|
В момента е: Съб 19 Апр 2025, 01:47 Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action) |
Българските авио паметници
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 1 от 2 [18 Мнения] | Иди на страница: 1, 2 Следваща |
Автор | Съобщение | ||
---|---|---|---|
Preslav
[Admin] ![]() Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42741 |
Започваме нова рубрика в PAN.BG ![]() Тя ще наподобява темата за запазените самолети във форума, но тук в ПАН.БГ всичко ще е систематизирано и без коментари. Надявам се, че ще ви хареса. В нея ще има и паметници на български летци, паметници (плочи) на загинали и дуруги... Ето и първата снимка от вчера. ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
Този борд е тотално бял. Учудване предизвика у мен, че е български. Интересно как е изглеждал докато е летял? Дали бял, дали сребрист? Но просто не го виждам като камуфлиран... ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
Един добрички борд: ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
![]() За всички досега самолети тук: ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
Сега и преди... Интересно - орелчето е изчезнало... ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
Един от най-хубавите авиомемориали, който съм виждал. Чувството е, че все едно лети! ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
popay_the_sailor
[Admin] ![]() Регистриран на: 06 Яну 2004 Мнения: 10243 Местожителство: Варна |
Когато ходихме преди няколко години да го снимаме с Венко и Ники една баба (рускиня) обясни на внучката си, че ни е освободил от фашистите... ![]() _________________ Rolling, turning, diving Rolling, turning, diving, going in again Run, live to fly, fly to live, do or die Run, live to fly, fly to live, Aces high. -------------------------------------------- Есть ложь, наглая ложь и советская историография |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
Ето и разказ за летеца, както и много снимки на самолета ... ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
В много лошо състояние... ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
Rimorbod
![]() Регистриран на: 04 Дек 2008 Мнения: 3 Местожителство: Over the hills and far away... |
Здравейте, Един спомен наскоро започна да се върти в главата ми и да не ми дава мира- един от най-ранните ми (може би около края на 80-те). Става дума за самолет-паметник- не помня модел- вероятно МиГ-19 или МиГ-21, някъде по пътя София-Варна, около Шумен. Понеже отдавна не съм минавал по този път и скоро не се очертава да го направя, може ли някой да даде повече информация дали някъде в района има или е имало такъв паметник, или спомените ми са станали на миш-маш (тогава да съм бил на 2-3 години) и се бъркам с друго място. По спомен самолетът трябва да е на висок постамент, на възвишение точно до пътя/магистралата от лявата страна (идвайки от София), а някъде в околността, от другата страна на пътя имаше хеликоптер. Предварително се извинявам, ако описанието ми е неточно и благодаря за всяка информация. |
||
|
|||
![]() |
|||
Preslav
Чудно! Аз не си спомням такова нещо. Но хората от екипа ни казаха, че е имало само МиГ-19 на стария път за Варна от Шумен. В окаяно състояние. След това не се знае какво е станало с него. Ако другите съфорумци имат спомен... |
||
|
|||
![]() |
|||
Rimorbod
![]() Регистриран на: 04 Дек 2008 Мнения: 3 Местожителство: Over the hills and far away... |
Да, възможно е за него да става дума. Като се замисля, не мога да си спомня що за път беше- и колкото повече мисля, толкова повече се убеждавам, че е точно той. Питам, защото това е първото ми "докосване" до света на авиацията и самият спомен има сантиментална стойност- макар и за секунди, през прозореца на колата, този самолет ми направи огромно впечатление. Съжалявам да чуя, че е бил в окаяно състояние. |
||
|
|||
![]() |
|||
pgp000
Гост |
"около Шумен" е широко понятие и съвсем спокойно може да си виждал 19ката до Омуртаг. И ние минавахме край нея на път за морето и всеки път си беше голяма атракция. |
||
|
|||
![]() |
|||
Страница 1 от 2 [18 Мнения] | Иди на страница: 1, 2 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.1087s ][ Queries: 14 (0.0070s) ][ Debug on ] |