|
В момента е: Съб 07 Дек 2024, 23:03 Часовете са според зоната UTC + 3 (DST in action) |
Ракетните войски на България
Модератори: Super Flanker |
Предишната тема :: Следващата тема |
Страница 13 от 26 [381 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13, 14, 15, ..., 24, 25, 26 Следваща |
Автор | Съобщение | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Бай Ганьо
Мнението е изтрито по желание на потребителя. _________________ Не ви е срам! Ще ми се тунквате тука! |
||||||
|
|||||||
rokosovski
Имах предивд българските... А касетата какви елементи съдължа? |
||||||
|
|||||||
andrei141984
Регистриран на: 22 Яну 2008 Мнения: 1661 Местожителство: София-по-рядко Бургас. |
Аз точно за Българските говоря(вече в историята от 2002г.).Иначе 9М714Б(ядрената) нас просто не ни интересува нещо , с което никога не сме разполагали. Иначе за състава на бойната глава- маса : 714 кг. 95 броя обикновени суббоеприпаса бях чел някъде ,че всеки е с маса 3,5-до 4 кг(не знам с точност до грамове). |
||||||
|
|||||||
Елемаг
[Moderator] Регистриран на: 01 Яну 2004 Мнения: 27555 Местожителство: София |
БЧ 9Н123К Предназначена для поражения цели осколками (личный состав, легко бронированная техника). Высота вскрытия БЧ – 2250 м. ТТХ: – диаметр 650 мм – длина 2325 мм – масса 482 кг – количество отдельных осколочных боевых элементов 50 – вес осколочного боевого элемента 7,45 кг – вес взрывчатого вещества в осколочном боевом элементе 1,45 кг – масса осколка 7 г – количество осколков в одном осколочном боевом элементе 316 – всего осколков в БЧ 15800 – площадь поражения 3,5-7 га Устройство: – корпус 9Н311 с боевым снаряжением – 50 шт. ОБЭ 9Н24 – ПИМ 9Э117 – радиодатчик 9Э326 – центральный разрывной заряд 9Х34 – соединительные кабели Корпус с боевым снаряжением состоит из конического обтекателя, внутри которого находится два кожуха, разделенные между собой перегородкой, в передней части корпуса крепится конический обтекатель внутри которого находится радиодатчик, а в задней части корпуса находится днище, к которому крепится кабель с разъемом Ш45 (БЧ связано электрически с РЧ только с помощью Ш45). Боевое снаряжение корпуса состоит из 50-ти осколочных боевых элементов 9Н24. Осколочные элементы размещаются в передней части обтекателя в последовательных два ряда, а в нижней в параллельных два ряда, т.е. 12 элементов, ниже 12 элементов и еще ниже 26 элементов. Центральный разрывной заряд 9Х34 предназначен для разрушения корпуса БЧ, для взведения взрывателей и стабилизирующего устройства осколочных элементов, для разброса осколочных элементов на определенной площади. Состоит из картонного футляра, пропитанного парафином, внутри которого находится 19 тротиловых шашек и детонатор. Осколочный боевой элемент 9Н24 представляет собой корпус, состоящий из 18 колец, внутри корпуса находится взрывчатое вещество марки А-IХ-20, контактный взрыватель 9Э237 и стабилизирующее устройство. Взрыватель осколочного элемента контактный, предохранительного типа, головной, с узлом самоликвидации, реакционно-инерционного типа с дальним взведением. Взрыватель возводится при подрыве центрального разрывного заряда и срабатывает под углом 25-900 при встрече с преградой. Если угол меньше 250, то взрыватель срабатывает от узла самоликвидации через 32-60 сек. после вскрытия БЧ на высоте 2250 м (в зависимости от температуры пиротехнического состава). Узел стабилизации предназначен для стабилизации осколочных элементов в полете. Состоит из оперения и капроновых лент. ПИМ – принцип действия как и в ОФБЧ. Особенность – подрыв БЧ на высоте 2250 м, команду на электрический датчик ПИМа подает радиодатчик. Радиодатчик по принципу действия и устройству аналогичен ОФБЧ. Особенность – в радиодатчике КБЧ две антенны. Передающая и принимающая. Радиодатчик питается от ТГИП РЧ. Отличить 9Н123Ф от 9Н123К довольно легко по наличию «глазка» лазерного датчика. Для электрической связи ГЧ и РЧ служит разъем Ш45. Снаружи все ГЧ покрыты слоем ТЗП. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
rokosovski
Въпросът ми беше с какъв тип са били бойните глави на българските ракети, а не по принцип с какви се е произвеждала! Та, сигурни ли сте, че точно такава е била българската? Благодаря за информацията, но! Това единственият тип бойна глава за Ока-та ли е? Изключвам ядрените! |
||||||
|
|||||||
Елемаг
Не, има и оскололъчно-фугасна. Ние имаме и двете. Виж тази статия: http://www.airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=35411&start=105 _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
rokosovski
Имах предвид СС 23 |
||||||
|
|||||||
andrei141984
Регистриран на: 22 Яну 2008 Мнения: 1661 Местожителство: София-по-рядко Бургас. |
Българските- само касътъчни. Говорим едно и също, но нещо не се разбираме. Ядрените изобщо не ме интересуват, защото ние достъп до такова оръжие никога не сме имали. |
||||||
|
|||||||
Елемаг
И за Ока положението е същото. Но наистина ние имахме само касетъчни. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
rokosovski
Не е така! Аз питах дали някой "знае", а не да се дава информация по аналогия! Колко типа касетъчни бойни глави има? |
||||||
|
|||||||
UPU
в дополнении -- ОФ БЧ - изделие 9Н123Ф - комплекса 9К79 "Точка" |
||||||
|
|||||||
UPU
Ne panimaju - snimki zagruzhat mogu tolko v gallereju (oskolochno-fugasnuju boj. cast ja zagruzil v kat. Oruzhje), net prjamo v tekst foruma. Potchemu ? Moderatoru Enemag eto dejstvujet, gde delaju oshibku ? Spasibo ! [url=http://airgroup2000.com/gallery/albums Последната промяна е направена от UPU на Съб 16 Май 2009, 08:14; мнението е било променяно общо 1 път |
||||||
|
|||||||
Preslav
[Admin] Регистриран на: 19 Яну 2006 Мнения: 42739 |
UBU - трябва да ги копираш от галерията, тук във форума, в съобщението което пишеш. Виж това. Дано да ме разбереш - копираш избраното. Досвидания. |
||||||
|
|||||||
Елемаг
За каква аналогия пишеш!?! Ние наистина имахме само касетъчни бойни глави за Ока. На мен ми е известен само един тип касетъчна бойна глава за този комплекс. _________________ ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВО НА ВРАГА Е ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН! Да бъдеш добър е лесно. Трудно е да бъдеш справедлив! |
||||||
|
|||||||
Octagon
А има ли въобще смисъл да се използва такава ракета с касетна глава, като съотношение на резултата и разходите? |
||||||
|
|||||||
Страница 13 от 26 [381 Мнения] | Иди на страница: Предишна 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13, 14, 15, ..., 24, 25, 26 Следваща |
Предишната тема :: Следващата тема |
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети |
[ Time: 0.1139s ][ Queries: 13 (0.0152s) ][ Debug on ] |