|
|||||||||||||
|
В момента е: Чет 15 Яну 2026, 07:46 Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action) |
|
НАЦИОНАЛНО СПИСАНИЕ ЗА АВИАЦИЯ "КЛУБ КРИЛЕ" бр.7 2012
|
|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Страница 1 от 2 [17 Мнения] | Иди на страница: 1, 2 Следваща |
| Автор | Съобщение | ||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Dimitar Stavrev
[Admin] Регистриран на: 08 Ное 2007 Мнения: 12545 Местожителство: София |
Корицата за следващия ни брой. По реповете от 2 юли, с крайно интересни и авторски теми Съдържание / Contents 5 Новини ВВС 8 „Хемус 2012“ премина и под знака на авиацията 10 Динамичен показ с AS532AL Cougar 11 Saab с отлична оценка на изложението 12 Eurofighter единствен може да изпълни новите изискванията към ВВС в НАТО 15 Авиошоу „Столетие въздушни боеве” в Чехия през погледа на български авиофен 17 Безмерци се представиха достойно в чешкото авиошоу 19 Руските многоцелеви изтребители на световния пазар 24 Империята отвръща на удара 28 Aero Spase Forum 2012 – повече въпроси, все по-малко отговори 30 75 години Saab – кратка среща с историята 34 Lion Effort 2012 – „Грифон”-ите се събраха 39 Авиационното шоу на Мароко 44 Летище София с пролетен ръст 46 Летище Варна посреща сезона с нови инициативи 50 От Minifalcon до Falcon 100 55 Защо да учим в ЧТК? |
||||||||||
|
|||||||||||
|
Preslav
[Admin] Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42747 |
|
||||||||||
|
|||||||||||
|
Preslav
На 2 юли от печат излезе новия брой на любимото ви авиационно списание КЛУБ КРИЛЕ! И понеже е лято сме ви подготвили много горещи теми! ВВС на Мароко - в текст и прекрасни авторски снимки на двама наши приятели-фотографи от Холандия. Подробности за израелското учение над България. 75 години СААБ в Швеция - благодарение на Светлан Симов, както и корицата, ви представяме хубави кадри от авиошоуто. Какво ни предлагат Юрофайтър и Ф-16 за България? Чешкото авиошоу и българското участие там! И много интересно четиво - Руските изтребители и техния експорт. Както и любимата ви Фолклендска война! И още, и още! Очакваме вашите мнения и коментари! |
||||||||||
|
|||||||||||
|
Preslav
Това ако е вярно... е ужасно... arrow: Започва остра дискусия: Колко харчат Бойко Борисов и правителството за полети с Авиоотряд 28 на ден? |
||||||||||
|
|||||||||||
|
Preslav
|
||||||||||
|
|||||||||||
|
Preslav
ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ! Днес се слага началото на края на 100 години ВВС! Гърците вече в прав текст го пишат - след срещата с АА е уточнено кой ще ни ремонтира Ф-16, остава въпросът от къде ги купуваме, но мисля че ген. Радев каза и това наскоро... ОЩЕ ВЕДНЪЖ - ЧЕСТИТО! |
||||||||||
|
|||||||||||
|
BOOMER
Регистриран на: 13 Мар 2005 Мнения: 351 Местожителство: Konstanz, Deutschland |
Трябва да се алармират медиите... Пратете цялата информация на бТВ, Нова и БНТ, защото трябва да се предизвика дебат ако нещата действително отиват натам... _________________ ![]() |
||||||||||
|
|||||||||||
|
pgp000
Гост |
