери и един офицерски кандидат, двама сержанти, трима младши сержанти, двама ефрейтори и тридесет и петима кадрови войници. В момента в Националния военен университет се обучават и трима курсанти. От войниците около десетина вече са участвали в мисии извън граница.

Преди десет години средношколските отряди в китния подбалкански градец са обединени в Специализиран ученически батальон "Васил Левски". Тогава с помощта на генерал Михо Михов е изграден и клуб "Приятели на армията". Подписан е рамков договор за съвместна дейност с механизираната бригада в Пазарджик.

Под ръководството на своя славен командир майор Михаил Неделев ученическият батальон участва в много армейски походи, учения, занятия, паради и други национални прояви.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Елемаг
[Moderator]


Регистриран на: 01 Яну 2004
Мнения: 27554
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон 10 Мар 2008, 12:19    Заглавие:  

Cool Cool Cool
София: Труд стр. 5, без автор...

ВМРО внася закон за националната гвардия

Депутати от ВМРО внасят в парламента Закон за национална гвардия веднага след Великден. Новината съобщи вчера във Велико Търново лидерът на войводите Красимир Каракачанов. Идеята е националната гвардия да е на подчинение на Генералния щаб и на областните управи.

Службата ще се състои от 12 000 души. „Това ще е втори стълб на българската отбрана, но няма да се състои от хора с бръснати глави и кафяви униформи. Те ще действат при бедствия, аварии и конфликти, съвместно с пожарникари, Гражданска защита и армейци", разясни той.

„Новата структура ще струва много no-малко на държавата, отколкото ведомството на Емел Етем", допълни Каракачанов и допусна, че парите за издръжка на гвардията можело да дойдат от разпускане на министерствата на бедствията и авариите и на държавната администрация.

ВМРО ще инициира и създаване на национален политически център. „Целта е новата формация да замени ДПС. Тази партия е вредна, защото налага корупционен модел на управление", добави Каракачанов.

_________________
ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!
Click to see if image is larger
Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
andrei141984

Регистриран на: 22 Яну 2008
Мнения: 1661
Местожителство: София-по-рядко Бургас.

МнениеПуснато на: Пон 10 Мар 2008, 13:43    Заглавие:  

Тия от МО са............няма да кажа ,за да не навлека проблеми на форума.Как не ги е грях бе!Какво излиза-ние вече нямаме достатъчно тежко въоръжение за да осъществим мобилизация.Аз нямам думи.....Елемаг , ти не си в БА и можеш да дадеш мнение....Как си го обясняваш това?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла 
Покажи мнения от преди:   Сортирай по:   
Страница 1 от 9 [135 Мнения]   Иди на страница: 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9 Следваща
Създайте нова тема   Напишете отговор Предишната тема :: Следващата тема
 Главната страница » ОРЪЖЕЕН ФОРУМ » Българска армия - минало и настояще
Идете на:  

Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

[ Time: 0.1350s ][ Queries: 14 (0.0084s) ][ Debug on ]

 
Copyright ©2006-2022 Air Group 2000 Ltd. All rights reserved. support@airgroup2000.com

eXTReMe Tracker