Вицове, просто вицове. Кое е неочаквано? 1. Че ще придобием Ф-16 по един или друг начин? 2. Че поддръжката им ще се случва в друга държава? 3. Че обучението на ИТС и ЛТС ще се случва в друга държава? 4. Че ще платим масрафа? Кое му е "под масата" на процеса, след като от години е ясно, че никой не иска да даде пари за нови машини? Нима историята на ВМФ не ви беше достатъчно силен сигнал, че след като всичко е свършило ще алармирате медиите? И кои медии точно ще алармирате, че нещо и ще се промени??? Хайде, моля ви, да не ме разсмивате. Щом на "ген." Радев са му разкрили "схемата" и го е казал - значи процесът е бил завършен поне месец преди това. Единственото, което ме изненадва е, че поддръжката ще се случва в Гърция вместо в Турция. Все пак в Турция има завод, ТАI са сериозна фирма, вече и свои спътници правят, безпилотници. Между другото - съвсем случайно първите ни летци също не са се подготвяли да летят в България, така че за 100 години общо взето минахме по "коробката", т.е. кръгът се затвори. Дано новото начало идва с повече часове във въздуха и по-малко генерали... особено от споменатия тип! |
||||||||||
|
|
|||||||||||
|
Preslav
ПГП, изненадваш се защо Турция няма да ни ремонтира прахосмукачките ли? Ами те са се разбрали - Португалия самолети, Гърция - ремонт и обучение на пилоти, Турция ще ни охранява небето. Иначе от това съобщение в гръцкия сайт ми понамирисва на едно - че май, май Долна се закрива скоро и курсантите ни ще се обучават в Гърция на техните учени самолети. Чудно ми е защо обаче трябва да научаваме задкулисните игри от гръцки и португалски сайтове... |
||||||||||
|
|||||||||||
|
pgp000
Гост |
При положение, че турците имат цял завод за такива - далеч по-резонно е да се ремонтират там - нали похвалихте ТАИ, че станали високотехнологична фирма преди 2-3 месеца. Прахосмукачки или не - ако имат по-висок процент боеготови машини и летят по-често от 29ките - все ми е тая, ако ще и чушкопеци да ги кръстят... Лобито на МиГ-21 и 29 нема умре
Те не са се разбрали сами, ние сме се съгласили - министърчето с тънкото гласче, нашия приятел, дето така се е оял, че не можА да преклони коляно на задушница, месията от Банкя
Че аз видях 2 бази в документа за развитие на ВВС и ни една от тях не беше учебна. Питай курсанта, който знае на всеки чина и трите имена - колко е летял за 3 или 4 години станаха и как изкара без пари за храна м.г. И оня, дето си прави състезания на пистата.
А виж на този въпрос вече ти самия трябва да дадеш отговора От мен толкоз. Време е да затвориш темата за "нови изтребители" и да отвориш нова - F-16 AM в България |
||||||||||
|
|
|||||||||||
|
Бимаджията
Регистриран на: 02 Юни 2011 Мнения: 151 Местожителство: У КЛОЗЕТО! |
ЕТО ТОВА Е СТРАШНО ПРЕСЛАВЕ! УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ВОЕННОАВИАЦИОННО ОБУЧЕНИЕ/СИСТЕМА ЗА ОБУЧЕНИЕ/... ЗАГРАБВАТ ВВС СЪС СТАРИ Ф-16.... А ТИ ПРЕСЛАВ, РЕВЕШ ЗА СТАРИТЕ КОРИТА НА ВМС, ,,ОСИ" НА ПО 50 ГОДИНИ В ДРУГАТА ТЕМА! |
||||||||||
|
|||||||||||
|
Preslav
|
||||||||||
|
|||||||||||
|
Preslav
От 1 месец и те... И някой има интерес повече и да не полетят: |
||||||||||
|
|||||||||||
|
Читанката
Поредният добър брой! Много шоу, много нещо. Хубави кадри на Светлан Симов - поздравления и от мен. Корицата също я бива. Най-ми хареса материала за Мароко. Очаквам с интерес следващия брой. |
||||||||||
|
|||||||||||
|
Preslav
Лошо, лошо. Добре, че екипажа е жив и здрав. Иначе през септември двигателят на единия вертол се скапа и го сменяха с нов от Италия, а тогава бяха машинки на 6 месеца... Много нещо се трошат ултрамодерните хелита... |
||||||||||
|
|||||||||||
| Страница 1 от 2 [17 Мнения] | Иди на страница: 1, 2 Следваща |
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
| [ Time: 0.1051s ][ Queries: 14 (0.0082s) ][ Debug on ] |